Marokko

Een landelijk dorpje in Marokko
 

Reizen naar Marokko

Marokko, een land van contrasten. Uitgestrekte stranden, kurkdroge woestijnen, overvloedige oases met palmbomen en indrukwekkende bergketens. Reeds vanaf het het begin zal je merken je dat Marokko meer is dan het door toeristen overspoelde Agadir. Boek je reis naar Marokko bij KILROY.

In Marokka kan je alles vinden van hectische steden tot charmante dorpjes waar nog nooit een toerist lijkt te zijn gepasseerd, Marokko is divers. 

De djema el fnaa markt in de avond - Reizen naar Marrakech

Marrakech, Essaouira og Agadir

De meeste onder ons hebben al gehoord om Marrakech, één van Afrika's meest avontuurlijke steden. Een kleurrijke stad gevuld met een massa's volk en een stemming die je al gauw aan een 1001 nachten avontuur doen denken. Het kloppend hart van Marrakech is de markt Djema el Fna, even levendig in de avond als overdag. Zeker een must! Een paar uur met de bus hier vandaan vind je het pittoreske stadje Essaouira, een stad die iedereen charmeert en waar een heerlijk ontspannen sfeertje hangt.

Als je op zoek bent naar een bescheiden en relaxte vakantie, dan zijn de mijlenlange stranden van Agadir een perfecte keuze. Zet koers richting het noorden en je vindt het fascinerende Casablanca, waar je je snel op de set van de gelijknamige klassieke film waant. Wil jij alle hoogtepunten van Marokko zien? Boek dan een rondreis via KILROY!

De uitersten van Marokko: de hoofdstad Rabat en de Sahara woestijn

Op trektocht door de woestijn met kamelen

De hoofdstad Rabat is erg kalm en ontspannen en komt vrij Europees over. Huur eens een auto en rij zuidwaarts naar het Atlasgebergte, het statige landschap onderweg is onvergetelijk. In het westen neemt de woestijn het over, met machtige en eindeloze zandduinen. Rij er heen per kameel over het hete, soms vuurrode, zand. Onderweg kom je vele minuscule en charmante dorpjes tegen. 

Een paar juweeltjes zijn Ait Benhaddou, Skoura en Todra Gorge, waar niet alleen een relaxte sfeer hangt maar je ook een dosis historie tegen komt. Indrukwekkende Kasbahs; eeuwenoude forten gebouwd van klei en stro.

De Marokkaanse keuken

Een bord Tajine mag je niet missen; traditioneel bereid in een pot van klei krijg je een bord met vlees, meestal lam, kip of vis met een buslanding aan groenten. Tajina staat op ieder menu in het hele land. Een ander traditioneel gerecht is couscous, gemixt met verschillende soorten groenten en vlees, je kan er geen genoeg van krijgen! Gedroogd fruit, zoals dadels, abrikozen en pruimen komen ook overal voor. 99% van de Marokkanen zijn moslim, dus in de meeste restaurants wordt geen alcohol geserveerd. Daarvoor kan je het beste naar de toeristische plekken gaan in grote steden. Thee wordt veel en vaak, maar in kleine porties gedronken. Muntthee is het meest populair: zoet en verfrissend. 

Leer surfen in Marokko

Surfen in Marokko - Surfcursus in Marokko

Marokko leent zich perfect voor het leren surfen. Boek daarom een surfkamp bij een surfschool in Marokko waar ook andere backpackers en jongeren leren surfen.

Tips

Afdingen! Begin laag, de ongeschreven regel is dat je onder de helft van de prijs begin. Probeer te eindigen met een prijs die goed is voor jou en de verkoper! Als er ergens veel van is in Marokko dan zijn het wel markten waar je alles vindt: van kleding tot handwerk, van kruiden tot gedroogd fruit. Krik hier je afdingvaardigheden op!

Check van tevoren of er festivals zijn. Ieder jaar zijn er een aantal grote festivals door het hele land heen. Niet alleen in de grote steden maar ook in de kleine dorpjes.

Beste reistijd voor Marokko

Het hele jaar is Marokko geschikt om te bezoeken maar de meeste mensen komen in de lente of herfst. Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur enorm hoog zijn. Het weer wisselt per regio. Plan je een trip naar Marokko, kijk dan per regio om een idee te krijgen van het klimaat.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Marokko

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact