Toronto

Neem een paar dagen de tijd om Toronto te ontdekken
 

Reizen naar Toronto

Toronto is grootste stad in Canada en alleen de ligging van de stad maakt het al tot een zeer aantrekkelijke bestemming. Daar waar de stadsgrenzen stoppen, begint Lake Ontario. Van hier is het niet ver naar de beroemde Niagara Falls of één van de andere grote meren waar dit prachtige deel van Canada om gekend is. Toronto is ook op zichzelf een geweldige stad met veel bezienswaardigheden en vermaak.

Architecturale hoogtepunten

De skyline van Toronto is prachtig, vooral vanuit de Panorama Lounge op de bovenste verdieping van het Manulife Centre, maar het uitzicht is net zo adembenemend van de andere zijde van de kleine inham van Lake Ontario. Van waar je ook kiest om deze grote stad te bekijken, het centrale aandachtspunt is altijd de indrukwekkend hoge CN toren, die met zijn 553 meter de tweede langste vrijstaande toren ter wereld is. Om precies die reden is het een vrij huiveringwekkende ervaring om de lange rit met de lift naar de top te nemen. Het uitzicht van de top is spectaculair, en zij die meer avontuurlijk aangelegd zijn kunnen zich vermaken met een wandelingetje over de glazen vloer, die je een vrij zicht over de stad onder je aanbiedt.

Het is niet alleen de CN toren die opvalt en Toronto tot een architecturaal hoogtepunt maakt. In heel Noord-Amerika heeft enkel New York meer gebouwen boven de 90 meter, het is dus geen wonder dat de horizon van Toronto zo prachtig is. Toronto heeft veel verschillende architecturale stijlen. De verschillende buurten van de stad geven je elk een unieke indruk. Enerzijds door de plaatselijke sfeer en anderzijds door de lokale stijl. Je vindt hier gezellige Victoriaanse straten, grote, open, heldere pleinen en zowel oude als nieuwe gebouwen met unieke en mooie karakters terug.

Waar je moet zijn in Toronto

Toronto onderscheidt zich door zijn inwoners en hun energieke uitstraling. De stad heeft door de laatste jaren heen een reputatie verkregen als het creatieve Mekka van Canada te zijn , met een grote artistieke ontwikkeling en een opwindende ondergrondse scène in muziek, film en vele vormen van kunst en cultuur. Ook het nachtleven is levendig en onderhoudend, en zeer gevarieerd dankzij een vrij gemengde internationale bevolking. Dit is ook duidelijk te zien aan de etnische buurten van de stad: hier vind je Little Italy, Chinatown en een groot aantal andere sfeervolle buurten. Het feit dat de mensen in Toronto in het algemeen zeer vriendelijk en gastvrij zijn maakt de stad op zichzelf al een bezoek waard voor zijn geweldige atmosfeer.

De grote en wijde natuur

Gelukkig is er ook net buiten de rand van Toronto de grote en wijde natuur. Toronto heeft een geweldige ligging, dicht bij de Great Lakes en niet ver van de Niagara Falls (plus veel andere indrukwekkende natuurgebieden). Dit maakt Toronto tot de perfecte combinatie van een moderne, levendige grote stad en de grote ongerepte wildernis. Bezoek de Niagra Falls en blijf verbaast door de kracht en pracht van de natuur.

IJshockey: zoveel meer dan sport alleen

Het Air Canada Centre is de thuisbasis van het lokale NHL-ijshockey team, de Toronto Maple Leafs. Een ijshockey wedstrijd meemaken is een absolute Toronto-must. De joviale en familiale sfeer in de menigte is het geld alleen al waard. Je krijgt er een perfect voorproefje van de typische Canadese cultuur. Vaders en zonen die popcorn eten, fans die hun helden toejuichen en zich laten meeslepen met de opzwepende atmosfeer. Heb je van het hele zin gekregen om zelf te gaan schaatsen? Dan vind je zeker je gading op één van de vele schaatsbanen in de winter tussen de wolkenkrabbers van de stad.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Toronto

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact