Canada

De Niagarawatervallen grenzen tussen Amerika en Canada en behoren tot de grootste ter wereld.
 

Reizen naar Canada - Rocky Mountains en beren

Canada is een droombestemming voor backpackers die de wildernis en de schoonheid van Noord-Amerika willen ervaren. De prachtige natuur, vriendelijke inwoners en steden zoals Vancouver, Toronto en Montreal zijn zeker een bezoek waard. Boek je reis naar Canada met KILROY!

De meeste mensen bezoeken Canada vanwege de fantastische nationale parken in de westelijke provincies Britse Colombia en Alberta. Hier in het hart van de Rocky Mountains vind je indrukwekkende nationale parken terug zoals Banff, Jasper, Kootenay en Glacier. Hier wachten besneeuwde bergtoppen, prachtige skigebieden, machtige uitzichten en geweldige vis- en water mogelijkheden, op je. En nu je toch in de omgeving bent, passeer je best even langs Vancouver Island. Dat bekend staat om zijn ongerepte kusten en de Britse charme van de provinciehoofdstad Victoria.

Het verre Oosten

Canada heeft meer te bieden dan Rocky Mountains en grizzly beren alleen. In het oostelijkste deel van het land vind je Nova Scotia, New Brunswick en de Prins Edward Eilanden, die heel wat charme en Canadese geschiedenis bieden. Absolute aanraders zijn het monumentale Louisbourg en Cape Breton Highlands National Park in het hoogste puntje van Nova Scotia.

Koud? In Canada?

Hoewel Canadezen genoeg vierkante kilometers per persoon hebben, leeft het grootste deel van de bevolking vlakbij de grens met de Verenigde Staten. In het noorden van Canada zijn wegen schaars en de winters ijskoud. Ze duren van oktober tot mei en niemand waagt het om er werkelijk heen te gaan, tenzij je een grote belangstelling voor toendra en poolgebieden hebt. Ben je een wintersportfanaat en hou je van skiën, snowboarden, schaatsen of ijshockey dan is Canada dé plek om tijdens de winter te bezoeken. Banff en Whistler in westelijk Canada zijn enkele van de grootste ski resorts ter wereld en elk jaar gaan duizenden backpackers naar Canada om de ware betekenis van poedersneeuw te ervaren.

Canada is niet de VS!

Canada is de Verenigde Staten niet, dus maak nooit de fout om een Canadees met een Amerikaan te vergelijken. Canadezen hebben echt hun eigen tradities en levenswijze en zijn daar ook trots op. Combineer je je bezoek aan Canada met een verblijf in de V.S., dan merk je de kleine verschillen zeker op. Canadezen zijn zeer vriendelijk en praten graag met internationale reizigers, dus aarzel niet om deel te nemen aan sociale activiteiten of gezellig een gesprek over koetjes en kalfjes te beginnen.

Citytrips in Canada

Vancouver in het noordwesten is veel interessanter dan het nabijgelegen Seattle. In de provincie Ontario ligt Toronto, de grootste stad. Je kunt er makkelijk een paar dagen vertoeven. Ook is het goed mogelijk om rechtstreeks vanuit Toronto naar verscheidene Europese steden en naar de V.S. te vliegen, wat van Toronto een goede uitvalsbasis maakt voor een Noord-Amerikaanse reis. Andere goede plaatsen voor een citytrip zijn Montreal en Ottawa, in de Frans sprekende provincie Quebec.

Roadtrips door Canada

Als je naar Canada trekt, beslis dan eerst of je het westelijke of het oostelijke deel van Canada wil zien. Een auto huren is een goede optie, want met een roadtrip kan je helemaal zelf je tempo en route bepalen. Bovendien is het veel leuker en gemakkelijker dan een trein- of busreis.

Benodigde budget in Canada

Reizigers die een auto huren, in een degelijke Bed&Breakfast slapen en zeker één keer per dag uit eten gaan, kunnen rekenen op een kost van zo'n 125 euro per dag. Ga je echt low budget en slaap je op campings of in hostels, kook je je eigen potje en reis je met lokaal vervoer, dan volstaat zo'n 70 euro.

Beste reistijd

De winter in Canada duurt vrij lang, van oktober tot mei. Daarbuiten schommelt de temperatuur tussen de 15 en 22 graden en is de natuur op zijn best, waardoor je optimaal kunt genieten van al dat groen.
In Canada blijft het in de zomermaanden ook lang licht, zodat je de hele dag en avond hebt om buiten activiteiten te plannen.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Canada

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact