Australië

Australië heeft de beste surfspots ter wereld!
 

Reizen naar Australië

Australië is voor backpackers een waar paradijs. Je reist er makkelijk rond, maakt er snel nieuwe vrienden en er valt enorm veel te beleven. Of je nu wilt leren surfen met de locals, een camper huren, je verdiepen in de Aboriginalcultuur of duiken op het Great Barrier Reef… Down Under kan het allemaal.

Het Australiëgevoel

Ozzies zijn echte buitenmensen en levensgenieters, dus bereid je maar voor op veel strandfeesten, relaxte BBQ's en chillen in het park. Hou je van lekker eten en drinken? Het land heeft uitstekende wijnen en goed bier en de Australiërs zijn experts op het gebied van vlees.

Surfen en duiken in Australië

Surfen in Australië is geweldig want de oostkust biedt prachtige surfspots. Maar ook duiken is in Australië heel populair, met Great Barrier Reef als een van de bekendste en mooiste duikplaatsen. Leer surfen van de pro’s, doe een introductieduik of volg PADI courses en haal een duikcertificaat – alles kan. Onze tip : start je reis met een surf- of duikcursus en je beleeft er je hele reis plezier aan.

Ga duiken in het Great Barrier Reef

De populaire oostkust van Australië

De oostkust van Australië is dé snelweg voor backpackers, zowel bij noordwaarts als zuidwaarts reizen en is perfect voor een roadtrip. De route van Sydney tot Cairns is 2500 kilometer en biedt heel wat mooie stopplaatsen. De populairste plaatsen langs de Oostkust zijn o.a. Sydney, Byron Bay, Brisbane, Surfers Paradise, Fraser Island, de Whitsunday Islands, Magnetic Island, Cairns, Great Barrier Reef en Cape Tribulation.

Ga op een roadtrip in Australië

Het noorden en westen van Australië

Het oosten biedt prachtige kusten, in het noorden vind je de tropen (en mag je zeker het Kakadu National Park bij Darwin niet missen). In het westen ervaar je het 'echte' Australische leven: minder backpackers, meer ruige natuur en meer contact met de lokale bevolking. Wil je een auto huren? Zorg voor voldoende benzine, want op sommige plaatsen zal je je écht alleen op de wereld wanen.

Ayers Rock

Ayers Rock of Uluru – de grootste monoliet ter wereld – is het boegbeeld van Australië en een van dé toeristische trekpleisters. Deze mystieke rotsformatie ligt in het 'Northern Territory' en is voor de Aboriginals een spirituele plek. Veel backpackers reizen langs Ayers Rock op de Darwin- Cairns route.

Ayers Rock in Australië - Backpacken in Australië

Rondreizen in Australië

Rondreizen in Australië kan op veel manieren. Reizen met de bus is het goedkoopst en vooral Greyhound heeft een uitgebreid netwerk. Reis  je met z'n tweeën, dan kun voor dezelfde prijs een camper huren door de kosten te delen. Je gaat en staat waar je wilt, hebt alles bij je, slaapt comfortabel en reist op je eigen tempo. Reis je liever in een kleine groep? KILROY biedt verschillende rondreizen en excursies aan waarmee je het beste van Australië zult ontdekken.

Vliegen naar Australië

Vliegen van Brussel naar Australië duurt zo’n 20 tot 25 uur. Via de website boek je de goedkoopste tickets naar alle grote steden in Australië. Voor studenten hebben we speciale jaartickets.

Budget in Australië

De levensstandaard in Australië is vergelijkbaar met de Belgische. Reken op 1000 à 1500 euro per maand. Zo goedkoop mogelijk reizen?  Samen eten scheelt veel geld en ook meereizen met andere backpackers (en de brandstof delen) bespaart je heel wat euro’s. Creatief zijn is de boodschap!

Beste reistijd

Australie ligt Down Under, dus de seizoenen zijn tegengesteld aan die van ons. In het noorden reis je best buiten het regenseizoen, van mei tot en met november. In het zuidoosten heb je minst kans op regen van september tot en met december.

Werken en studeren in Australië

Werken in Australië kan met een Working Holiday visum, en er zijn heel wat jobs waarin backpackers aan de slag kunnen. Onderweg wat bijverdienen is dus een optie! Ook studeren in Australië is mogelijk. KILROY education helpt je gratis bij het vinden van een passende studie én bij de aanmeldingsprocedure aan een Australische universiteit.

Boek je reis naar Australië

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact