Azië

Azië heeft misschien wel de mooiste tropische stranden ter wereld.
 

Reizen naar Azië - Top voor backpacking

Azië is misschien wel het populairste continent onder backpackers die graag goedkoop reizen. Je kunt er gemakkelijk rondreizen, heerlijk eten en veel verschillende mensen ontmoeten. Combineer jungle trekkings met chillen op het strand, zoek de drukte op in grote steden of zonder je af op een romantisch eiland. Plan je rondreis en je budget en boek een goedkoop vliegticket bij KILROY.

Reizen in Thailand, Cambodja en Vietnam

Azië is zowel geschikt voor doorgewinterde backpackers als voor beginnende reizigers. Er is voor elk wat wils. De meeste beginnende backpackers plannen een reis naar Thailand. Vanuit Europa vind je goedkope vliegtickets naar Bangkok en rondreizen in Thailand is erg makkelijk. Dankzij het tropisch klimaat kun je er bijna het hele jaar in je zomerkleding rondtrekken. Meer zien dan alleen Thailand? Combineer je reis dan met Cambodja en Vietnam. Een mooie route als je 3 weken tot enkele maanden de tijd hebt, én erg populair bij backpackers, zodat het er steeds makkelijker rondreizen is.

Halong Bay Vietnam

Rondreizen door Azië

Reis je graag alleen of trek je liever via een groepsreis op verkenning? Beide hebben natuurlijk voor- en nadelen. Alles zelf doen is misschien spannender en vrijer, maar het rondreizen door Azië in groep brengt je wel op plekken waar je doorgaans zelf niet snel belandt. Ook zie je meer in een korte tijd, omdat de gidsen precies weten waar en wanneer je op de mooiste plekken moet zijn. Met de trein door Azië reizen wordt vaak niet als optie gezien, tot mensen de mogelijkheid ter plaatse ontdekken. De Trans-Siberië of Trans-Mongolië Express is een van de meest bekende treinreizen. Deze reis neemt je per trein mee van Rusland tot aan China en vice versa. Het reizen zelf is erg basic, maar des te authentieker. Het is niet alleen een mooie reis, het bespaart je ook een vliegticket naar Peking.

Reizen met de Trans-Mongolië Express

Vliegtickets naar Azië

Reis je naar een land in Azië, dan plan je waarschijnlijk een heen- en terugvlucht te boeken naar de luchthaven van dat land, de makkelijkste en meest directe manier. Maar ga je rondreizen door verschillende landen, dan wil je in veel gevallen niet weer helemaal terug naar je startpunt. Bij KILROY kan je een combinatieticket boeken, waarbij je bijvoorbeeld vliegt op Bangkok en terugvliegt vanaf Hong Kong. Pin je ook niet vast op vliegbestemmingen. Binnen Azië vlieg je heel goedkoop met Air Asia tussen allerlei bestemmingen, wat veel mogelijkheden biedt om tussen landen te reizen.

Accommodatie in Azië

Van low budget tot super de luxe, er zijn genoeg plekken om te overnachten in Azië. Vooral in de grote steden zijn er heel veel hostels en hotels. Oriënteer je vóór je aankomst al even waar je graag wil slapen en vergeet ook niet dat onderhandelen over de prijs hier erg normaal is. Ook is het handig om de eerste paar overnachtingen alvast vanuit België te boeken, want met een jetlag een hostel zoeken, is geen pretje! Boek bij KILROY voor vertrek een startpakketje, dan heb je je eerste nachten en vervoer vanaf het vliegveld alvast geregeld.

Hoeveel kost reizen in Azië?

Het is moeilijk te zeggen hoeveel een dag reizen door Azië je kost, maar een Lonely Planet reisgids kan je alvast je dagelijkse budget helpen bepalen. In veel landen in Azië ben je alvast goedkoper af dan in Australië of Noord-Amerika en met 20 euro per dag moet je het in principe al prima kunnen redden tijdens je reis door dit magische continent.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact