Colombia

Aan de Caribische kust van Colombia zit je goed!
 

Reizen naar Colombia

Backpacken in Colombia wordt steeds populairder. Colombia is één van de meest veelzijdige bestemmingen van Zuid-Amerika. Je vindt er ongerepte natuur en bruisende steden. De mensen zijn vrolijk en gastvrij, er is nog bijna geen toerisme en het leven is er spotgoedkoop. Colombia heeft een corrupt verleden, maar de Colombiaanse regering werkt succesvol aan de verbetering van de veiligheid. Het grootste risico dat je loopt? Dat je voor altijd in Colombia wilt backpacken!

Bogota... vergeet je dansschoenen niet!

Backpacken in Colombia doe je vaak vanuit de hoofdstad van Colombia, namelijk Bogota. Bogota is een bruisende wereldstad met ruim 7,5 miljoen inwoners en ligt op 2.600 meter hoogte midden in het Andesgebergte. In het centrum van Bogota wisselen oude en moderne architectuur elkaar af. Sfeervolle straatjes met gekleurde huisjes worden afgewisseld met torenhoge wolkenkrabbers. In de stad heerst een bruisende sfeer: de mensen hebben zin in het leven, er wordt gefeest en gelachen. Het is er rijk aan cultuur en overal klinkt live muziek, vergeet dus zeker je dansschoenen niet!

Ciudad Perdida - verloren stad in de Sierra Nevada

Backpacken in Colombia is avontuurlijk! Zoek het avontuur op tijdens een trekking naar Ciudidad Perdida, een verloren stad diep in de oerwouden van de Sierra Nevada. Een gids neemt je voor drie dagen mee op een tocht door de ongerepte wouden van de Sierra Nevada. Ploeteren door de modder en slapen in een hangmat, waarna je uiteindelijk aankomt bij de overblijfselen van de duizend jaar oude beschaving van de Tayrona indianen. De tocht wordt vaak vergeleken met de Inca Trail in Peru. Er is alleen een klein verschilletje... de kans is namelijk groot dat je in Cuidad Perdida de enige toerist bent! Dat is het leuke van backpacken in Colombia!

Parque Nacional de Tayrona: paradijs op aarde!

Tijd om bij te komen van het avontuur? Dan zit je goed aan de Caribische kust van Colombia. Hier vormen tientallen baaien met hagelwitte stranden samen het Parque Nacional de Tayrona. Om er te komen moet je een flinke tocht door de jungle maken, maar zodra je aankomt ben je de reis alweer vergeten, dit is het paradijs op aarde! 

Of je nu van cultuur, natuur of watersporten houdt, er is hier voor iedereen wel wat te doen. Je kunt hier allerlei wandelingen maken langs de kust, een bezoek brengen aan de fantastische oude stad Cartagena of eiland-hoppen naar de Islas de Rosario, waar je prachtig kunt snorkelen. En voor wie van duiken houdt: in Taganga kun je supergoedkoop duiken of je duikbrevet halen. In het park kun je in een hangmat overnachten op het strand of in een van de simpele hutjes slapen. This is the real Caribbean life! 

Walvissen spotten in de Stille Oceaan

In het westen van Colombia loopt het regenwoud vanaf de bergen tot aan de zwarte stranden van de Pacifische kust. Vanwege de onaangetaste natuur is deze kust erg populair onder eco-toeristen. Je vindt er ook een paar goede surfspots.

Ben je tussen juni en oktober in Colombia? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan de afgelegen Tribuga baai, tijdens deze maanden verblijft hier een groep bultrug walvissen. De Tribuga baai is alleen per boot te bereiken, waardoor je echt in een stukje ongerepte natuur terecht komt. Je kunt vanaf daar er met bootjes op uit, maar de walvissen komen tot op een paar honderd meter van de kust, dus zelfs vanaf het strand kun je de walvissen al zien springen!

Reizen door Colombia

De beste (en goedkoopste) manier om te reizen in Colombia is per bus. Het netwerk is goed ontwikkeld en erg uitgebreid, de bussen komen zelfs tot in de meest kleine dorpjes. Elke stad heeft een busstation, waar vandaan de intercitybussen vertrekken. Bogota is het meest belangrijke knooppunt van Colombia, van hieruit vertrekken bussen naar elk gedeelte van het land. Je hoeft geen kaartje op voorhand te boeken.

Veiligheid in Colombia

Voor lange tijd gold er een negatief reisadvies voor Colombia, vanwege de gevechten tussen guerrillastrijders en het leger. De laatste jaren is de criminaliteit echter sterk teruggedrongen, waardoor Colombia tegenwoordig weer een betere bestemming is. Dat het land veiliger geworden is, betekent niet dat je het gevaar moet opzoeken. Lees van tevoren goed wat je wel en niet moet doen. Wees op je hoede, dan staat niets je meer in de weg voor een fantastische en veilige reis.

Beste reistijd in Colombia

De beste reistijd in Colombia hangt af van het gebied waar je naartoe gaat. Colombia is in principe het hele jaar te bezoeken, maar wil je de regen ontwijken, dan is het droogseizoen van december tot maart en in juli en augustus de perfecte periode om te reizen. De Caribische kust van Colombia heeft het hele jaar door een prettig klimaat en Medellin wordt de stad van de eeuwige lente genoemd. De meeste festivals vinden plaats in de droge periodes.

Budget backpacken in Colombia

Het dagelijkse budget dat je nodig hebt in Colombia hangt af van je reisstijl. Slaap je in de goedkoopste dorms en ga je naar de supermarkt, ga dan van 15 euro per dag uit. Wil je af en toe uit eten, stappen, luxer slapen en Colombia's mooiste plekken zien? Reken dan op ongeveer 30 euro per dag. Als je elke dag gaat feesten, wat ontzettend goed kan in Colombia, dan wordt het natuurlijk duurder.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact