Bolivia

De zoutvlaktes van Salar de Uyuni zijn perfect voor wat mooie vakantiekiekjes
 

Reizen naar Bolivia

Een reis door Bolivia staat bol van de contrasten en extremen. Het is soms moeilijk te geloven dat je nog steeds in hetzelfde land bent, van plakkerige vochtigheid in de jungle tot ijzige kou in de Andes. Ook de inheemse culturen, prachtige mensen en mooie routes maken Bolivia tot een uitermate geschikt land om rond te trekken. Boek je reis naar Bolivia met KILROY.

Bolivia mag dan één van de armste landen in Zuid-Amerika zijn, het is zeer rijk aan cultuur en het landschap is er prachtig en zeer afwisselend. Het is een unieke bestemming, de inheemse culturen en bijbehorende tradities zijn er nog heel sterk aanwezig. Reizen door Bolivia is een fascinerende ervaring, op een paar dagen tijd kruis je de meest extreme klimaatzones, van tropische valleien tot hoge, ijskoude bergtoppen. Het is wel lastig pakken; wat neem je in hemelsnaam mee?

La Paz in Bolivia

Hoewel Sucre de officiële hoofdstad van Bolivia is, is de regering van Bolivia in La Paz gevestigd. La Paz is een fascinerende stad met zijn smalle en kleine straatjes, gevuld met verkopers van kleurrijke Boliviaanse handwerkjes en veelkleurige shawls, mutsen en handschoenen gemaakt van Alpacawol. La Paz is de hoogstgelegen “hoofdstad” ter wereld. De atmosfeer is er echt dynamisch te noemen. Het is een heerlijke, historische stad met vele interessante musea.

De zilvermijnen in Potosí, Bolivia

Potosí

Potosí (de honderden jaren oude, hoogstgelegen stad op aarde) staat op de erfgoedlijst van UNESCO en is een bezoek meer dan waard. De stad werd op het einde van de 16e eeuw de rijkste stad ter wereld door al het zilver, dat bijna uit de berg viel. Vandaag de dag is deze bron van zilver uitgeput en zijn de mijnen open voor toeristen, maar check eerst wel even de risico's die verbonden zijn aan de mijntour. Het is een geweldige belevenis waarbij een lokale gids je meeneemt door de bergen en in de mijnen, waar je de barse omstandigheden waarin de mijnwerkers leefden met eigen ogen ziet en beleeft. Je beweegt je door donkere ruimtes en smalle gangen, misschien niet geschikt voor iedereen onder ons, maar een geweldige ervaring!

Vanuit Potosí kan je perfect doorreizen naar 's werelds hoogstgelegen zoutvlakte: Salar de Uyuni. Hier zul je een oogverblindende ervaring opdoen, dus denk eraan: zonnebril mee.

Nationale parken in Bolivia

Parque Nacional Amboró is echt uitzonderlijk. Start je trip in Buena Visat village en kampeer onderweg op de meest prachtige plekken. Zelfs mensen die echt niks met kamperen hebben, zullen hier voor hun tentje zitten en genieten van de prachtige omgeving. Parque Nacional Madidi staat bekend om zijn enorme biodiversiteit. Het omvat zowel gletsjers van de Andes als vochtige regenwouden in de dalen. Er zijn meer dan 1000 vogelsoorten te spotten. Dit is duidelijk een park waar je veel meer zult ontdekken als je een trip doorheen het park met een gids regelt.

Titicaca

Een andere legendarische bestemming voor backpackers is het helderblauwe Titicaca meer. Het is het hoogstgelegen, bevaarbare meer ter wereld. Het ligt tussen Bolivia en Peru en heeft maar liefst 36 eilanden. De Inca's hebben bij dit prachtige meer natuurlijk hun sporen nagelaten, evenals de Indianen die er nu nog leven.

Activiteiten in Bolivia

In Bolivia vindt je de meest uiteenlopende activiteiten terug. Ga white water raften in Yungas of ga het wild opzoeken in de Pantanal, of wandelen in Cordilleras. Voor de klimmers onder jullie, is de winter het beste seizoen, dan is er niet zo veel regen. Houd je van wandelen? Dan vindt je zeker je gading. Voor wandelaars zijn er meer dan genoeg paden om uit te kiezen op grote hoogte; elk met uitzichten waar je te pas en te onpas stil van zult worden.

Vervoer in Bolivia

Het is wellicht goedkoper om naar een ander land in Zuid-Amerika te vliegen en dan over land Bolivia binnen te komen. De routes van Argentinië en Peru zijn in de beste staat. Een routekaart (Hoja de ruta) is te verkrijgen in de Sevicio Nacional de Tránsito bij de grens. Om rond te reizen in Bolivia kun je op een goedkope truck springen en een stuk meerijden, zeer exotisch, maar misschien niet erg comfortabel. Dan is de nachtbus wellicht een betere keuze. De treinen functioneren hier niet echt goed en zijn erg langzaam.

De beste tijd om rond te reizen is van mei tot oktober (in de winter). Het is dan droger en helderder dan de rest van het jaar.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Bolivia

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact