Kenia

De zonsopgang op de Masai Mara in Kenia
 

Reizen naar Kenia - het bedste van Afrika op één plaats

Kenia is één van Afrika's populairste bestemmingen voor backpackers. Reizen is er eenvoudig en goedkoop, de inwoners zijn behulpzaam en er zijn oneindig veel leuke activiteiten. Van een middag rondzwerven over parelwitte stranden tot het spotten van leeuwen tijdens een safari in het Masai Mara National Park. KILROY helpt je graag bij het boeken van een onvergetelijke reis.

Kenia beschikt over vele troeven. De meeste kennen het land van de geweldige hotelresorts vol met luxe en zijn prachtige safari's. Maar Kenia beschikt over zoveel meer dan dat. Bewonder zonsopgangen op 5000 meter hoogte, ga snorkelen en duiken in de oceaan en kuier over oneindige, parelwitte stranden. Geniet van prachtuitzichten over de Rift Valley en van onverwachte ontmoetingen met vriendelijke Kenianen en… wilde dieren!

Kenia is dé backpackers bestemming in Afrika bij uitstek en daar is een goede reden voor. Het is hier namelijk gemakkelijk om rond te reizen op je eigen houtje, er zijn verschillende bussen of andere transportmogelijkheden ter beschikking. Je krijgt hier meer avontuur dan comfort voor je geld, maar dat is ook een deel van het hele avontuur.

Start je rondreis in Nairobi

De hoofdstad van Kenia, Nairobi

Reis je door Kenia, dan is de kans groot dat je reis in Nairobi begint. Nairobi heeft veel te bieden en is de ideale uitvalsbasis voor dagtrips in de omgeving of voor georganiseerde – al dan niet last minute geboekte – meerdaagse tours. Wat dacht je van een mini-safari in het Nairobi National Park of een culinair avontuur in een lokaal restaurant? Sluit je avondje Afrika op een geslaagde manier af door enkele locals uit te dagen voor een potje poolen in openlucht bij een lekker Tusker biertje!

Het noorden van Kenia

De tocht naar het noorden van Kenia, door grote woestijngebieden en grillige berglandschappen, is een unieke ervaring. Zorg voor genoeg voedsel en water; soms zie je uren of dagen geen spoor van beschaving. Doorzetters worden beloond met een prachtuitzicht over Lake Turkana, ook gekend als 'Jade Sea'.

Safari in Kenia

Zin in een avontuurlijke safari? Check! De savanne van de Masai Mara is goed voor meer dan drie miljoen zoogdieren en met wat geluk zie je in het park ook de jaarlijkse trek van de gnoes. Tijdens je Kenia Wildlife avontuur kan je je safari combineren met een bezoek aan de Masai Mara én andere safari hotspots: vb. Lake Naivasha en Lake Nakuru. Je spot er neushoorns, nijlpaarden en prachtig roze meren met miljoenen flamingo’s. Het Amboseli National Park met z’n vele olifanten, maakt je reis compleet.

Safari in Kenia

Actieve reizen in Kenia

In goede conditie? Trek dan naar Point Lenana, één van de toppen van Mount Kenya. Een 'matatu' brengt je in 4 á 5 uur van Nairobi naar de voet van de berg, voor een schitterende meerdaagse trektocht. Mount Kenya is bovendien zeker zo spectaculair en hike-proof als de Kilimanjaro. De toeristenbusjes zat? Huur een mountainbike en volg de wrattenzwijnen en zebra's in Hell's Gate National Park. Let op: de soms iets te tamme bavianen weten precies waar jij je eten bewaart!

Van de kust tot Nairobi

Op het eiland Lamu lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Auto’s zijn er verboden, dus het zijn ezeltjes die in de nauwe straatjes voor de sfeer zorgen. Overnacht in een lokaal hostel en zoek aan de haven een kapitein die je wil meenemen op zijn 'dhow' zeilbootje voor een zelf gevangen lunch en een prachtig vergezicht. Trek je vanaf de kust naar Nairobi, reis dan met de slaaptrein via de enige spoorlijn van Mombassa naar Nairobi. Bij het ontbijt word je wellicht getrakteerd op een kudde voor de trein uiteen schietende zebra's. Indrukwekkend!

Budget in Kenia

Reizen in Kenia kan zo goedkoop of duur als je zelf wilt. Ervaren lowbudget backpackers redden zich met 10 euro per dag; voor wat extra luxe reken je best op 30 euro. Wat extra zakgeld is wel handig voor de leuke activiteiten, want de safari's en nationale parken in Kenia zijn nogal een kostenpost.

Beste reistijd Kenia

Kenia heeft met zijn 21 à 24 graden een aangenaam klimaat. De beste reisperiodes zijn meestal van december t.e.m. februari en van juli t.e.m. oktober. Daarbuiten kan vooral in de namiddag flink wat regen vallen. Aan de tropische Keniaanse kust schommelt het het hele jaar door rond 30 graden.

Visumeisen Kenia

Zorg dat je vóór vertrek goed op de hoogte bent van de visumeisen voor Kenia. KILROY is als reisbureau geen specialist op het gebied van visa en je dient dan ook zelf te zorgen voor de juiste papieren om Kenia binnen te komen.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact