Indonesië

Indonesië heeft gewelig mooie en verlaten stranden. Maximaal chillen!
 

Reizen naar Indonesië - rijk aan geschiedenis

Indonesië is de grootste archipel ter wereld, met 18.108 eilanden, waarvan slechts 6.000 bewoond, de overige zijn ongerept. Dankzij de vele etniciteiten zijn er het hele jaar door kleurrijke festivals; waaronder de Torajanfeesten in Sulawesi, de Paasparade op Larantuka én het Balinese Nieuwjaar rond maart-april. Boek een reis naar Indonesië via KILROY en bepaal zelf wat je wil zien.

Indonesië is een land gevuld met eilanden en een wonderland voor de beproefde reiziger. Bali is het meest bekende eiland van de eilandengroep, maar vergeet ook Sumatra, Lombok, Java en Kalimantan niet. Je vindt er veel vulkanen, kunt prachtige jungletochten maken op Lombok, duiken in de ultrablauwe wateren rond Sumatra en verdwalen in de regenwouden in Kalimantan. Wil je een orang-oetan ontmoeten? Neem dan in Bukit Lawang een bootje en zet koers naar het Bohorok Orangutan Viewing Centre, waar orang-oetans na jarenlange gevangenschap worden voorbereid op een terugkeer in de vrije natuur.

Het Komodo National Park in Indonesië

Java

Op Java staat de tijd even stil. Je vindt er de mooiste monumenten zoals Prambanan, het grootste Hindu tempelcomplex van het land, maar ook De Borobudur (nabij Yogyakarta), een van de grootste boeddhistische monumenten in Zuidoost Azië. Het is 1.200 jaar oud en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Elk jaar vieren de boeddhisten het Vesakfeest in de stoepa, tussen de Boeddhabeelden. Je komt er met de bus vanaf Yogyakarta en het is er ronduit fantastisch. Voor traditionele huizen en culturele optredens is het Taman Mini Indonesië Indah cultureel park in Jakarta the place to be.

De borobudur in Yogakarta Indonesia

Op avontuur in Indonesië

Ontdek de wonderschone onderwaterwereld van Indonesië, met duizenden kilometers rif en een enorme biodiversiteit. Vlakbij Makassar kun je wrakduiken; koraalwanden bezichtigen kan bij het Bunaken National Marine Park. Grote kans dat je haaien, schildpadden en andere dieren ontmoet.

Duiken in Indonesië met haaien en veel meer

Om te genieten van een prachtige zonsopgang klim je naar de top van de vulkaan Mount Merapi of de Bromo vulkaan. Om bij Gonung Bromo te komen maak je 's ochtends vroeg een flinke tocht. Je beloning? Een fantastische zonsopgang boven de krater. Dan rest je nog maar één ding: genieten.

De Mount Bromo vulkaan

Als je van niet-toeristische wandeltochten houdt, is het exotische Lore Lindu National Park een aanrader houdt, met zijn inheemse stammen én een bezoekerscentrum op een kilometer van het dorpje Kamarora. Er zijn korte wandelingen naar heetwaterbronnen in Kadidia of grote watervallen.

Veiligheid in Indonesië

Indonesië is een behoorlijk veilig land maar het werd de afgelopen jaren wel geteisterd door natuurrampen. Aceh en Noord Sumatra werden zeer zwaar getroffen door de tsunami in 2004. Sumatra kent vrij sterke aardbevingen en de hevige regenval leidt wel eens tot modderstromen. Ga je naar Aceh, Centraal Sulawesi, Maluku of Papua, check dan eerst de veiligheidssituatie; er komen weleens onlusten voor. Het wordt afgeraden om naar de Mount Kelud vulkaan in Oost Java te gaan. Sinds de uitbarstingen in 2007 en 2014 heerst er een alarmfase. Ook Mount Merapi in Centraal Java en Mount Karangetang op het eiland Siau zijn zeer actieve vulkanen.

Vliegen naar Indonesië en rondreizen

Internationale vluchten vliegen over het algemeen op Jakarta. Daar kun je je makkelijk verplaatsen per taxi. De meest betrouwbare taxi's zijn die van Silver Bird en Blue Bird. Er zijn binnenlandse vluchten naar Bali (Denpasar) en Yogyakarta, en behoorlijk snelle bootverbindingen (ferry) tussen Indonesië en Maleisië en tussen de verschillende eilanden. Soms kun je ook de speedboot nemen. Lokale bussen zijn in Indonesië een uitstekende, goedkope manier om kennis te maken met de lokale cultuur; expresbussen zijn van wat betere kwaliteit en sneller. Maar ook de fiets rickshaws – fietstaxi's – zijn een optie!

Beste reistijd

De beste reistijd voor Indonesië hangt af van je bestemming. In het algemeen kun je zeggen dat het regenseizoen tussen oktober en april valt, dan is het nat en heet. Sommige eilanden zijn iets minder goed bereisbaar gedurende het regenseizoen, maar in het algemeen brengt het regenseizoen niet veel problemen met zich mee. Als je het droog/droger wilt houden dan is de beste reistijd voor Indonesië tussen mei en september. 

Visumeisen Indonesië

Zorg dat je vóór vertrek goed op de hoogte bent van de visumeisen voor Indonesië. KILROY is als reisbureau geen specialist op het gebied van visa en je dient dan ook zelf te zorgen voor de juiste papieren om Indonesië binnen te komen.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact