Tanzania

De hoogste berg van Afrika de Kilimanjaro is in Tanzania te vinden.
 

Reizen naar Tanzania - Beklim de Kilimanjaro

Van de Kilimanjaro en de Serengeti in het noorden, tot de chimpansees in het Gombe Stream National Park in het westen en Dar Es Salaam in het oosten… het is allemaal even bijzonder. Ontdek de schoonheid van Tanzania en boek je reis bij KILROY.

Dar Es Salaam

In Dar Es Salaam vind je een fascinerende mix van Afrikaanse, Arabische en Indiaase culturen. De voormalige hoofdstad is druk, hectisch en onweerstaanbaar. Op de Karialoomarkt, de grootste markt in Tanzania, vind je een overvloed aan exotische producten en heerlijk eten. Overnachten op kleine dorpsstrandjes kan zowel aan de noord- als de zuidkant van Dar Es Salaam. Ook voor een avondje uit zit je hier goed: de opzwepende Oost-Afrikaanse muziek in de nachtclubs laat iedereen bewegen! Enkele dagen in Dar Es Salaam doorbrengen, is dan ook een aanrader voordat je de natuur in trekt.

Noord-Tanzania

In het noorden van Tanzania kun je natuur en wild in de meest overweldigende vorm zien. De Kilimanjaro is het absolute hoogtepunt! Ga je bergbeklimmen op deze hoogste berg van Afrika, dan geniet je van de meest adembenemende uitzichten. Onderweg overnachten doe je in hutten. Het is een flinke klim, maar als je eenmaal op die hoogste top van Afrika staat, is al het leed vergeten. 
Ook voor safari’s is het noorden van Tanzania uitermate geschikt. Zo biedt Arusha National Park – tussen de Kilimanjaro en Mount Meru – met zijn 137 vierkante kilometer een enorme diversiteit aan flora en fauna, van het moeras en de savanne tot de jungle. Je kunt in Arusha verschillende safari-tochten maken om het wild in zijn natuurlijke omgeving te spotten.

West-Tanzania

Het Gombe Stream National Park is het onderkomen voor de chimpansee en dé attractie van het westen! Het park ligt aan de wilde oevers van Lake Tanganiyka, pal middenin het Afrikaanse continent en vrij dicht bij de grens met Burundi. Je komt er alleen per boot. Misschien ken je het verhaal van Jane Goodall wel, die er sinds de jaren '60 het gedrag van chimpansees onderzocht. In Jane Goodall onderzoekscentrum en park in Gombe kun je chimpansees, bavianen en andere aapsoorten bezoeken en zo'n 200 verschillende vogelsoorten bewonderen.
Aan Lake Tanganiyka, dichtbij de grens met Zambia, ligt de indrukwekkende Kalambo waterval. Deze waterval is 235 meter hoog en daarmee de op één na hoogste waterval in Afrika. Je kunt een bezoek hieraan combineren met een bezoek aan het niet zo toeristische Katavi National Park. Katavi is een delta, waardoor er neushoorns, olifanten en krokodillen huizen. Een must voor de liefhebber!

Budget in Tanzania

Reizen in Tanzania is relatief duur. In principe volstaat 20 euro per dag, maar de nationale parken en safari's zijn niet goedkoop. In de parken moet je vaak ook met dollars betalen, wat voor obstakels kan zorgen, want in Tanzania geven de geldautomaten alleen shillings vrij, met een maximum van 400.000 shilling per dag (300 dollar). Houd daar rekening mee als je grote bedragen moet afrekenen!

Klimaat en beste reistijd Tanzania

De tropische kust van Tanzania is vochtig en warm, het binnenland dor en droog. Januari en februari zijn de populairste reismaanden, hoewel de safari-gangers het beste tussen juni en oktober kunnen reizen. In maart en juni reis je beter niet naar Tanzania, dan is het er regenseizoen.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact