Chili

De Chileense hoofdstad Santiago de Chili is erg modern
 

Reizen naar Chili

Dit smalste land ter wereld is een land van uitersten. Terwijl het in het zuiden voornamelijk ijzig is, vind je de droogste woestijn ter wereld in het noorden. Met de Andes (9.962m) is dit ook het hoogste puntje van het continent. De outdoorliefhebbers zullen dit land zeker en vast niet snel vergeten. Boek je reis naar Chili bij KILROY.

Chili grenst aan Peru, Bolivia en Argentinië. Een bezoek aan Chili is dus prima te combineren met een ander Zuid-Amerikaans land. Chili is 4300 km lang, vanaf Peru tot de straat van Magella. Op geografisch vlak is Chili fascinerend, met de oceaan aan één kant en de Andes aan de andere zijde. Santiago de Chile is de hoofdstad van Chili. Dit is een levendige en moderne metropool met een bruisende economie. Wolkenkrabbers staan overal, een groot verschil met La Paz, Bolivia.

Hoogtepunten van Chili

Chili's meest zuidelijk gelegen stad, Punta Arenas, trekt veel toeristenschepen en Antarctica onderzoekers aan. De boten van de Antarctic Cruises nemen je mee naar de pinguinkolonie bij Otway Sound, waar je ook veel zeehonden en walvissen kan spotten. San Pedro de Atacama, in het noorden van Chili, is een voormalig koloniaal dorpje vlakbij geisers, vulkanen, zoutvlaktes en meren. Eén van de droogste plekken ter wereld is de Atacama woestijn, een echt 'must see' op je reis door Chili. Ook kan je een tour boeken naar de Vallei van de Maan.

Parque Nacional Lauce is een immens groot park, met hordes lama's en alpaca's en ruim 100 soorten vogels. Aan de voet van de Payachata vulkanen ligt Lago Chungará, een van 's werelds hoogst gelegen meren. Hou je van fjorden? De Chileense zullen je niet ongeroerd laten, op de weg tussen Puerto Montt en Puerto Natales kan je er volop van genieten! Midden in de Atlantische oceaan liggen de Paaseilanden (Rupa Nui), op 3700 km van het Chileense vasteland. Deze eilanden behoren tot de meest geïsoleerde plekken op aarde en hebben een mystiek imago. De grote beelden (genaamd Moai) vind je verspreid over het eiland.

Prachtige wandelpaden en natuur in Torres del Paine

Activiteiten in Chili

Parque Nacional Torres del Paine is de populairste backpackbestemming van Chili, deze is het best te bezoeken tussen december en maart. Een paradijs voor wandelaars, compleet met een goed netwerk van verschillende paden en prima kampeerplekken. De afgelegen natuur is absurd mooi, een paar dagen hier voor uittrekken is geen overbodige luxe.

Puerto Mont is een mooie plek op te verblijven, vanaf hier kan je een trip maken naar Chiloe Island, of naar de Nationale Parken om watervallen, meren en bergen te bekijken. 

Tip

Afstanden in Chili kunnen enorm zijn, binnenlandse vluchten zijn daarom goed geregeld. Het hoogseizoen (lees: dure seizoen) is van half december tot half maart.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Chili

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact