Mumbai

De boulevard is een prima plek voor een mooie wandeling
 

Reizen naar Mumbai

Mumbai, vroeger gekend als Bombay, is de grootste stad van India en is een exotisch Indiase smeltkroes. De stad is een onvergetelijke mix, een stad van contrasten. Enerzijds universeel, opgewekt en exotisch, anders ook hopeloos en onophoudelijk arm. Mumbai is dromen en verlangen tegelijk!

Kom snel verder: 

Mumbai is een fascinerende mix. In de stad zie je vele extremen, van weelderige rijkdom tot straatarme mensen. De straten zijn op zichzelf al enorm hectisch, gevuld met fietsende, winkelde, roepende en bedelende mensen, zij aan zij met het drukke verkeer. Wanneer je hier rondloopt voelt het alsof je in een andere wereld bent terechtgekomen of in een typische Bollywood film. 

Het Hollywood van India: Bollywood

De filmindustrie is enorm groot in Mumbai. Geen andere stad ter wereld produceert zoveel films per jaar, een 500 à 600 tal, en de meeste spelen zich af in India's versie van Hollywood: Bollywood. Deze typische films zijn over het algemeen levendige musicals met tijdloze verhalen over liefde, met veel dans erin. Je houdt van deze films of niet. Beozek de filmstudios op een rondtour. 

Een indrukwekkende belevenis

Mumbai telt 18 miljoen inwoners en zal rond 2020 Tokyo van haar troon trappen als meest bevolkte stad op aarde. De beste manier om Mumbai's unieke atmosfeer te verkennen is te voet, dan leer je de stad pas echt kennen. Een enorme mengelmoes waar zakenmannen, zwervers, straathandelaren, prostituees en hippe jeugd van Malabar Hill (Mumbai's versie van Beverly Hills) zij aan zij leven. Een paar straten verder van Colaba, waar de meeste backpackers verblijven, ga je even terug in de tijd. De moderne cafés, restaurantjes en winkelcentra met airco worden ingeruild voor simpele fruitmarkten, krakkemikkige krotten en open riolen, een indruk die je nooit zal vergeten. De kleuren, smaken, geuren, verkeer, chaos en contrasten zijn overweldigend.

Drukke straaten in Mumbai

Wat te doen in Mumbai? 

Meng je tussen de yuppies in Leopold café of Club Mondegar. Gorge in dal (linzenschotel) met rijst word geserveerd op bananenbladeren voor een paar dollar of smikkel als een echte maharaja in één van de vele puike restaurants. Je kan ook gaan winkelen op de eindeloos kleurige markten. 

Bezoek de grotten op Elepthanta eiland of geniet van de zonsondergang en het bruisende leven op Chowpatty Beach. De mogelijkheden zijn eindeloos! Natuurlijk mogen prachtige stranden niet ontbreken. Breng een bezoekje aan het gekende Goa. Deze beroemde deelstaat ligt maar op een steenworp verwijdert van Mumbai, naar Indische normen dichtbij, maar toch ver genoeg om er naartoe te vliegen

Transport

Met de taxi kan je gemakkelijk overal naar toe, let wel op de taxirekening. Vraag de chauffeur of hij zijn taximeter aan zet of overleg een prijs voordat je wegrijdt. Rode dubbeldekkers rijden ook veel rond, en zijn nog goedkoop ook!

Eten

Een goed hapje Indiaas eten kan prima in Mumbai. KILROY raadt je aan om een lokaal eettentje uit te proberen, het eten dat je hier krijgt zal je niet snel vergeten en het is nog goedkoop ook. Geen idee wat je moet kiezen? Probeer een tali, bestaande uit rijst en/of chapatti (brood), dal, curry, vruchtenpuree en augurken. Of pak een mango lassi to go!

Nachtleven in Mumbai

Enigma - Waar de glamourwereld van Mumbai komt!
Leopold Café & Bar - Een klassieke mix in Mumbai's nachtleven, een mengeling tussen backpackers, de Indiase middelklassen en Oost Afrikaanse zakenmannen.
Club Mondegar - Geweldige cocktails en prima bier!

Accommodatie in Mumbai

Goedkope hotels vind je in het havengebied van Colaba, waar prijzen per nacht rond de $40-50 USD liggen. De atmosfeer is relaxt en de zeewind verfrissend.

Beste reistijd voor Mumbai

Mijd het moessonseizoen tussen juni en september.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Mumbai

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact