Vancouver

De stad is omringd door bergen en zee
 

Reizen naar Vancouver - Prachtige stad, geweldige natuur

Vancouver is één van de mooiste steden in de wereld. Het is de 3de grootste stad van Canada maar degene met de meest spectaculaire locatie, tussen het gebergte en de Stille Oceaan. Vancouver is een geweldige startplaats voor je reis door Canada of Noord-Amerika, reizigers hebben dan ook een reusachtige selectie van activiteiten om uit te kiezen.

De meeste reizigers komen naar het westelijke deel Canada omwille van de natuur, de prachtige berglandschappen en de meren in de nationale parken zoals Banff en Jasper. Een stedentrip in je reis is echter altijd leuk voor de afwisseling, en Vancouver is zonder twijfel één van de beste culturele stops, van de hele Noord-Amerikaanse westkust, die je in je trip kan inplannen. De kans is groot dat je hier zelfs langer wil blijven hangen dan gepland.

Shopping en accommodaties in Vancouver

Canadezen zijn zeer vriendelijk tegenover internationale reizigers en het is gemakkelijk om een accommodatie te vinden als je in de stad aankomt. Hostels zijn her en der door de stad verspreid en als je op zoek bent naar wat meer privacy zijn er ook een aantal grote hotelketens in te vinden.

Vancouver is uitstekend geschikt voor shopping! Hier vind je alles van grote shoppingcenters tot kleine hippe winkeltjes. Vergeet zeker niet om een wandeling over Robson Street te combineren met een bezoek aan het Pacific Centre, dat bestaat uit meer dan 165 winkels. Voor twee dollar kan je met een veerbootje naar Granville Island. Hier vind je een mega grote overdekte markt waar je allerlei verschillende maaltijden en lekkernijen kunt krijgen en verschillende aparte winkeltjes en boetiekjes vindt.

Overvolle bars en de Aziatische keuken

In en rondom Vancouver zijn er vele scholen en universiteiten waardoor de stad een bruisende studentensfeer heeft. Dit betekent dat je zonder twijfel grote menigten van jonge mensen en studenten zult tegenkomen die in de stad rondhangen. Als backpacker of jonge reiziger is het hier alvast niet moeilijk om in contact te komen met de locals. Vraag ze naar het beste restaurant of bar in de buurt of waar de meest trendy nachtclub gelegen is. Vancouver heeft één van de grootste Chinatowns ter wereld. De Aziatische keuken wordt zeer gewaardeerd aangezien Vancouver de belangrijkste doorgang van Noord-Amerika naar Azië is. Ben je echter op zoek naar een echt Canadees lapje vlees, dan is dat natuurlijk ook geen probleem.

De skyline van Vancouver

De bezienswaardigheden

Vancouver is gevuld met wolkenkrabbers en gezellige winkelstraatjes. Ben je op zoek naar meer avontuur, neem dan eens de kabelbaan naar Grouse Mountain. Vanaf hier heb je fantastisch uitzicht over de stad.

Bevalt de hoogte je wel, ga dan naar Capilano Suspension Bridge voor de echte sensatie. Het is één van de langste hangbruggen voor voetgangers ter de wereld en is meer dan honderd jaar geleden gebouwd. Sindsdien is deze brug het kenmerk van Vancouver. De brug hangt 70 meter hoog over de Capilano rivier en dat voel je ook wanneer je op het midden van de brug staat met de wind in je rug die de brug laat bewegen. Eenmaal aan de overkant van de brug kun je een wandeling maken in de heerlijke natuur en kun je weer op krachten komen vooraleer je je weer overgeeft aan de vele verleidingen van Downtown Vancouver.

Beste reistijd voor Vancouver

Als je een bezoek overweegt aan het westelijk deel van Canada en zijn natuur, dan is mei-september je beste reisperiode. De stad is zonder twijfel ook geweldig gedurende de wintertijd met de met sneeuw bedekte bergtoppen en al de wintersportmogelijkheden nabij.

Het weer is gewoonlijk mild, maar Vancouver heeft de reputatie een natte bestemming te zijn en doet deze al de eer aan. Vergeet dus niet om gepaste kleding voor het seizoen mee te brengen. Het hele jaar door is er kans op regen, dit is helaas niet te vermijden. Maar laat dit niet de reden zijn om een bezoek aan Vancouver te schrappen. In feite is de gehele Westkust regenachtig en die paar extra regendruppels zijn het niet waard om al dat moois aan de kant te laten liggen. Zodra je het binnenland intrekt heb je zeer goede kansen voor een zonnige vakantie.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Vancouver

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact