Brazilië

Eet vooral niet te veel kokosnoten want dat kan je buikpijn bezorgen!
 

Reizen in Brazilië

Brazilië is even mooi als het groot is! Het is Zuid-Amerika's grootste land en het vijfde grootste land van de wereld. Er is zoveel te beleven dat het soms moeilijk is om te weten waar je moet beginnen. De bevolking is geweldig en de stranden zijn prachtig. Je vindt hier 's werelds grootste regenwouden, samba, voetbal, architectuur, watervallen, steden in alle soorten en maten en nog veel, veel meer.

Het land van de openbaringen

De meest logische plaats om je reis in Zuid-Amerika te starten is in de beroemdste stad, Rio de Janeiro. Door de charme en de exotische mysterie die de stad uitstraalt is het aanlokkelijk om hier voor altijd te blijven. Je ontdekt gauw dat Rio de Janeiro zoveel meer te bieden heeft dan enkel Copacabana en carnaval. Op iedere straathoek ontdek je welk iets nieuw in deze geweldige stad. De beste en goedkoopste manier om je als toerist te verplaatsen in dit indrukwekkend land is per bus. Tijdens deze busreizen ontmoet je gegarandeerd vele lokale Brazilianen.

Ilha Grande

Misschien gaat er geen belletje rinkelen als je verhalen hoort over Ilha Grande. Maar het eiland, dat een paar uur in het zuidwesten van Rio de Janeiro vandaan ligt, is verschrikkelijk mooi en de moeite waard om te bezoeken. Azuurblauwe wateren, prachtige stranden (het Lopez Mendes strand is een echte aanrader) en mooie regenwouden die prachtig uitkomen op de kliffen. Het eiland straalt een unieke exotische sfeer uit. Daarboven vind je hier geen geasfalteerde straten terug en dus ook bijna geen auto's.

Ilha Granda in Brazilië

Aan de kust

De kust aan het vaste land vlakbij Ilha Grande heeft hele mooie baaien en koloniale steden, vooral Paratí is het vernoemen waard. Aan de andere kant van Rio de Janeiro ligt het koloniale plaatsje Niterói, waarvan ze zeggen dat het de hemel op aarde is. De Atlantische kustlijn staat bekend om zijn stranden, het ene nog mooier dan het andere. Hier vind je het echte Braziliaanse leven. Brazilianen die op het strand in hun kleine zwembroekjes rond paraderen, de barretjes waar ze hun gekoelde bier of caipirinhas nuttigen en gegrilde vis eten. Mannen spelen voetbal op het strand en overal hoor je het Braziliaanse Portugees.

Een echt paradijs van zand

Verlaat de kust niet voordat je het afgelegen dorpje Jericoacoara tussen Sao Luis en Fortaleza hebt bezocht. Je kan er alleen maar komen via een drie uur durende trip met een 4WD jeep over zandduinen, stranden en riviertjes. Jericoacoara is als een paradijs, maar het is geen plaats voor de verwende reiziger. Er zijn namelijk niet veel faciliteiten in dit plaatsje. Het is omgeven door hoge zandduinen en je vindt er een mooi strand en meerdere strandbarretjes terug. Als je toch in Jericoacoara bent, kies dan zekere voor een rit in een 4WD buggy in de zandduinen. Sensatie verzekert!

De Amazone rivier in Brazilië

De Amazone

De meeste mensen die naar de Amazone reizen komen bij Manaus uit, deze stad ligt in het midden van het regenwoud. Andere aanraders in de Amazone zijn Santarém, waar je een jungletocht kan maken naar het kleine dorpje Alter do Chao. In dit dorpje beleef je de echte sfeer van het regenwoud. Ga verder naar de Delta waar je spierwitte stranden en mangroven bij elkaar hebt. Je hebt er zelfs de mogelijkheid om te zeilen tussen de mangroven. Verder biedt de Amazone kansen genoeg om allerlei wildlife te spotten, zoals alligators, slangen, apen, papagaaien, tarantula’s of zelfs een poema of jaguar!

Accomodatie in Brazilië

Als je goedkoop in Brazilië wilt verblijven, moet je overnachten in Pousadas. Pousadas zijn simpele goedkope hotels waar je echt het gevoel krijgt dat je in Brazilië bent. Ze verschillen in sfeer, grootte en luxe. In heel Brazilië vind je ze terug, zelfs in de Amazone.

Budget

Brazilië is een van de duurste landen van Zuid-Amerika. Per dag kan je hier rekenen op zo'n 40 euro, dat is inclusief accommodatie, vervoer en voedsel. Low-budget backpackers moeten hier prima mee rondkomen, het hangt natuurlijk af van je hoe je je reis plant.

Beste reistijd Brazilië

Het grootste deel van Brazilië ligt in de tropen en daarom is het er eigenlijk het hele jaar door lekker warm. Vooral in het noorden van Brazilië is de temperatuur bijna stabiel het hele jaar rond. De beste tijd voor een bezoek aan de Amazone is in juli en augustus. Het blijft natuurlijk een regenwoud, dus heet en vochtig. In de namiddag kan je hier meestal rekenen op een flinke regenbui.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact