Gili Eilanden

Witte stranden, palmbomen, een lichtblauwe zee en een hangmat, wat wil je nog meer?!
 

Reizen naar de Gili Eilanden

Vergeet de tijd en al je zorgen en duik onder in het ultrablauwe water rondom de betoverende Gili Eilanden. Geniet van de laid-back atmosfeer op deze ongerepte, geïsoleerde eilanden waar massatoerisme nog niet bestaat.

De kleine eilandengroep Gili liggen vlakbij de grotere eilanden Lombok en Bali. Ze zijn in opmars onder de onafhankelijke reizigers, maar er heerst nog steeds een weldadige rust. Door de afwezigheid van gemotoriseerde voertuigen krijg je het idee dat de tijd heeft stilgestaan. Het is makkelijk om tussen de Gili Eilanden te 'hoppen' en er is goedkope accommodatie in de vorm van karakteristieke hutjes. De Gili Eilanden zijn dé perfecte omgeving voor zonaanbidders en duikers!

De prachtige onderwaterwereld op de Gili eilanden

De Gili eilanden bestaan uit 3 dichtbij elkaar gelegen eilanden, elk met hun unieke karakter.  

Gili Air

Dit eilandje ligt het dichtst bij Lombok en van de drie eilanden heeft deze de meeste bewoners. Het beste strand ligt aan de westkant. Er is daar een fantastische duikspot, er ligt namelijk een groot Japans wrak uit de Tweede Wereldoorlog op de zeebodem.

Gili Trawanga

Dit is het grootste eiland van de drie. Het is de 'place to be' voor budgetreizigers en feestgangers. De afgelopen jaren is het hier wat toeristischer geworden. Er zijn barretjes en het nachtleven hier bruist.

Gili Meno

Op zoek naar een wat rustiger strandje? Probeer Gili Meno eens. Het is het kleinste Gili Eiland en er is beduidend minder accommodatie dan op de andere twee eilanden. Er wonen weinig mensen én er zijn geen opdringerige verkopers. Je kunt hier genieten van prachtige stranden rondom het eiland. Het mooiste en meest paradijselijke strand ligt aan de westkust.

De 3 eilanden van de Gili eilanden

Activiteiten en duiken op de Gili Eilanden

De Gili Eilanden vormen een waar paradijs voor diepzeeduikers. Rondom alle drie de eilandjes bevinden zich waanzinnige duikplekken. De biodiversiteit van het rif is geweldig, het water is kristalhelder en de vissen hebben de meeste prachtige kleuren. Mantaroggen, schildpadden en andere schepsels maken deel uit van deze kleurrijke onderwaterwereld. Er zijn verschillende PADI-gecertificeerde duikscholen waar je je duikbrevet kunt halen of gewoon voor de fun kunt duiken. Er zijn duikspots voor elk niveau, van leerling tot Divemaster. Het is ook mogelijk om een paar nachten door te brengen op een zeilboot.

Naast duiken is ook het snorkelen rond deze eilanden een geweldige ervaring. Je pakt je snorkelspullen, loopt rechtuit het water in en zwemt naar het nabij gelegen rif. Verder kun je hier kajakken of een toertje maken met een zeilboot met glazen bodem om het leven onder water te bewonderen. Uiteraard kan er ook worden gevist: dit kan het beste aan de Noordwestkant van Gili Trawangan. Gedurende hoogtij kan er ook worden gesurft.

Duilen op Gili met de vele prachtige vissen en koralen

Rondreizen op de Gili Eilanden

Je kunt gebruik maken van de Cidomos (paard en wagen) of je kunt een fiets huren. Maar is het nodig? Nee, de eilandjes zijn zo klein dat je ze binnen mum van tijd hebt rondgelopen. Maar probeer niet te zwemmen van het ene naar het andere eiland. Het ziet er makkelijk uit, maar er zijn sterke stromingen en er zijn al avonturiers verdronken tijdens hun poging.

Hoe kom je op de Gili Eilanden?

Pak een boot van Lombok Bangsal, dit tochtje duurt minder dan een uur, of spring op de snelle boot vanaf Bali die er een paar uur over doet. Je kunt er ook een heerlijk dagtripje van maken vanaf Lombok Senggigi. De duikscholen in Lombok bieden ook tours aan naar de duikplekken rond de Gili-Eilanden.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Gili Eilanden

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact