Koh Samui

Feesten en relaxen op het strand van Lamai op Koh Samui
 

Reizen naar Koh Samui

Koh Samui en de bijbehorende 80 eilandjes liggen in de golf van Thailand. Het eiland is wereldberoemd voor zijn lange prachtige parelwitte stranden, die jaarlijks een 500.000 reizigers aantrekken.

Koh Samui was een goedkope backpackbestemming, maar sinds het vliegveld op Koh Samui bestaat delen backpackers het eiland met families en andere toeristen. Het groeiende aantal toeristen krikt prijzen omhoog en sommige plekken van het eiland zijn vervuild. Desondanks is Koh Samui een prachtig eiland waar je je 24 uur per dag kunt vermaken met feesten en relaxen. 

De stranden van Koh Samui

Koh Samui zit vol met parelwitte stranden die je van de plaatjes kent. Chaweng is het bekendste strand van Koh Samui, maar ook het duurste. Resorts worden afgewisseld met hostels, restaurants, discotheken en leuke winkeltjes. Als je zin hebt om te feesten moet je in Chaweng zijn. Lamai staat op tweede plaats als feestlocatie. Er zijn ook kleinere, rustigere strandjes zoals Big Buddha Beach en Bo Phut Beach die zeer aan te raden zijn. Kijk uit met de drankjes, want voor je het weet heb je een tattoo met de naam van je reisgenoot op je voorhoofd.

Relax op de plaatjes perfecte stranden van Koh Samui

Activiteiten op Koh Samui?

De meeste trekken naar Koh Samui om te genieten van de prachtige stranden die deze locatie biedt. Als je geïnteresseerd bent in duiken, heb je veel verschillende mogelijkheden hier, van dagtours tot verschillende duikcursussen. De noordkust heeft krachtige winden, die deze locatie tot een surfparadijs maken, zeker in de maanden van december tot februari. Je kan natuurlijk ook voor een zeiltocht gaan en de prachtige omgeving van Koh Samui bewonderen van op het water. 

Het Angthong National Marine Park is ook een aanrader. Anthong bestaat uit 40 eilandjes herkenbaar aan de bijzondere kalkstenen rotsformaties. Mocht je klaar zijn met Koh Samui, dan is het slechts 45 minuten varen naar het volgende eiland, Koh Phangan.

Transport naar Koh Samui

Je kan direct naar Koh Samui vliegen van Bangkok, Phuket, Pattaya, Chiang Mai, Singapore en Hong Kong. De meeste backpackers komen echter naar Koh Samui met de boot vanuit Surat Thani. 

Transport op Koh Samui

Het is gemakkelijk om je te verplaatsen op Koh Samui. Huur een scooter of een fiets, neem een taxi of spring op een van de lokale bussen. 

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Koh Samui

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact