Peru

Laat je verrassen door Peru!
 

Reizen naar Peru

De meeste mensen associëren Peru met de oude Inca geschiedenis en majestueuze bouwwerken, maar dit land heeft veel meer in petto dan dit voor backpackers. Zet koers naar het tropische regenwoud, vaar mee met een riviercruise over de Amazone, test je hoogtevrees in Colca Canyon of grijp je sandboard om te duinsurfen in Huachachina.

De oude Inca-Cultuur

Reizigers die door Latijns-Amerika trekken laten zich vaak verrassen door Peru, het op twee na grootste land in Zuid-Amerika. De grootste trekpleister en een hoogtepunt van je reis naar Peru, is zonder twijfel de Machu Picchu met zijn betoverende Inca-historie. Je kan je onmogelijk voorbereiden op deze belevenis. De Inca's, de oorspronkelijke bewoners die honderden jaren geleden in de Andes leefden, hebben prachtige legendes en bouwwerken nagelaten. Wil je het complete avontuur graag in je opnemen dan moet je er tenminste een week doorbrengen.

Rondreizen

Na Machu Picchu en Cuzco reis je verder naar Puno en Lake Titicaca -  een meer met kunstmatige eilanden waarop de bewoners leven. Vanaf Cusco kun je ook een vlucht nemen naar bijvoorbeeld Puerto Maldonado, een uitvalsbasis voor excursies in de Amazone jungle. Hier kun je de meest geweldige en kleurrijke dieren spotten zoals vogels, spinnen en slangen; laat je fobieën dus maar thuis! Mocht je beschikken over wat extra geld, boek dan een cruise over de Amazone.

Drijvende eilanden op het Titicaca meer

Lima, de hoofdstad van Peru, is zeer waarschijnlijk je plaats van aankomst en vanaf daar kun je gebruik maken van de goed georganiseerde busdiensten die je naar andere opwindende bestemmingen langs de Pan-Amerikaanse snelweg brengen. Een leuke stop is bijvoorbeeld Huachachina, een kleine oase in de woestijn, omgeven door zandduinen; ideaal voor zandsurfen en het rijden met een buggy car. 

Verderop kun je uitstappen bij Nazca, waar je de beroemde Nazca lijnen kunt bekijken. Dit zijn patronen in de grond, die zo'n 1500 tot 2000 jaar geleden door mensen zijn gemaakt, deze beslaan een gebied van meerdere kilometers. De patronen variëren van simpele lijnen tot gedetailleerde vormen van bijvoorbeeld apen, spinnen, haaien en hagedissen. 

De Colca Canyon in Peru

Vanuit Arequipa kun je tours regelen naar de Colca Canyon, met de kleine stad Chivay als de eerste stop op je route. Je kunt daar heerlijk relaxen in één van de vele warmwaterbronnen. Deze indrukwekkende kloof loopt van Chivay tot het dorp Cabanaconde, 60 km verderop gelegen. Van de schilderachtige omgeving, de kleine dorpjes op de hellingen rond het ravijn, de culturele geschiedenis en de waanzinnige uitzichten kun je niet anders dan blij worden. 

Rondreizen in Peru

Het reizen per bus door Peru is in principe prima te doen, het land heeft alleen wel eens last van politieke stakingen waardoor er soms geen enkele bus meer rijdt. Houd het lokale nieuws dus in de gaten zodat je niet ergens vast komt te zitten. Binnenlandse vluchten zijn goedkoop en makkelijk te boeken. Je kunt ook goed gebruik maken van taxi's, zelfs in steden op grote hoogte zoals Cuzco. Onderhandel wél eerst over de prijs, want er zijn geen taximeters. De prijzen zijn echter schappelijk.

Accommodatie in Peru 

Je kunt vrijwel overal goedkope hostels vinden met prijzen die beginnen rond de $5 per nacht. Tijdens excursies en trektochten in de jungle verblijf je in lodges. Je kunt hier, afhankelijk van je budget, je eigen stijl kiezen (van basisfacilities tot deluxe). In de grootste steden vind je nog meer luxueuze accommodatie.

Beste reistijd voor Peru

Peru kent twee seizoenen - het natte en het droge. Toch kan het weer variëren tussen de verschillende regio's, dus check dit van tevoren. De temperaturen zijn uiteraard afhankelijk van de hoogte, hoe hoger hoe kouder. Het hoogseizoen voor toerisme is tussen juni en augustus, reken er maar op dat de prijzen dan dus ook stijgen. Trekken door de Andes is niet aan te raden gedurende het natte seizoen van december tot maart. Dan is er enkel modder, modder en nog eens modder.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact