Sao Paulo

In Sao Paulo vind je veel kerken
 

Reizen naar Sao Paulo

Sao Paulo in het zuiden van Brazilië, is een chaos van mensen, wolkenkrabbers, verkeer, temperament en veel meer. De stad is een van ’s werelds grootste en duidelijk de grootste van heel Zuid-Amerika. Het is ook dichtbij de geweldige watervallen van Iguazú gelegen. Boek je reis naar Sao Paulo en Brazilië bij KILROY.

De straten van Sao Paulo zijn gevuld met wolkenkrabbers en het drukke verkeer. Een bezoek aan deze prachtige, levendige grootstad met veel cultuur, geweldig eten en shopping, belooft zeker en vast geen saai avontuur te worden. Met ongeveer 18 miljoen inwoners is Sao Paulo de grootste stad van Brazilië en heel Zuid-Amerika. Een levende metropool met inwoners afkomstig van over de hele wereld: Libanezen, Portugezen, Italianen, Duitsers en Japanners.

Het New York van Zuid-Amerika

In Sao Paulo vind je meer dan genoeg musea terug met vaak wisselende exposities en een ruim aanbod aan verschillende concerten. Om deze reden wordt Sao Paulo dan ook wel eens het Zuid-Amerikaanse antwoord genoemd van Zuid-Amerika ten opzichte van New York.

Als je graag wil weten wat er allemaal in te stad te doen is, ga dan binnen in één van de vele winkels die de stad telt en koop de wekelijkse gids 'Guia - Da Folha'. Deze geeft je een goed overzicht over alle evenementen die er staan te gebeuren.

Cultureel Sao Paulo

Eén van de plaatsen waar je nooit teleurgesteld zal buitengaan is: 'Museum de Arte de Sao Paulo', dat gelegen is aan de drukke 'Avenida Paulista'. Het gebouw alleen al is een attractie op zich. Een groot glazen blok dat een paar meter boven de grond staat op een paar gigantische roodgekleurde pilaren, zodat het bijna lijkt alsof het gebouw drijft.
In het MASP vind je de grootste Westerse kunstcollectie van Zuid-Amerika terug, van schilders als Rembrandt, van Gogh en Cezanne. Daarnaast vind je hier ook een uitgebreide en grote Braziliaanse kunstcollectie.

Klimaat en karnaval in Sao Paulo

Het klimaat van Sao Paulo is net zoals in heel Brazilië subtropisch. Het hele jaar door schommelt de temperatuur rond de 25 tot 35 graden, hoewel de winter (juni tot augustus) een aangename verandering kan bieden met koudere nachten en regenbuien.

Wil je de stad in haar volste glorie zien, reis dan naar Sao Paulo tijdens carnaval, het regent er dan volop confetti. Muziek schalt over de straten en de grote versierde paradewagens komen voorbij, vergezeld door de vele dansers in kleurrijke kostuums.
Het is een goede gelegenheid om zelf je dansschoenen aan te trekken. Als je de periode van carnaval niet redt, kan je altijd nog naar de Gay Pride. Sao Paulo organiseert namelijk de grootste ter wereld. Normaal gezien doen er meer dan drie miljoen mensen mee aan deze parades.

Geschiedenis van Sao Paulo

Deze feestelijke stad is ontdekt door twee missionarissen in 1554. De stad groeide snel door de vele handelswegen voor koffie. Vandaag de dag is het één van de rijkste steden van Brazilië en tegelijkertijd het financiële centrum van het land.

Er is wel een grote kloof tussen arm en rijk. Op de straten zie je een mix van zakenmensen, straatkinderen, carrièrevrouwen en bedelende vrouwen. Wanneer je de stad niet kent zijn er plaatsen die waar je erg voorzichtig moet zijn of zelfs compleet moet mijden. Sao Paulo heeft een hoog criminaliteitscijfer en kan vooral 's nachts erg gevaarlijk zijn.

Winkelen op Avenida Paulista

Sao Paulo Daarnaast is Sao Paulo ook gekend voor zijn shopping, mensen uit heel Brazilië komen hier naartoe om te winkelen. Er zijn voor iedereen wel winkels te vinden op het gebied van kleding, kunst, handwerken en antiek.
Op Avenida Paulista liggen de meer exclusievere modewinkels. Hier vind je ook 'Shopping Ibirapuera' terug, één van de oudste en grootste winkelcentra van Sao Paulo.

In het weekend worden er bijna overal rommelmarkten georganiseerd doorheen de stad. Eén van deze markten is te vinden naast Museum de Arte de Sao Paulo, waar veel stands gevuld zijn met kunst en zeldzame boeken. Als je op zoek bent naar meer tweedehands spullen dan kan je ook een kijkje gaan nemen bij 'Praca Benedito Calixto', dat is één van de grootste rommelmarkten en hier vind je ook veel eetstandjes.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Sao Paulo

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact