India

De Taj Mahal in Agra is een van de vele redenen om India te bezoeken.
 

Reizen naar India - Van Taj Mahal tot Kerala

Reizen door India is een echt avontuur. Dit enorme land met meer dan een miljard inwoners, is sinds 1947 onafhankelijk van Groot-Brittannië. Delhi is de hoofdstad, maar de grootste stad is wel Mumbai. KILROY kan je helpen met het boeken van je reis, maar wat kun je er nu eigenlijk doen?

Het zuiden van India

In Kerala kun je genieten van relaxte boottochtjes door de prachtige, groene natuur. Je huurt een bootje voor een dag om over de backwaters te varen, of je neemt meteen de boot richting je volgende bestemming. De stranden van Goa zijn wereldberoemd, je kunt er lekker relaxen en de zee is heerlijk warm. In Goa vind je ook nog de beroemde hippiemarkt in Ajuna, en wat mooie steden in Portugese stijl. Pondicherry is beroemd om zijn Franse architectuur en veel mensen komen hier om te mediteren. Ook Hampi mag je eigenlijk niet missen. In die stad vind je de overblijfselen van een Hindoerijk, met prachtige ruïnes en al even mooie natuur. Rondom Hampi liggen rijstvelden, heuvels en kleine dorpjes: een prima gebied dus voor een fietstocht. 

De Taj Mahal en Calcutta

De Taj Mahal in Agra is een prachtig gebouw en dé toeristentrekker in India. Aan de achterkant van de Taj Mahal geniet je gratis op een open veld van de prachtkleuren die de ondergaande zon op de Taj tovert. Vroeg opstaan is een aanrader, want het gebouw is het allermooist bij zonsopgang. Calcutta is een drukke, sfeervolle stad. Je kunt er heerlijk kunt eten en in het park liggen en genieten van de schijnbaar georganiseerde chaos. Naar Varanasi ga je om een tochtje bij zonsopgang te maken over de heilige rivier 'de Ganges'. Miljoenen hindoes komen hier om te baden in dit heilige water.

Rondreizen door India

Backpacken door India vraagt tijd en geduld. Per trein reizen door India is goed te doen, maar gaat niet altijd even snel. De prijzen van de kaartjes variëren per reis en trein, maar zijn erg goedkoop. Let wel: de treinen rijden niet altijd stipt en een kaartje bemachtigen kan een uitdaging zijn! In de tourist office in Delhi kunnen toeristen kaartjes bestellen, maar ook dat kost tijd; geef jezelf minstens een paar uur om het te regelen. Reizen per bus is ook heel goedkoop, maar de bussen zijn versleten en niet altijd veilig. De nachtbus kan een fijne, goedkope manier van reizen zijn voor langere afstanden.
Het is populair in India om een auto met chauffeur te huren: een redelijk goedkope manier van rondreizen, ideaal voor wie weinig tijd heeft en de lokale bussen en treinen wil vermijden. Zoek een goede auto met Engels sprekende chauffeur en bespreek op voorhand de prijs. Check ook of de chauffeur verwacht dat je zijn accommodatie en eten betaalt; er zijn speciale hotels voor chauffeurs. De Indiërs rijden als gekken tussen olifanten, kamelen en koeien, dus bereid je voor op een avontuur!
Een Tuk Tuk (motor-riksja) is een typisch Indiase manier van transport; gemakkelijk, vrij snel en uitstekend geschikt voor ritjes binnen de stad. Ook de fietsriksja is populair. Iets minder snel, maar je krijgt de kans om te genieten van alles om je heen. Ook hiervoor geldt: spreek eerst een prijs af!

Slapen in India

Hostels en hotels vind je in India in alle soorten en maten. Van zeer goedkoop – één euro per nacht (en geen luxe) - tot iets duurdere varianten waarbij je een comfortabele kamer hebt. Je hoeft over het algemeen niet lang te zoeken naar onderdak, accommodaties vind je overal. Het leuke van veel hostels in India zijn de rooftops. Heerlijk om over de stad uit te kijken met een drankje in je hand.

Beste reistijd voor India

De beste tijd om in India rond te reizen hangt af van het gebied waar je heen wil. India is ontzettend groot, dus het klimaat varieert. De zomer in India staat voor temperaturen boven de 45 graden, tussen april en juni is het hier het warmst. In juni/juli maakt het regenseizoen zijn entree, maar nog steeds is het dan heet. Vanaf oktober wordt het weer droog. In het zuiden is het het hele jaar door heet, dus daar kun je het beste in de winter heen. Ten noorden van Delhi kan het ‘s winters best fris worden, daar is de zomer dus uitstekend. Mocht je zowel noord als zuid willen bezoeken in een relatief korte periode, dan kies je het beste voor oktober/november.

Visumeisen India

Zorg dat je vóór vertrek goed op de hoogte bent van de visumeisen voor India. KILROY is als reisbureau geen specialist op het gebied van visa en je dient dan ook zelf te zorgen voor de juiste papieren om India binnen te komen.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact