Thailand

Strand op Thailand is een synoniem voor relaxen, feesten, eten en lekker het water in!
 

Reizen naar Thailand - mekka voor backpackers

Thailand is de populairste bestemming in Azië. Geen wonder, want het ‘land van de glimlach’ heeft zowat elke reiziger iets te bieden. Het leven is goedkoop, rondreizen is er gemakkelijk, je maakt er snel nieuwe vrienden en de mensen zijn vriendelijk. Plan je reis naar Thailand bij KILROY.

Thailand is bekend als 'het land waar je eens geweest moet zijn' of 'het land waar iedereen geweest is'. Of je nu een paar maanden door Azië vanuit Thailand gaat trekken of aan plannen bent voor je eerste reis, je zult Thailand waarschijnlijk wel aandoen. Het land heeft zeker wat voor iedereen én is heel goedkoop!

Het noorden van Thailand

Wil je trekken door de bergen en tempels bezoeken, dan moet je naar het noorden reizen met zijn vele nationale parken en wildreservaten. Vanuit Chiang Mai kun je prachtige trekkings in de jungle maken. Er zijn tochten vanaf 1 dag, maar het is leuker om een nachtje in de jungle te slapen. Dit is meestal in een lokaal dorp, tussen de bewoners. Je vindt er ook de brug over de 'River Kwai' (uit de film ‘The Bridge on the River Kwai’), kunt overnachten op de Kwai en vlakbij is een nationaal park met 7 watervallen. Je plant je reis het best na de regentijd (juni tot september)!

Het zuiden van Thailand

Wil je tijdens het reizen ook relaxen aan hagelwitte stranden, trek dan je zeker ook naar het zuiden van Thailand. Op de bekende Thaise eilanden kun je duiken, snorkelen, relaxen en feesten. Het eiland Koh Phangan staat wereldwijd bekend om de 'Full Moon parties'. Honderden backpackers komen er bijeen om bij volle maan tot diep in de nacht samen te feesten op het strand. En heb je ooit de film 'The Beach' gezien? Die speelde zich af op de Koh Phi Phi eilanden, in het zuidwesten van Thailand.

Reizen naar Koh Phi Phi

Vliegtickets naar Thailand

Heel wat vliegmaatschappijen bieden goedkope vliegtickets naar Bangkok aan. Houd er wel rekening mee dat de zitjes met de beste tarieven vaak snel volgeboekt zijn. Staar je daarom ook niet blind op aanbiedingen of probeer het eens vanaf andere luchthavens zoals Amsterdam, Frankfurt of Londen. Keuze genoeg! Ook het maken van een overstap is populair. Veel luchtvaartmaatschappijen gebruiken Bangkok als tussenstop. Je kunt er op weg naar andere bestemmingen in Azië of Australië soms stoppen en uitstappen om een tijdje rond te reizen. Meerdere bestemmingen op 1 ticket dus!

Rondreizen in Thailand

Net als in veel andere delen van Azië is rondreizen in Thailand erg gemakkelijk en goedkoop. Voor de korte afstanden zijn er de vele Tuk Tuks, kleine gemotoriseerde taxi's. Liever zelf de kortere afstanden afleggen? Dan kun je een scooter huren. Voor langere afstanden is de bus de populairste manier van rondreizen onder backpackers. Je kunt kiezen uit goedkope, lokale bussen en iets duurdere, meer comfortabele reizen per trein. De nachtbussen en –treinen zijn aanraders: ze schelen je geld voor een overnachting én je wordt wakker op de plaats van bestemming.

Wil je veel zien in een korte tijd of op plekken komen waar je zelf niet zo snel zult komen, boek dan een van de vele rondreizen in Thailand  die KILROY je kan bieden. Je reist in een internationale groep met een lokale gids die je alles laat zien wat Thailand zo leuk en bijzonder maakt.

Budget Thailand

Thailand is goedkoop! Je kiest natuurlijk zelf hoe duur je het maakt en hoeveel luxe je wilt, maar in principe heb je in Thailand niet veel geld nodig. Zo'n 20 euro/dag, inclusief overnachtingen, volstaat!

Beste reistijd Thailand

In Thailand is het dankzij het tropisch klimaat het hele jaar door prettig reizen. Oktober tot en met maart is doorgaans de beste reistijd voor Thailand, met november en december als beste maanden. De natuur is dan op z'n mooist vanwege alle regen die gevallen is in mei tot en met oktober.

Visumeisen Thailand

Kom je Thailand binnen vanaf een internationaal vliegveld, dan krijg je een gratis visum voor 30 dagen. Kom je via één van de landgrenzen binnen, dan is het visum 'maar' voor 14 dagen. Vraag indien nodig alvast bij de Belgische ambassade een visum aan voor een langer verblijf.

Zorg dat je vóór vertrek goed op de hoogte bent van de visumeisen voor Thailand. KILROY is als reisbureau geen specialist op het gebied van visa en je dient dan ook zelf te zorgen voor de juiste papieren om Thailand binnen te komen.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact