Ushuaia

Maak een tour met een boot en kom oog in oog te staan met deze zeeleeuwen
 

Reizen naar Ushuaia - het einde van de wereld

De stad Ushuaia, in het zuiden van Argentinië, is letterlijk het einde van de wereld. Dichter bij Antantica kom je niet. Het is de meest zuidelijke stad ter wereld en zowel de ligging als de atmosfeer hier zijn heel uniek. Boek nu je reis naar Ushuaia met KILROY.

De ligging en de omgeving maakt Ushuaia tot een geweldige bestemming. Het stadje met zijn 50.000 inwoners, is uitermate geschikt voor de actieve reiziger. Hier ga je niet achterover leunen met een boekje. Gletsjers, natuurparken, een enorme variëteit aan dieren: alles is hier de moeite waard. Als meest zuidelijke stad ter wereld is het de perfecte locatie voor een tocht naar Antarctica. Dat wil toch iedereen een keer meemaken?

Hoge bergtoppen en koude lucht in Ushuaia

Kleed je goed aan voor je reis naar Ushuaia. Het grootste deel van het jaar is het hier koud, meestal dankzij de koude zeebries. In december, januari en februari zijn de dagen lang, het wordt er eigenlijk maar donker gedurende een paar uur per dag. Je kan het vergelijken met het noorden van Noorwegen tijdens de zomer in Scandinavië. Kom je durende deze maanden, dan moet je zeker een trip naar Antarctica op je lijstje zetten of kan je lange wandeltochten maken en trekken door het ruige heuvellandschap. Is dat niet jouw ding, kies dan voor een boottocht en kom oog in oog te staan met kolonies van pinguïns, zeeleeuwen en vogels die een tochtje maken vanaf één van de nabij gelegen eilanden.

Moest je toch tijdens de donkere wintermaanden hiernaartoe komen, dan heb je de mogelijkheid om deze mooie winterse omgeving te ontdekken vanachter een hondenslee of om te gaan skiën.

Boottocht naar Antarctica

Trips naar Ushuaia en Antarctica

De haven van Ushuaia ligt vaak vol met kolossale zeeschepen en oude ijsbrekers, die nu gebruikt worden voor expedities van onderzoekers en wetenschappers. Gedurende de zomer, vanaf november tot maart, smelt het ijs en kunnen deze schepen hun reis naar Antarctica beginnen, net zoals jij. Ushuaia is het ideale beginpunt van een trip naar Antarctica. Het is best duur, zo'n cruise in deze omgeving, maar het is meer dan de moeite en het geld waard. Mocht je dus nog ergens wat geld over hebben, vlieg dan naar Ushuaia (er is een internationaal vliegveld). Omdat het water in de winter is bevroren, varen er alleen schepen in de zomer, dat wil zeggen tussen november in maart (het is natuurlijk het zuidelijk halfrond). In deze periode is het weer het beste en zijn de dagen lang. En niet zomaar lang, het is 24 uur per dag licht!

Vuurland: Tierra del Fuego

Het zuidelijkste deel van Argentinië en Zuid-Amerika is gekend als ‘Tiera del Fuego’, het vuurland. Dichtbij Ushuaia ligt het Nationaal Park genaamd ‘Parque Nacional del Fuego’. Ondanks het feit dat het park best groot is, wordt je maar toegelaten tot een klein gebied. Het is dus perfect voor het plannen van een dagtrip. Kom dus niet aanzetten met het idee dat je een meerdaagse wandeltrip gaat maken, want dat zit er niet in. Het uitzicht over de baaien en wouden is in één woord fantastisch en dit maakt je dagtrip helemaal top. Er leven ontzettend veel soorten vogels dus vogelspotters zullen hier de tijd van hun leven hebben. Er is zelfs kans dat je een albatros of condor ziet vliegen. Je hoeft natuurlijk geen vogelspotter te zijn om dat te waarderen.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Ushuaia

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact