Nieuw-Zeeland

Milford en Doubtful sound zijn erg bijzonder - ervaar het per boot, kajak of wandel over het vasteland.
 

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Op je reis door Nieuw-Zeeland kun je er niet omheen: outdoor it is! Waar kun je nu beter rondtrekken door de schitterende natuur als in Nieuw-Zeeland? En wat dacht je van al die mogelijkheden voor extreme sports? Als je het aandurft, kan het hier allemaal! Je kan je reis gemakkelijk samenstellen bij KILROY.

Nieuw-Zeeland staat vaak in de schaduw van zijn grotere broer Australië. Veel reizigers combineren de twee landen met elkaar tijdens één reis. Nieuw-Zeeland weet zich prima staande te houden naast die grote buur en heeft genoeg te bieden om je minimaal 3 weken bezig te houden.

Extreme sports in Nieuw-Zeeland

Zin in bungeejumping, wildwaterraften, kajakken of skiën? Queenstown op het Zuidereiland is dé adrenaline hoofdstad van Nieuw-Zeeland. En als echte adrenaline junk zit je in Nieuw-Zeeland sowieso goed, want je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het hier doen.

Ervaar de natuur in Nieuw-Zeeland

Geniet je meer van natuurschoon dan van adrenaline-rushes? Ook dan is Nieuw-Zeeland een echte aanrader. Neem je kampeerspullen mee en kies één van de vele schitterende hikes. Je kunt er gletsjers beklimmen, eilandhoppen of een van de vele nationale parken bezoeken. Je vindt hier bovendien ook veel overblijfselen van de Maori cultuur. Ga je in Kaikoura met de boot walvissen spotten, overweeg dan om je trip wat uit te breiden en bezoek ook het prachtige Milford Sound. In Kaikoura kun je walvissen spotten, wat meer naar het zuiden zijn de Milford Sound of Doubtful Sound absoluut niet te missen!

Tongario National Park in Nieuw-Zeeland

Ontmoet de Kiwi's

De Kiwi's, zoals de lokale bevolking van Nieuw-Zeeland genoemd wordt, behoren tot het beste wat Nieuw-Zeeland te bieden heeft. Door het zware accent en het gebruik van veel 'slang' zijn ze soms wat moeilijk te volgen. Maar ach, drink een biertje mee en ervaar wat Nieuw-Zeelandse humor betekent. Vergeet niet dat ze graag eens lachen met hun Australische buren. Met een goede 'Aussie-grap' ben je hier dus meestal snel geïntegreerd. "Hoeveel Aussies heb je nodig om…"

Rondreizen door Nieuw-Zeeland

Het is vrij eenvoudig om een camper te huren. Ga op roadtrip door Nieuw-Zeeland  en ontdek wat dit land te bieden heeft op je eigen tempo. Geen zin om zelf aan het stuur te zitten? Dan raden we je aan om een buspas aan te schaffen bij 'Kiwi Experience', ideaal voor budgetbackpackers. Je kunt op- en afstappen waar je maar wilt en reist makkelijk het hele eiland rond terwijl je stopt bij belangrijke bezienswaardigheden (gletsjers, vulkanen, stranden, Maori sites etc.). In de bus zit vaak een gids die veel over het gebied kan vertellen en vaak ook goede, goedkope accommodaties voor je kan regelen.

Opstropping tijdens een roadtrip door Nieuw-Zeeland

Accommodatie in Nieuw-Zeeland

Voor backpackers die hun overnachtingen graag goed geregeld hebben zonder vast te zitten aan een bepaald schema, hebben we een goede tip. Bij 'Base Backpackers' kun je overnachtingen boeken zonder de data van tevoren vast te leggen. Neem bijvoorbeeld een 5 of 10 nachten deal voor een dormitory of een double. Basic hostels vind je op verschillende locaties in Nieuw-Zeeland.

Beste reistijd en klimaat in Nieuw-Zeeland

Als hier de winter intreedt wordt het in Nieuw-Zeeland net zomer. Van november tot en met maart is het daar dus heerlijk weer. De winters in Nieuw-Zeeland kunnen behoorlijk koud zijn, vooral 's nachts kan het 10 graden vriezen terwijl de temperaturen overdag kunnen oplopen tot zo'n 8 graden. Van december tot februari is het in Nieuw-Zeeland hoogseizoen. Dan is het er behoorlijk druk.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact