Christchurch

De grote kathedraal wordt opnieuw opgebouwd.
 

Reizen naar Christchurch

Op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland vind je een van de gezelligste stadjes van heel Oceanië: Christchurch. In 2010 en 2011 werd Christchurch overvallen door zware aarbevingen. De tweede aardbeving was minder krachtig, maar had grotere gevolgen. Er zijn minstens 800 historische gebouwen verwoest, waaronder de kathedraal van Christchurch. Christchurch bruist gelukkig nog steeds en er zijn ontzettend veel leuke dingen te doen.

Christchurch staat bekend als 'de meest Engelse stad buiten Engeland', wat je direct zult merken wanneer de grootste stad van het Zuidereiland bezoekt. De lokale bevolking houdt trots hun Engelse tradities in ere die werden meegebracht door de pioniers. Na de aardbeving is er een groot gevoel van samenhorigheid ontstaan, samen werken ze hard aan de wederopbouw van de stad. Naast het wegvallen van toeristische trekpleisters in Christchurch, zijn er ook nieuwe bezienswaardigheden bijgekomen. Christchurch blijft een opwindende stad, die een combinatie biedt van een perfect uitgaansleven en heerlijke rust!

Christchurch: een groene universiteitsstad

Christchurch is een gekende universiteitsstad en met vele parken verspreid in de stad - vaak gevuld met jongeren en studenten. 

Voor diegenen die geen last hebben van hoogtevrees zijn er verschillende mogelijkheden om de stad vanop een hoogte te bewonderen. Het beste uitzicht krijg je vanaf de kabelbaan op 500 meter hoogte. De kabelbaan werd na de aardbeving van 2011 gesloten maar is sinds 2013 weer geopend voor publiek. 

Re:Start 

Wie had gedacht dat je scheepscontainers kon gebruiken als shopping mall? Totdat de binnenstad van Christchurch werd opgebouwd, werden er scheepscontainers beschikbaar gesteld voor het project Re:Start. De winkels, café's en restaurants die door de aardbeving zijn ingestort of afgebroken, hebben zich in deze zeecontainers gevestigd. Re:Start is vandaag de dag uitgegroeid tot hippe plek waar je goed kunt winkelen, dineren en uit kunt gaan. 

Gap Filler Project

Veel gebouwen zijn door de aardbeving onveilig geworden en moesten worden afgebroken. Hierdoor zijn er veel lege plekken in Christchurch ontstaan en dat vonden de inwoners van Christchurch maar niks. Met het Gap Filler Project worden deze plekken opgevuld met leuke hippe festivals, grappige projecten, fundraisers, stadstuinen en kunstprojecten.

SoMo en Addington

SoMo, wat staat voor 'South of Moorhouse Ave', is een van de leukste gebieden van Christchurch. Addington, een wijk in SoMo, heeft ontelbaar veel bars, restaurants en leuke winkels. Ook voor live-muziek moet je in Addington zijn. Er is goed nieuws voor de rugbyfans: de thuisbasis van de Crusaders is in Addington.  

Accommodatie in Christchurch

Let goed op als je een oude reisgids van Christchurch raadpleegt, want de kans is aanwezig dat de genoemde accomodatie niet meer bestaat. Het aanbod van accommodatie is door de aardbeving verminderd, maar er zijn nog veel toffe plekken waar je in Christchurch de nacht kunt doorbrengen.

Het Venetië van Christchurch

De rivier de Avon stroomt door de schitterende parken en langs de gebouwen van de stad. Nestel jezelf eens lekker in een 'punter' om te genieten van de kalmte - een punter is een smalle platte boot die lijkt op een Venetiaanse gondel! Mocht je het romantische Venetië nog niet hebben bezocht, dan zou dit wel eens het dichtst in de buurt kunnen komen!

Rondom Christchurch

Als je je surfkunsten wilt vertonen of gewoon uit wil waaien aan zee, ga dan eens kijken in het kustplaatsje Sumner. Liefhebbers van vissen vinden rondom Christchurch een aantal riviertjes om hun geluk te beproeven. Laat ook de kans niet onbenut om in Akaroa samen met dolfijnen te zwemmen. Het Zuidereiland biedt ook plaats aan veel van de Nieuw-Zeelandse brouwerijen, waarvan de meeste georganiseerde rondleidingen aanbieden met proeverijen en uitgebreide informatie over de verschillende biersoorten. 

Ontdek heel Nieuw-Zeeland

Als zin hebt om heel Nieuw-Zeeland te ontdekken, dan is de beste keuze om een auto of camper te huren. Je reist in je eigen tempo en je bent geheel onafhankelijk. Er zijn vele kampeerplaatsen waarvan de meeste zijn gelegen in prachtig natuurschoon.

Als je het rijden liever aan anderen overlaat, dan kun je een hop-on/hop-off buspas kopen van KIWI of Stray. Met de bus reizen gidsen mee die je alles vertellen over hun land en ze helpen je graag om een goede accommodatie te vinden. De bus stopt bij alle interessante plekken op de route; vulkanen, gletsjers, prachtige stranden, regenwouden, historische Maori nederzettingen - je mist dus niets!

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Christchurch

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact