Ethiopië

Het kasteel van de keizer Fasiladas lijkt op een sprookjeskasteel! Bezoek het kasteel en de baden die erbij horen.
 

Reizen naar Ethiopië - het Oost-Afrikaanse avontuur

Ben je op zoek naar een reis vol met uitdagingen en avontuur langs alle kanten? Dan is Ethiopïë de bestemming voor jou. Misschien denk je bij Ethiopië aan armoede, uitgedroogde vlakten en oorlog, maar dit land heeft veel meer te bieden. Vooral de meer avontuurlijke reiziger zal helemaal onder de indruk zijn van dit prachtige land met haar geweldige geschiedenis en beeldschone natuur.

Tijdens je reis door Ethiopië zal je al gauw de prachtige en indrukwekkende landschappen ontdekken. Het land kent massieve rotspartijen, diepe canyons, enorme tafelbergen, goudkleurige savannen en de Danakil woestijn. Daarnaast beschikt het land over een beeldschone natuur en telt verschillende nationale parken. Vooral het Simien Mountains National Park en het afgelegen Bale Mountains National Park zijn de moeite waard. Ethiopië is niet het gemakkelijkste land om in rond te reizen, neem daarom eens een kijkje naar de onze verschillende tours in Ethiopië. Reizen door Ethiopië is op de meeste plaatsen veilig, behalve op de grensovergangen tussen Somalië en Eritrea.

Nationale parken

Het Simien Nationaal Park, in het noorden van Ethiopië, beschikt over een indrukwekkende natuur. Met bergpieken, valleien en afgronden is dit park een droom voor iedere avontuurlijke reiziger. De Ras Dashan heeft de hoogste piek met een top van 4545 meter. Het park herbergt ook enkele zeldzame dierensoorten zoals de Gelada baviaan (de laatste grasetende apen ter wereld), de Simien vos en de Ethiopische wolf. Dit is ook de enige plek ter wereld waar je de Walia Steenbok kan tegenkomen. Het Simiengebergte is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als één van de eerste plaatsen ooit. 

Vergeet de 'Big Five' en kom het wildlife hier in Ethiopië spotten! Het Nechisar Nationaal Park is hier perfect voor. Dit nationale park bevat open land, bronnen en twee meren. Hier vind je bavianen, zebra's, antilopes, krokodillen en nijlpaarden.

De watervallen van de Blauwe Nijl in Ethiopië

Bahir Dar en de watervallen van de Blauwe Nijl

Het snel groeiende dorpje Bahir Dar heeft een ideale ligging aan het Tanameer. Verken het Tanameer per boot en bekijk de kloosters in de buurt. Nabij Bahir Dar vind je de watervallen van de Blauwe Nijl. Na een wandeltocht over een oude Portugese brug en een wandelpad kom je aan bij de voet van de watervallen van de Blauwe Nijl. De 400 meter brede watervallen zijn prachtig om te bekijken.

Rots kerken van Lalibela

In het noorden van Ethiopië vind je 11 monolithische kerken uitgehouwen uit rotsen. Dit kerkencomplex wordt ook wel het 8e wereldwonder genoemd en staat bovendien op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De keizerlijke stad in Gondar

Deze stad was de residentie van de keizer in het verleden. De stad is omringd door een 900m lange muur.  Het enorme kasteel van keizer Fasiladas staat in Gondar en is erg indrukwekkend om te zien. Het sprookjeskasteel van Fasilidas en de bijbehorende baden zijn gebouwd in een stijl beïnvloed door Portugezen en staan op de Werelderfgoedlijst

De oudste stad van Ethiopië

De ruïnes van de oude stad van Aksum liggen dichtbij grens noorden van Ethiopië. De ruïnes dateren van de 1e tot de 13e eeuw en bestaan uit een monolithische obelisk, tombes en ruïnes van oude kastelen. Aksum was het hart van het oude Ethiopië. 

Heilige stad in Ethiopië: Harar Jugol

Deze historische islamitische stad ligt in het oosten van Ethiopië en is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De oude stad Harar werd gebouwd tussen de 13e en 16e eeuw en is omringd door grote stadsmuren. De meeste reizigers bezoeken deze stad voor de prachtige oude gebouwen maar de bevolking hier heeft ook een lange traditie met hyena's. Hier heb je de kans om eens dichtbij hyena's te komen en voor de durvers eens een hyena te voederen. 

Visumeisen Ethiopië

Zorg dat je vóór vertrek goed op de hoogte bent van de visumeisen voor Ethiopië en aangezien de recente onrust in Ethiopië is het ook aangeraden het reisadvies van de overheid te raadplegen.  

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Ethiopië

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact