Egypte

De wereldberoemde piramides in Egypte
 

Reizen naar Egypte

Bij Egypte denkt iedereen altijd spontaan aan de langgerekte zandvlaktes, farao's, piramides, Cleopatra en hiërogliefen. Maar er is zoveel meer te beleven hier. Ontdek de fantastische duikmogelijkheden die Egypte herbergt in de Rode Zee of kies voor een cruise over de Nijl. Boek jouw reis naar dit spannende deel van Afrika bij KILROY.

Denk je aan Egypte dan denk je meestal ook aan piramides. Een reis naar Egypte bevat in de meeste gevallen dan ook een bezoek aan deze wereldberoemde piramides. Deze piramides, dicht bij de hoofdstad Caïro, zijn één van de grootste en meest gefotografeerde attracties ter wereld en zijn beschermd door UNESCO.  Deze impressionante werken liggen dicht bij Giza, op een 20 kilometer van Caïro. Hier kan je je trip ook uitbreiden door neer de dalen in één van de prachtige grafkamers of een tochtje te maken op de rug van een kameel. Ook in Memphis en Luxor, meer in het zuiden, kan je meerdere piramides terugvinden.  

Doorkruis de zandvlaktes op een quad

Dat Egypte bekend staat als één van de grootse zandbakken van de wereld betekent niet dat er niks te beleven valt. Ga lekker zandsurfen op één van de talloze duinen of scheur rond op een gehuurde Quad. Pas wel op waar je dit doet want in de grensgebieden bevinden zich nog enkele mijnenvelden welke een knallend einde van je vakantie kunnen betekenen. Deze zandvlaktes bieden je verder verschillende mogelijkheden om een safari te maken, te rijden op een kameel of een oase te ontdekken. 

Duiken in de Rode Zee - Behaal je duikbrevet in Egypte

Duiken in Egypte

Heb je genoeg gehad van al het zand? Laat alle ervaringen bezinken aan de kust van het moderne Alexandrië of reis door de Sinaï woestijn naar Sharm el Sheikh en Dahab. Hier heb je de beste duikspots ter wereld waar jij kunt leren duiken in de Rode Zee. Onder water heb je een met gemak een zichtbaarheid van 15-20 meter en word je overweldigd door de prachtige kleuren van het koraal. Kenners noemen het koraal in de Rode Zee zelfs het mooiste ter wereld. Natuurlijk kun je dit ook ontdekken tijdens een snorkel avontuur.

Hurghada heeft ook zeer goede duikspots en is net als Sharm el Sheikh ook heel populair onder de toeristen. Hier vind je dan ook de vele resorts terug, die de laatste jaren als paddestoelen uit de grond schieten. 

Een cruise op de Nijl

Je kan je voetjes ook in het water laten rusten in de tweede grootste stad van Egypte, Alexandrië. Hier vind je massa's goede hotels en een gezellige en levendige stad terug. Van hieruit vertrekken verschillende cruises over de Nijl. Een fascinerende reis die je door grote delen van Egypte brengt en je tegelijkertijd verrast door al het leven dat je terugvindt aan de waterkant.

Een prachtig uitzicht over de stad Caïro

Caïro - historische drukte

De hoofdstad van Egypte, Caïro, is de grootste stad van Afrika en één van de grootste steden ter wereld op basis van zijn aantal inwoners. Hier kan je je al snel als een sardientje in een blik voelen tussen de duizenden mensen die zich in de verschillende straatjes en markten begeven. Caïro is een fascinerende stad maar tegelijkertijd ook heel chaotisch, vuil en lawaaierig. Een aanrader is de levendige markt Khan el-Khalili, waar dagelijks een duizendtal handelaars en wat voelt als duizenden toeristen samenkomen. Hier kan je werkelijk alles kopen, van kamelen, schapen en waterpijpen tot de meest typische souvenirs zoals sjaals, truien en allerlei handwerken.  

Naast heerlijk struinen over de markten, kun je prima vanuit Caïro naar de piramides van Gizeh reizen. Midden in de stadscentrum vind je het Egyptisch Museum terug. Dit museum herbergt 136.000 Egyptische items en beschikt daarmee over de grootste collectie ter wereld. Geef jezelf even de tijd om aan de drukte en de vuiligheid van Caïro te wennen en dan ben je helemaal klaar om de mooie kant van deze Arabische wereldstad ontdekken!  

Rondreizen door Egypte

Reizen in Egypte is over het algemeen redelijk veilig, gemakkelijk en goedkoop. Toch wordt het in enkele gebieden afgeraden om 's avonds te reizen. Je kunt makkelijk van stad naar stad trekken met de bus of trein en Caïro beschikt zelfs over een eigen metro. Hou er rekening mee dat Egypte een grote fan is 'African Time' en treinen, bussen en metro's rijden wanneer de chauffeur er zin in heeft. Moest je geen zin hebben in deze rompslomp, huur dan een taxi met chauffeur. Je kunt zelfs redelijk goedkoop taxi's voor de hele dag huren. 

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Egypte

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact