Zuid-Amerika

De enorme watervallen van Iguazu vind je op de grens van Brazilië en Argentinië.
 

Ontdek de schoonheid van Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is dé plek voor liefhebbers van de mañana-mentaliteit. Het hele continent ademt een relaxed sfeertje uit en heeft echt alles: idyllische stranden, bergmeren, witbesneeuwde toppen, uitgestrekte woestijnen, zoutvlaktes, unieke dieren, dichte jungles, watervallen en eeuwenoude nederzettingen. Wissel de de grote steden af met de stille rust van de open vlaktes en deel ook eens een drankje met de locals. Boek je reis naar Zuid-Amerika met KILROY.

Life's a beach in Zuid-Amerika

Strandhoppen in Brazilië is een bezigheid die nooit verveelt. De gehele kuststrook is bedekt met de meest perfecte witte zandstranden waar de hangmatten klaar hangen om de gasten te ontvangen. De Amazone met zijn wild life en authentieke stammen is zonder twijfel een van de hoogtepunten van Zuid-Amerika. Het Amazonegebied is niet zo makkelijk bereikbaar als vele andere bestemmingen, maar juist daarom zo vreselijk de moeite waard. Geen planetarium kan nabootsen wat je aan de sterrenhemel ziet vanaf de Amazone rivier: het is echt onwaarschijnlijk.

Het Andes Gebergte

En dan de Andes! Weer een hoogtepunt van Zuid-Amerika waar je zeker geweest moet zijn. Wellicht ken je de Machu Picchu (Peru) van foto's, maar het gevoel dat je krijgt wanneer je de Incatrail zelf bewandelt, is onbeschrijflijk. Ook Lake Titicaca (Peru/Bolivia) en de wereldberoemde Nazca Lines zijn hier absolute must sees. Sportievelingen kunnen zich uitleven en een fiets of vlot huren.

Iguazu watervallen

Op het kruispunt van Paraguay, Argentinië en Brazilië vind je duizenden vlinders, regenbogen en bulderende watervallen. Je lijkt te zijn beland in een ware droomwereld, maar dan wel 100% puur natuur. De Iguazu watervallen missen is geen optie: deze horen thuis op ieders reislijstje.

Galapagos eilanden (Ecuador)

Een bezoek aan de Galapagos eilanden bij Ecuador is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven, als je budget het toelaat. Je vindt er ongerepte natuur op de meest prachtige locatie. Als je nog tijd over hebt en een tweede paradijs zoekt om je reis te beëindigen, zoek dan niet verder. De Los Roques eilanden in Venezuela of de Fernado de Noronha in Brazilië bieden je een ware hemel op aarde.

Vervoer in Zuid-Amerika

De bus is in Zuid-Amerika het meest gebruikte vervoersmiddel. Omdat het er net iets anders aan toe gaat, dan we hier in het Westen gewend zijn, is een ritje er bovendien een heel avontuur. De bussen rijden hard en iedereen kan in- en uitstappen wanneer hij of zij wil. De taxi is een iets duurdere optie. Let er ook op dat je in een 'officiële' taxi stapt om oplichting te voorkomen.

Accommodatie in Zuid-Amerika

Hostels zijn overal te vinden in de populaire plaatsen voor backpackers. Wijk je af van de populaire routes, dan kun je terecht in homestays en B&B's. Het is, als je wat Spaans kent, superleuk en interessant om met de families te praten tijdens het eten. In vergelijking met de Europese prijzen is Zuid-Amerika relatief goedkoop. Slapen in een hostel doe je al voor 5 tot 8 euro en je kunt een overheerlijk 3-gangen menu krijgen voor het zelfde geld (buiten de dure toeristenplaatsen).

Beste reistijd voor Zuid-Amerika

Februari is een zéér populaire maand, ook door Carnaval in Brazilië. Zorg er daarom voor dat je op tijd boekt als je in deze periode Zuid-Amerika wil bezoeken, want je bent lang niet de enige. De Amazone bezoek je het best van juni tot en met december en voor de Inca Trail is mei t/m oktober ideaal (in februari is de Trail gesloten). Voor skiërs is het hier het beste toeven in juli en augustus. Meer een zonliefhebber? Bezoek dan Chili en Argentinië in de periode van november tot maart.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact