Singapore

Singapore is perfect voor een tussenstop van een paar dagen. Het land is ontzettend welvarend.
 

Reizen naar Singapore

Voor veel reizigers is Singapore vooral een stop over naar andere verre oorden. Er vertrekken veel vluchten naar de rest van Azië, Oceanië, USA, Afrika en Europa. Maar Singapore heeft meer te bieden dan een vliegveld alleen!

Meer welvarendheid dan in Singapore kom je in Azië amper tegen. Voor velen is Singapore een stop tijdens een lange reis, maar KILROY raadt je aan om een paar dagen uit te trekken om de metropool te verkennen.

Zin in winkelen?

Orchard Road moet je zeker niet overslaan, er is keuze uit tal van moderne winkels en winkelcentra, die nog goedkoop zijn ook. Kijk wel uit voor imitatieproducten; in de grotere warenhuizen heb je minder snel een miskoop. Voor echte vintage, tweedehands kleding en hebbedingetjes trek je in het weekend naar de Thieves Market, op en rond Sungei Road. Even weg uit alle drukte? Vlakbij de stad ligt Sentosa Island, een eiland met mooie stranden (het zand is geïmporteerd vanuit de Filippijnen), een dierentuin en een oorlogsfort (Fort Siloso), waar je per kabelbaan komt. Terug in de stad wandel je naar China Town en Little India. Dag of nacht, je vindt er altijd knusse restaurantjes, lokale markten, winkels en parkjes genoeg om je te vermaken!

Unieke schoonheid

Singapore is gekend om zijn kraaknette straten. Terecht, want om de meter staat er een vuilbak en er wordt 24/7 opgeruimd en grasperkjes verzorgd. Men doet er álles aan om de stad zo schoon mogelijk te houden. Uniek in Azië, waarschijnlijk zelfs in de wereld. Een tip: eet niet in de metro; er staat 250 euro boete op!

Eten

Aziatisch eten en de internationale keuken vind je hier overal. Liever wat authentieker eten? Ga dan naar een goedgevuld lokaal restaurantje waar de lokale bevolking ook eet. Hoe meer Aziaten, hoe beter het eten! Lokale specialiteiten zijn o.a. chili krab, laksa (noedelsoep met kokos, ei, garnalen en kokkels) en rojak (gemixt fruit en groen met garnalen, pasta en pinda's).

Accommodatie in Singapore

Singapore is een stuk duurder dan andere steden in Zuid-Oost Azië. Toch zijn goedkope hostels vrij gemakkelijk te vinden. The Inn Crowd is een backpackers hostel in Little Inda, waar je voor zo'n 20 Singapore Dollar (10 euro) een nacht in een dorm of slaapzaal slaapt. Vraag gerust rond naar andere hostels, de inwoners van Singapore staan bekend om hun hulpvaardigheid. The Raffles is één van de meest luxueuze hotels. Hier is ook het bekende drankje Singapore Sling uitgevonden.

Rondreizen in Singapore

Singapore is een goed start- of eindpunt van jouw reis door Azië. Per MRT, Singapore's moderne metro, kom je het snelste waar je heen wilt. Veel en op tijd rijdende treinen in het grote netwerk maken dit de meest efficiënte manier van verplaatsen. Taxi's vind je overal, maar tijdens de spits krijg je er bijna geen te pakken. Tussen het vaste land en de eilandjes zijn ferrydiensten, en je kunt er ook met een kabelbaan heen en terug reizen. Maleisië is het beste bereikbaar met de trein en de bus, per boot kan je de meest exotische plekken bezoeken, zoals bijvoorbeeld Tioman Island.

Let op!

Vermijd alle soorten drugs. Drugs aanraken, bij je dragen, gebruiken... het is allemaal verboden. Hierop staat in Singapore de doodstraf.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Singapore

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact