Rio de Janeiro

Wie denkt aan Rio de Janeiro, denkt aan carnaval!
 

Reizen naar Rio de Janeiro

Rio de Janeiro, de numero uno van Brazilië en voor vele reizigers het startpunt van hun reis door Brazilië. Rio doet zijn reputatie alle eer aan. Het is een spectaculaire, bruisende en geweldige stad. Een waar paradijs voor de echte levensgenieters. Rio zit vol entertainment, ontspanning, avontuur, zon, warmte en passie. De stad staat niet voor niets gekend als Cidade Maravilhosa - de geweldige stad. Boek je reis naar Rio de Janeiro hier bij KILROY.

Net zoals sommige bij andere grootsteden in de wereld, kruipt Rio de Janeiro echt in je huid. Na een tijdje hier begin je te leven als een carioca (zo worden de inwoners van Rio genoemd in Brazilië). Rio geeft je een relaxt gevoel, geen bekommeringen en gewoon genieten van alle geneugten van het leven. Met andere woorden: je zult verliefd worden op de vele pittoreske baaien en stranden, de groene berghellingen in de 'achtertuin' van de stad, de voetbalkampen in Copacabana en de kilometers lange promenades. Dit en zoveel meer is Rio de Janeiro, een stad vol met tegenstellingen.

Stad der extremen

De tegenstellingen in Rio zijn duidelijk. Bergen en dalen, arm en rijk, alles komt samen in deze levendige, chaotische stad. Op veel plaatsen in de ontelbare wijken van de stad leven arm en rijk naast elkaar, zo vindt je luxe huizen vlak naast de vele favela's (krottenwijken), die bijna tegen elke bergzijde van de stad aangroeien. In deze favela's leeft men een heel eigen leven. Veel verhalen en vooroordelen over de arme en criminele kant van Rio kunnen worden bevestigd maar er kunnen er ook veel worden ontkend. Ga echter nooit alleen door deze krottenwijken struinen, het is er niet veilig. Je kunt er wel komen met één van de georganiseerde tours met een lokale gids. Dit geeft je ook een aardig beeld van het fascinerende en opwindende leven in zo'n 'stad' in een stad, een samenleving in een samenleving. Ook deze kant van Rio hoort bij deze stad.

Carnaval, Nieuwjaar en samba in Rio de Janeiro

Als het om feesten gaat spant Rio de kroon. Het wereldberoemde carnaval hoeft geen verdere introductie, maar ook een keer Nieuwjaar vieren in deze stad is een echte aanrader. Op deze nacht zijn het enorme Copacabana strand en alle andere stranden van Rio massaal gevuld met vrolijke, feestende cariocas. De atmosfeer is geweldig en om middernacht ben je getuige van een prachtig vuurwerkspektakel boven de zee. Je wordt ongetwijfeld omhelsd en gekust door vele vriendelijke Brazilianen en je danst in het zand tot de zon zijn eerste blik van het jaar op het strand werpt. Er is slechts één nadeel: vanaf dit moment is oudejaarsavond thuis vreselijk saai.

Het is altijd feest in de stad, de samba en bossa nova muziek leiden je van straat naar straat en van bar naar bar. Zeker in de grote voetbalstadions vind je elk weekend een geweldige sfeer als één van de grote teams het veld op stapt. Voetbal is in Brazilië een ware obsessie en een wedstrijd bijwonen is een geweldige ervaring, zelfs als je thuis niets van voetbal wil weten. Er is namelijk altijd een feestje aan de gang onder de toeschouwers. Party time!

Strand en uitzicht

Copacabana is het meest toeristische en beroemde strand, maar check ook zeker het strand van Ipanema eens. Dit is Rio's upperclass buurtje met chique mensen, straten en winkels. Het strand in de buurt van Botafogo is misschien wel het mooiste strand van Rio, zeker vanaf de top van Pao de Azucar. Vanaf dit punt is het uitzicht over Rio en omgeving ronduit waanzinnig. Je kunt hier komen met een kabeltreintje. Hetzelfde geldt voor de trip naar Rio's meest beroemde beeld van 'Christus, de verlosser' (Cristo Redentor), op de top van de indrukwekkende Corcovado berg. Ook vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht. Dus, er staat je nog maar één ding te doen: rugzak pakken en gaan!

Rio de Janeiro 2016 – Olympische Spelen

De Olympische zomerspelen komen in 2016 naar Rio de Janeiro in Brazilië. Het is de 28ste editie van de Olympische zomerspelen, die voor de eerste keer ooit in Zuid-Amerika zullen plaatsvinden. Combineer je reis in Zuid-Amerika met een bezoekje aan de Olympische Spelen of kom gewoon even de sfeer opsnuiven in de stad. Onze reisadviseurs helpen je graag verder met het plannen van je reis, vlucht, hotel en verschillende tours.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact