Fiji

Het leven is beter op het strand. Ga naar Fiji!
 

Reizen naar Fiji

Fiji is de parel van de Pacific; een tropisch paradijs met niet minder dan 333 eilanden! Op Fiji ontdek je magische landschappen en een overvloed aan avonturen en activiteiten. Vind je droomstrand, maak een bungeejump, duik in het kristalheldere water en ervaar de fascinerende Fijiaanse cultuur. Boek met KILROY je reis naar Fiji.

Aankomen op Fiji, dat is aankomen in het paradijs. Dat merk je ook meteen aan het warme welkom dat je krijgt. Fiji bestaat uit meer dan 300 eilanden die in de helder blauwe Stille Oceaan liggen. Viti Levu is het grootste eiland. Daar kun je prima rondtoeren met de bus om de vele bezienswaardigheden te bereiken. Ten noorden van Viti Levu ligt het kleine eilandje Nananu-i-Ran, de perfecte plek voor strandliefhebbers. Aan de oostkant van het eiland vind je de hoofdstad Suva. Het zuiden van Viti Levu is echt het ontdekken waard. Fan van snorkelen? Stranden als Coral Coast zijn zeer uitnodigend voor snorkelaars!

De Fiji eilanden zijn een geweldige locatie om te duiken of te snorkelen

Nadi

Vanaf Nadi (een grote stad met een internationaal vliegveld) kun op dagtrip naar Mount Batilamu. Hier kun je een trekking doen in Nationaal Park Koroyanitu. Houd onderweg je ogen goed open, want je kunt hier het grootste insect ter wereld tegenkomen, de reusachtige Fiji kever. Deze kever komt alleen op dit eiland voor en kan wel 15 cm lang worden (exclusief poten en horens!). Wanneer je het hoofdeiland hebt gezien, is het tijd om koers te zetten naar de Yasawa eilanden.

De prachtige Yasawa-eilanden

De kleine eilandjes van de Yasawa archipel zijn makkelijk te bereiken per boot. Je kunt je met gemak verplaatsen met een hop-on hop-off bootpas. Het landschap lijkt zó te zijn overgenomen uit de film 'Cast Away' met Tom Hanks. Sterker nog: die film is hier opgenomen! De onderwaterwereld rond de eilanden is ongelooflijk kleurrijk en vol met vissen, haaien en walvissen. De Yasawa eilanden zijn uitermate geschikt voor beginnende duikers. Je kunt er je Padi Open Water duikcursus doen. Maar ook ervaren duikers halen op Kadavu eiland hun hart op. Hier duiken is als een duik in het paradijs.

Aankomen op de Yawasa-eilanden is aankomen in het paradijs

Kava

De woorden 'haast' en 'vlug' komen niet voor in het woordenboek van de Fijianen. Ze leven heerlijk luilekker leventje. Het is makkelijk om bekend te raken met hun cultuur en gewoontes. Eén van de vreemde (maar zeer gewaardeerde) gewoontes is het drinken van Kava. Kava is een drankje dat wordt gemaakt van de kavaplant. De wortel wordt vermalen, waarna het poeder wordt gemixt met een beetje water. Het ziet er niet smakelijker uit dan modderwater, maar moet en zal genuttigd worden. Het is een belangrijk drankje in de culturen in de Stille Oceaan, zeker op Fiji. Kava werd vroeger gebruikt bij culturele en religieuze rituelen. Tegenwoordig moet iedereen er aan geloven; het drinken van Kava maakt deel uit van elke sociale interactie. Drinken dus!

Lui leven op Fiji

Moe van al het gehaast en gedoe? Op naar Fiji dan! Een euforisch gevoel van blijheid, luiheid en geluk doorstroomt je lichaam zodra je op de Fiji eilanden aankomt. Je ontkomt er niet aan. En het gaat, zolang je daar zit, niet meer weg! Het werkt aanstekelijk en besmettelijk en voor je het weet is dit het enige leven dat je nog wilt leiden: een luilekker leven.

Beste reistijd voor Fiji

Tropische regenbuien en tyfoons gieren van november tot april over de eilanden. Van mei tot oktober kun je uitgaan van droog en warm weer. Houd wel de berichtgeving over tropische cyclonen in de gaten.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact