Caïro

Een uitzicht over de stad Caïro
 

Reizen naar Caïro

De hoofdstad van Egypte, Caïro, is een heerlijke bestemming voor iedereen die een paar dagen eeuwenoude cultuur wil opsnuiven! Bezoek het Egyptisch museum, de piramides en ga rond tussen de ontelbare marktjes en bazaars met een geweldige stemming. Boek je reis naar Caïro met KILROY.

Een reis naar Egypte is een reis naar een gigantische, avontuurlijke en kleurrijke stad, met vele invloeden van de Arabische wereld. De hoofdstad van Egypte telt ongeveer een 20 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Afrika en het Midden-Oosten. Caïro, gelegen in het noorden van Egypte aan de oostoever van de Nijl, is als het ware het hart van de Arabische wereld. 

Piramides van Gizeh

Ten westen van Caïro ligt het plaatsje Gizeh. Hier vind je de wereldberoemde Piramides van Gizeh. Dat de Egyptenaren echte bouwkunstenaars waren wordt hier wel duidelijk. Als je vroeg op de dag bij de piramides bent heb je mogelijkheid om de grafkamer van de kleinste piramide te betreden. 

Naast de piramides staat de Sfinx, ook wel de Zonnegod genoemd. Het kalkstenen beeld is maar liefst 57 meter hoog, met -in verhouding- een vrij groot hoofd. De Sfinx kijkt uit naar het oosten naar zijn eigen sterrenbeeld, de leeuw. Zowel de Sfinx als de piramides zijn echte wereldwonderen en zijn dan ook opgenomen in de Erfgoedlijst van Unesco.

De prachtige piramides in Gizeh in Egypte

De karakteristieken van Caïro

Het is moeilijk om niet onder de indruk te zijn van Caïro. Het is een prachtige stad vol met tegenstellingen. De moderne gebouwen liggen vooral in het westen van de stad. De wijken hier bestaan uit brede boulevards en open pleinen, naar het voorbeeld van Parijs. Er liggen ook een aantal beroemde hotels naast de vele nachtclubs in dit gebied. Loop eens langs één van de wijde avenues met zijn uitgaansgelegenheden en tuinen. De moderne, torenhoge flats overschaduwen de talrijke moskeeën die de stad rijk is, en oude feluccaboten - traditionele zeilschepen - bevaren samen met moderne riviercruiseschepen de Nijl. Dat is Caïro ten voeten uit! De stadspoorten, de kerken en moskeeën, de piramides van Gizeh, de vele schitterende musea, leuke marktjes en bazaars, voldoende vermaak in de late uurtjes... er kan eigenlijk slechts één conclusie zijn: op naar Caïro.  

Het Egyptisch museum

Naast de Piramides van Gizeh is het Egyptisch Museum de trekpleister van de stad. Dit museum herbergt ruim 136.000 Egyptisch items, daarmee is het de grootste collectie ter wereld. Wereldberoemd is het gouden masker van Toetanchamon en twee nagenoeg intacte mummies. Daarnaast vertelt het museum vele verhalen en krijg je een duidelijk overzicht over de geschiedenis van Egypte. Trek wel de gehele dag uit om het museum te bezoeken, anders heb je grote kans dat je te weinig tijd hebt…

Het nachtleven en entertainment in Caïro

Caïro staat garant voor een levendig nachtleven. Hier kan je de hele nacht op stap gaan in de vele bars, cafés en discotheken in het centrum van de stad. Je vindt er zowel lokale, Egyptische cafés als westerse kroegen terug.  Alhoewel je voornamelijk mannen tegenkomt in het nachtleven, zijn er ook genoeg 'vrouwvriendelijke cafés' te vinden, zowel Egyptische als meer westers getinte. Hier kun je onder andere gezellig genieten van een waterpijp en wat appeltabak.

Het nachtleven van Caïro

De 'Crazy House' en 'El Gato Negro' zijn één van de betere plaatsen om uit te gaan in de avond (niet echt de meest Egyptische namen ooit, maar echte aanraders!). Ben je meer op zoek naar een loungebar met een oosterse stemming? Ga dan naar 'Shangri -La'. Hier maken de Boeddhabeelden het plaatje compleet, terwijl de dj's zorgen voor de juiste muziek. 

Ben je niet echt zo een party-animal, dan beschikt Caïro ook over heel wat mogelijkheden om je te vermaken. Ga naar de bioscoop, opera of het theater. In het Opera House bevinden zich tal van galerijen, restaurants en concertzalen waar prachtige voorstellingen worden opgevoerd. In het openluchttheater kun je  - onder een stralende sterrenhemel - genieten van een tal van artistieke voorstellingen. In het hart van Islamitisch Caïro, meer bepaald in El-Ghuriya, kun je dan weer terecht voor volksmuziek en prachtige exotische dans.

Chaos op de weg in Cairo

Het verkeer in Caïro is de moeite waard. We raden je niet aan om zelf in de stad te gaan rondrijden. Heden en verleden gaan hier hand in hand. Caïro staat bekend om zijn chaos, voornamelijk in het verkeer. Verkeersregels zijn hier soms een onbekend fenomeen. Egyptenaren die tegen de drukte in rijden, loslopend vee en verkeersopstoppingen zijn dagdagelijkse kost. 

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Caïro

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact