Zanzibar

Zanzibar, Pemba en Mafia worden ook wel Specerijeneilanden genoemd.
 

Reizen naar Zanzibar - het tropische klimaat

Zanzibar of Unguja ligt aan de oostkust van Tanzania. Pemba, Mafia en Zanibar behoren samen tot de Specerijeneilanden: nootmuskaat, kaneel en peper zijn naast toerisme de grootste inkomstenbron. Combineer je safari of je Kilimanjaro trekking met een aantal dagen hard chillen, kitesurfen, snorkelen en duiken op Zanzibar!

Stone Town

Het oude gedeelte van de hoofdstad van Zanzibar staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De meningen zijn er over verdeeld of deze stad goed wordt onderhouden of niet, maar de smeltpot van van Persische huizen, moderne Afro kledingboetiekjes, Arabische dhows op het water, ouderwetse roestige ferries en bijvoorbeeld een Italiaanse ijssalon maken de stad ontzettend leuk te bezoeken.

Activiteiten Zanzibar

Bekijk het hele productieproces van specerijen met een specerijentour. Je kunt ook heerlijk snorkelen en duiken in de wateren van Zanzibar en Pemba. Je gaat met een dhow de zee op en maakt stops om te snorkelen en pakt meteen een onvergetelijke zonsondergang mee. Zanzibar is omgeven door de zee, waar zee is zijn golven en wind en je kunt hier dus (leren)... Kitesurfen! Via KILROY boek je de tofste kitesurfcursussen met accommodatie en transfer vanaf het vliegveld.  

Leer duiken op Zanzibar

Er zijn veel divesites bij Zanzibar waar je oog in oog komt te staan met de meest bijzondere dieren. Grote groepen barracuda, schildpadden, dolfijnen, zeilvissen, walvishaaien en bultrugwalvissen komen je vaak vergezellen tijdens je duik.

Duiken op Zanzibar?

Kitesurfen op Zanzibar

Het strand van Paje is de perfecte plek om te leren kitesurfen. De wind is perfect en de golven zijn goed voor beginners. Het water is ondiep genoeg om als beginner de vlieger te leren beheersen en mocht je na een week kitesurfles de smaak te pakken hebben, dan kun je kitesurfskills oefenen op het rif. 

Kitesurfen op Zanzibar?

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Zanzibar

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact