Afrika

Geniet van prachtige uitzichten tijdens het overlanden in Afrika
 

Reizen naar Afrika - Safari's en wildlife

Afrika is het continent van de safari's, piramides, jungles en woestijnen. Een continent dat volop in verandering is. Steeds meer gebieden zijn bereikbaar voor reizigers, wat unieke en onvergetelijke ervaringen oplevert. Stel bij KILROY je reis naar Afrika samen.

Wie Afrika hoort, denkt aan safari's. We gaan op zoek gaan naar de 'Big Five' of hopen inheemse stammen te ontmoeten, zoals de gekende Masaï. Afrika is een continent vol contrasten, een continent dat je moet beleven! Je vindt er dichtbegroeide jungles, maar ook witte stranden, prachtige duiklocaties en piramides. Er zijn eeuwenoude karavaanroutes en besneeuwde bergtoppen én je kunt er walvissen spotten in de oceaan. De grote steden staan in schril contrast met de kleine, inheemse dorpjes waar inwoners in hutten wonen.

Hoogtepunten van Afrika

Afrika kent heel wat hoogtepunten en er is dan ook voor ieder wat wils. In verschillende landen barst het van de wilde dieren die je kunt spotten in hun natuurlijke omgeving. Ben je een actief type, waag dan de klim naar de top van de Kilimanjaro (Tanzania). Te inspannend voor je? Rust dan lekker uit op één van de prachtige stranden langs de kust van Afrika. Bijvoorbeeld in Zanzibar of bij Kaapstad.

Vrijwilligerswerk in Afrika

Veel (jonge) reizigers kiezen voor Afrika om vrijwilligerswerk te doen en zo in contact te komen met de lokale bevolking. De voordelen? Je leert de lokale gebruiken, ervaart dankbaarheid en kunt echt iets betekenen. Denk aan het opzetten van opvanghuizen of schooltjes voor lokale kids, of steek je handen uit je mouwen in de sloppenwijken en help bij het bouwen van ‘huisjes’ en waterputten.

Vrijwilligerswerk in Afrika- Vrijwilliger in Afrika

Rondreizen in Afrika: bus, auto of trein?

Rondreizen in Afrika op eigen houtje is niet overal een even goed idee. De politieke onrust of armoede kan in veel landen tot onveilige situaties leiden als je alleen reist. Wil je zonder zorgen een (groot) gebied verkennen, unieke ervaringen opdoen en veel zien op korte tijd? Kies dan uit één van KILROY's vele rondreizen in Afrika. Ben je avontuurlijk en goed voorbereid, neem dan de auto. Zeker in Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en zelfs Egypte kun je vrij makkelijk een auto huren, zodat je de volledige vrijheid hebt en lekker op je eigen tempo kunt rondreizen. Lokale bussen rijden niet zomaar zoals in België veilig en op schema. Meestal geldt: zit de bus nog niet vol, dan wachten we nog even. Ook met de trein reizen is op veel plaatsen een hele uitdaging, al is er wel beterschap. En het is natuurlijk ook avontuurlijk! Iets meer budget? Dan kun je binnen Afrika ook vliegen. 

Vliegen naar Afrika

Vliegen naar Afrika kan met veel Europese luchtvaartmaatschappijen, zoals Lufthansa en KLM. Maar ook vliegen met o.a. South African Airways, Kenya Airways en Royal Air Maroc (afhankelijk van je bestemming) is aan te bevelen. Ook met een wereldticket een stop maken in Afrika, is mogelijk.

Accommodatie in Afrika

Goede, betrouwbare hotels vind je in de meeste Afrikaanse landen. Voor een goed hotel betaal je lang niet zoveel als in Europa, zodat je je wel wat luxe kunt permitteren. Gezellige goedkope hostels worden trouwens steeds populairder. In Zuid-Afrika vind je uitstekende Bed & Breakfast adresjes. Niet zo goedkoop, maar je krijgt zeker waar voor je geld én krijgt de kans om in contact te komen met de locals. Een unieke ervaring!

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact