Wanneer?

Wat is de beste reistijd?
De beste reisperiode kiezen is geen overbodige luxe. Terwijl de regen op de ene plek met bakken uit de lucht valt, kan het ergens anders extreem heet zijn. Het lokale klimaat is dan ook een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het plannen van je reis. Het zou zonde zijn als je op zoek bent naar zon, zee en strand maar van tevoren niet wist dat het op je bestemmingen regenseizoen is. Of dat je op zoek bent naar de perfecte sneeuw, terwijl het op je bestemming hartje zomer is. Daar sta je dan, in je bikini met ski’s op je schouders.

In tropische gebieden kan het raadzaam zijn om rekening te houden met de regenseizoenen. Deze kunnen zo hevig zijn dat een groot deel van je reis letterlijk in het water kan vallen. Geef toe, dat zou zonde zijn! In het algemeen kunnen we zeggen dat het op het noordelijke halfrond vanaf mei t/m oktober zomer is, terwijl op het zuidelijk halfrond de zomer van november t/m april loopt. Door de huidige klimaatsveranderingen is het wel verstandig om je sowieso altijd voor te bereiden op ieder weertype, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Daarnaast betekent zomer helaas niet altijd 'mooi weer'.

India en Zuidoost-Azië zijn in de zomer extreem heet en regenachtig, terwijl de winter perfect is om deze landen te bezoeken. Tijdens onze zomermaanden is het in de meest zuidelijk gelegen landen als Nieuw-Zeeland en Argentinië winter. En op bestemmingen als Australië en de Caribische Eilanden is het altijd warm en lekker weer. De Travel Specialists van KILROY kunnen voor je uitzoeken wat de beste periodes zijn om naar bepaalde landen te reizen zodat jij zo droog mogelijk je reis kan voltooien.

Het is raadzaam om je reis te starten tijdens de herfst in België en pas na de winter terug te keren. Niet alleen om de tegenvallende winters van de afgelopen jaren te ontlopen, maar ook voor de feestdagen. Het is een heel bijzondere ervaring om tijdens de kerstdagen in je zwembroek op een wit strand te zitten en uitzicht te hebben op een kristalblauwe zee. Keer je in de lente weer terug naar België vanuit 30-35 graden, dan is het verschil in temperatuur ook aanzienlijk minder.

Een vuistregel is om je reis minimum 6 maanden op voorhand te plannen. Natuurlijk kan het ook later, maar dat is niet aan te raden. Is je reisplan tijdig klaar, dan heb je tijd genoeg om alle praktische zaken te regelen. En nog altijd geldt: hoe eerder jij je tickets boekt, hoe goedkoper ze zijn!

Contact