Namibië

Een giraf in het Etosha National Park
 

Reizen naar Namibië

Als je op zoek bent naar verbazingwekkende flora en een adembenemend landschap, dan ben je in Namibië op de juiste plek! En niet alleen daarom.. In Namibië kun je een safari maken in één van de mooiste wildlife parken ter wereld. KILROY kan je helpen bij het plannen en boeken van je reis!

Namibië ligt in het zuidelijke deel van Afrika, en is één van de mooiste landen van het ganse continent om te bezoeken. Met haar twee miljoen inwoners is het land zeer dunbevolkt. 

De naaste buren van Namibië zijn Zuid-Afrika, Botswana en Angola. Langs de kustlijn ligt de Namib-woestijn en in het oosten de Kalahari-woestijn. Tussen die twee ligt de historische hoofdstad Windhoek. Het land beschikt over veel natuurlijke grondstoffen zoals diamanten, koper, zilver en goud. Dit was dan ook de belangrijkste reden voor de vele invasies in het land door de geschiedenis heen. Namibië is een Zuid-Afrikaanse en een Duitse kolonie. Het Duitse erfgoed is er nog steeds goed te zien. Hoewel Engels de officiële taal is, spreekt een groot aantal mensen Duits. Je vindt straten met Duitse namen en Duits geïnspireerde maaltijden in de steden Lüderitz of Seakopmund! 

Woestijnlandschap in Namibië

Lokale stammen, Skeleton Coast

De beste manier om optimaal van je reis te genieten is het combineren van natuur, cultuur en de traditionele plaatselijke levensstijl. KILROY organiseert verschillende rondreizen door Namibië. Bezoek de Himba-stam en de San Tribe, en leer van hun gewoontes. De levensstijl van deze stammen gaat al duizenden jaren mee.

Een werkelijk geweldige plek is The Skeleton Coast, de woestijn aan de zee. De kust is vernoemd naar de walvis en zeehondbotten, ook zie je daar scheepswrakken en zelfs olifant skeletten. Kijk uit over de rode zandduinen van de Namib Desert, één van de oudste woestijnen ter wereld. Of ga lekker relaxen op het prachtige zandstrand in Cape Cross Bays. Als je een beetje geïnteresseerd bent in de geschiedenis, dan moet je de rotsgravures op Twyfelfontein in Damaraland zeker gezien hebben. 

Als je meer van actie houdt, dan heeft deze locatie enorm veel te bieden. Ga eens skydiving, sandboarding, toeren met een 4-weel drive, met een boot de onderwaterwereld verkennen of de indrukwekkende Fish River Canyon bekijken. Check de Epupa Falls of maak een wandeltocht rond de enorme Sossuluslei-duinen. 

Fantastisch dierenrijk

Als je leeuwen, olifanten, neushoorns, nijlpaarden, hyena, jakhals, wilde zwijnen of gazelles wilt zien, dan ben je in Namibië op de juiste plek! Het Etosha Nationaal Park is één van de beste safariparken ter wereld met een prachtige natuur. Het subtropische Waterberg Plateau Park met haar hoge bomen en grasachtig vlaktes is een geweldige plaats om de witte neushoorn, de Afrikaanse buffel, de giraffe, de antilope, de cheetah en het luipaard te spotten. Langs de Zuid-Afrikaanse kust kun je ook een glimp opvangen van wilde zeehonden. 

Etosha National Park - Safari in Namibië

Op safari door Namibië

Reis je door een land als Namibië, dan mag een safari natuurlijk niet ontbreken. Omdat Namibië rijk is aan zoveel verschillende wilde diersoorten zijn er ontzettend veel verschillende soorten safari's om uit te kiezen. Probeer een begeleide safari in Namibië met ervaren gidsen die je inlichten over alles wat je ziet. Kies tussen een traditionele ochtendsafari, een nachtsafari of - als je durft - een safari met de benenwagen. Mocht je echt op avontuur uit zijn, huur dan zelf een auto en organiseer je eigen spannende safari. Voor tips en adviezen hieromtrent kan KILROY je helpen! 

Steden

Namibië heeft zoveel meer te bieden dan de prachtige natuur en de wilde dieren. Windhoek, de hoofdstad van Namibië, is een plek waar je lekker kunt flaneren temidden van historische gebouwen, winkels, gezellige bars en restaurants. Dit alles in combinatie met de geluiden, kleuren en het tempo, maakt van Windhoek een moderne, hedendaagse Afrikaanse stad. 

De populaire stad Seakopmund is Namibië's tweede grootste stad en is een mix van verschillende culturen van oud tot nieuw. Dit is een plek waar toeristen en locals samen genieten van het koelere klimaat, de ontspannen sfeer, slingerende palmen en goed verzorgde parken. De havensteden Walvis Bay en Sandwich Harbour zijn twee plaatsen die zeker ook een bezoekje waard zijn. Ga naar de natuurlijke lagune in Walvis Bay en bezoek de belangrijkste wetlands van Namibië.  

Accommodatie in Namibië? KILROY helpt je!

KILROY heeft een groot aantal goedkope en comfortabele accommodaties in Namibië. Voor leuke tips en advies kun je onze reisexperts steeds contacteren

Beste reistijd voor Namibië

In Namibië is het meestal warm en droog. Buiten het regenseizoen zijn er in het land lange periodes zonder regen. Soms net iets te lang, waardoor er een groot tekort aan water is. In het zuiden vind je een heel ander klimaat, met bossen, wetlands en weelderig groen. De beste tijd om Namibië te bezoeken is tijdens het droge seizoen van april/mei tot oktober/november en de temperatuur is dan ook zeer aangenaam.  

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Namibië

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact