Noord-Amerika

De kust van het Franstalige Quebec in Canada is adembenemend!
 

De uitersten van Noord-Amerika

Noord-Amerika wordt zwaar onderschat als bestemming. Dit gigantisch continent heeft alles wat je maar kan wensen. Van bergen, woestijnen en ijskoude avonturen tot tropische paradijzen, prachtige kusten en enkele van de meest indrukwekkende wereldsteden. Boek je reis bij KILROY en ontdek het zelf!

New York

De metropool van New York is een must om mee te beginnen, als je van grote, chaotische steden houdt. Je kunt er de mooiste en duurste high fashion vinden, maar ook geweldige tweedehands schatten op de koop tikken. De enorme steaks en cheesecakes leggen een flinke bodem in je maag, zodat je 's nachts volop kunt genieten van het wilde clubleven en de underground scene. Welcome to the Big Apple!

Roadtrippin'

Maak een roadtrip door de beroemde westelijke driehoek: bewonder de mooie Golden Gate Bridge en de steile straten in San Francisco. Neem de Highway 101 richting Los Angeles en geniet al rijdend van de donkerblauwe golven die tegen de rotsen slaan. Als Los Angeles je niet meer kan bekoren, vervolg je je tocht in oostelijke richting door de woestijn. Op een zeker moment rijd je rechtstreeks tegen de neonlampen van Las Vegas aan. Om de driehoek te vervolledigen, ga je na één of meer avonden gokken en bezoek de Grand Canyon en het Yosemite National Park. Een onvergetelijke belevenis.

Wintersport in Canada

Skiën kan in British Columbia – en hoe! De Rocky Mountains staan bekend om hun met poedersneeuw bestoven hellingen en prachtige pistes. Ga naar Whistler, Fernie, Lake Louise, Banff of een van de andere, kleinere resorts als Big White of Kicking Horse.

Mexico

De Mexicaanse stranden mag je niet missen. De zee is turkoois, de stranden zijn wit; wat wil een mens nog meer? Je vindt zowel stranden aan de Stille Oceaan als aan de Caribische Zee. Tussen deze twee zeeën is het fijn toeven bij de Maya ruïnes en in de prachtige natuur, bij de watervallen en in de koloniale stadjes. Je buik heerlijk rond eten lukt prima met het wereldberoemde Mexicaanse eten.

Transport

De beste manier om de Verenigde Staten en Canada te verkennen is door de baan op te gaan. Huur een auto, motor of zelfs een busje of camper en rij de zon achterna. Noord-Amerika kun je bewonderen vanuit elk vervoersmiddel, dus laat je rijden of rijd zelf. Het wordt sowieso een mooie ervaring. Om leuke reisgenoten te leren kennen, kun je het beste deelnemen aan tours die niet in elk reisboek worden genoemd. Ga dus mee met een adventure tour van KILROY!

Accommodatie

KILROY travels adviseert je over accommodaties. We bieden goedkope hostels en de comfortabelere hotels en in elke stad kennen we de leuke locaties en de hotels die je wél of net niet wil boeken.

Budget

De prijzen in Noord-Amerika zijn doorgaans lager dan in Europa, met New York als grote uitzondering. Buiten de steden kun je leven voor zo'n 60 USD (+/-42 euro) per dag. Veel motels hebben tweepersoonskamers waar je makkelijk met 4 mensen kunt overnachten. Het eten is meestal goedkoop en de porties gigantisch. Activiteiten en bezienswaardigheden kosten ook geld, dus houd daar rekening mee in je budget. Kleding en elektrische apparaten zijn een stuk goedkoper in de VS en Canada. In Mexico is alles een stuk goedkoper. Hier kun je van 25 USD (+/-18 euro) per dag leven en genieten. Let hier wel op voor de oplichters die toeristen zonder schroom geld proberen af te troggelen.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Noord-Amerika

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact