Zuid-Afrika

Begin de dag vroeg tijdens je safari door Kruger in Zuid-Afrika.
 

Reizen naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is erg populair bij backpackers. Geen wonder, want het land biedt fantastische fauna en flora en is een paradijs voor natuurliefhebbers. Vooral de kustgebieden zijn prachtig. Ga surfen, duik met haaien of trek op safari in het wereldberoemde Kruger Park. Plan je reis bij KILROY!

Rij je de Garden Route langs de kust, dan toer je van hoogtepunt naar hoogtepunt. Er zijn veel activiteiten en tours die je in Zuid-Afrika kunt doen. Ga walvissen spotten in het vissersdorpje Hermanus (mei-september), lach in Simonstown om de Afrikaanse ezelpinguïns op Boulder’s Beach en ontdek Knysna en Oudtshoorn met hun fascinerende grotten.

Vanaf Port Elisabeth kun je een dagtrip maken naar één van de townships. Redlocation township is een prima bestemming als je houdt van een streepje geschiedenis en Kruger National Park is een van de beste wildparken. Op safari sta je er oog in oog met o.a. giraffen, neushoorns en leeuwen en hoor je 's nachts in je tent het gebrul van de leeuwen in de verte. Een onvergetelijke ervaring!

Kaapstad en de Tafelberg

Reis je naar Kaapstad, dan is de Tafelberg met zijn adembenemende uitzicht, verplichte kost. Ook Robben Eiland, waar Nelson Mandela 27 jaar vast zat, is in historisch opzicht een niet te missen plek. Bij Cape Point ben je getuige van de ontmoeting tussen de Indische Oceaan en de Atlantische Oceaan en heb je boven in de vuurtoren een fantastisch uitzicht tot ver over de twee oceanen.

Durban en The Wild Coast

In Kwazulu-Natal ligt Durban, dé vakantiebestemming van Zuid-Afrika. Durban zelf is vrij toeristisch, maar de stranden langs de zuidkust zijn meer dan de moeite waard. Durban staat bekend om het uitstekende Indiase eten; de Wild Coast verder naar het zuiden leent zich perfect voor lange wandeltochten. Je komt er zelden andere toeristen tegen en de natuur is er prachtig ongerept. Rijd je ten noorden van Cintsa naar de Xhosa-dorpjes, dan zie je hoe de natives van deze kuststreek leven.

Wandelen en lange tochten

Tussen Durban en Johannesburg liggen de Drakensbergen, een regio die een breed scala aan buitensport biedt. Naast wandelen en klimmen kun je er paardrijden of Afrika's hoogste waterval bekijken. Het Amphitheatre backpackers hostel organiseert wandeltochten en trips naar het schilderachtige bergkoninkrijkje Lesotho, waar je echt back to basic gaat. Ontdek de onaangetaste ecosystemen en het oude boerenleven en laat je verrassen door de overweldigende natuur. De gastvrije bevolking verwelkomt je met open armen. 

Duiken en surfen in Zuid-Afrika

Voor duikers is het duiken met 'the Great Whites' de ultieme ervaring. Op slechts een uur rijden van Kaapstad ligt Gansbaai, vlakbij het beroemde Shark Alley. Hét duikmekka in Zuid-Afrika is Sodwana Bay, dat in de top 5 van mooiste duikplekken ter wereld staat. Vanaf Durban is het zo’n 4 uur rijden naar dit onderwaterparadijs. Zo'n 83% van alle vissoorten ter wereld zwemt er rond tussen de zachte en harde koralen, schildpadden, haaien, walvissen, roggen en dolfijnen. Een waar duikwalhalla!
Zuid-Afrika heeft ook geweldige surfspots waarvan enkelen tot de beste ter wereld behoren. Plettenberg Bay is goed voor beginners en vormt met zijn goed aangegeven wandelpaden en overweldigende uitzichten een mooie omgeving voor wandeltochten. Voor gevorderde surfers is Jeffry's Bay een toplocatie. De stranden zijn er wit en wijd uitgestrekt en iedere golf is er magisch.

Rondreizen in Zuid-Afrika

De belangrijkste snelweg voor reizigers is de N2 of ‘Garden Route’ genoemd langs de kust tussen Mossel Bay and Storms Rivier. Veilige busmaatschappijen brengen je er dagelijks naar alle belangrijke bestemmingen. Met de Baz Bus reis je vlot van deur tot deur tussen backpacker hostels en kun je onderweg ook gemakkelijk op- en afstappen. De Baz Buz verbindt 180 backpacker hostels door heel Zuid-Afrika. Vraag KILROY voor meer informatie! Wil je het meeste uit je bezoek aan Zuid-Afrika halen, dan is een auto huren aangeraden – een veilige, vrije manier om door Zuid-Afrika te reizen.

Beste reistijd Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond, dus het is er zomer als het hier winter is en andersom. Reizen in Zuid-Afrika gaat het hele jaar door prima, al hangt de ideale reistijd af van wat je wil gaan doen. Lekker op het strand liggen? Reis dan best rond de jaarwisseling. Om dieren te spotten, bieden juli en augustus het ideale klimaat.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact