San Francisco

Er zijn veel mooie uitkijkpunten en de kleurige huizen maken San Francisco compleet als 'mooie stad'
 

Reizen naar San Francisco - Flower Power en fun

De open-minded instelling van de inwoners en de koele zeewind zorgen ervoor dat deze stad met recht een 'frisse' stad in Amerika is. Grenzend aan de Stille Oceaan kende San Francisco in 1848, tijdens de 'Gold Rush', een ware groeispurt.Zowel de inwoners als de stad zelf zijn vandaag de dag zeer welvarend. De straten zijn beroemd voor de steile wegen en de vele trams. San Francisco telt ook één van de meest indrukwekkende bruggen ter wereld: de Golden Gate Bridge.

De locatie van San Francisco op het schiereiland in Californië is formidabel. Het schiereiland scheidt de Stille Oceaan van de San Francisco Bay. Deze locatie brengt ook een geweldig klimaat met zich mee. De stad is het meest gekend voor zijn charmante maar steile hellingen. Neem de tram, maak een tocht door de stad en geniet van de vele kleurrijke huizen waar de stad vol van is. Of waarom niet even relaxen in een van de vele parken van de stad. Kies tussen Lafayette, Buena Vista, Presidio en Lincoln. 

De Goldengate Bridge in San Francisco

San Francisco - Een stad zonder einde 

Parijs is oneindig, luidt het in een bekende roman van Ernest Hemingsway. Hetzelfde geldt als je reist naar San Francisco want niet veel steden herbergen zoveel bezienswaardigheden en interessante buurten. Eerst en vooral is er de wereldberoemde Golden Gate Bridge, gebouwd in 1937 en werelds' langste hangbrug tot 1964. Het is gewoon een must een wandeling over de brug te maken en te genieten van het uitzicht. Geniet daarnaast ook van de groene omgevingen in het Golden Gate park. 

Een goedkope manier om San Francisco te ontdekken is met de tram. De meeste reisboeken vermelden de 'Fisherman's Wharf' als een mooi uitkijkpunt. Het nadeel ervan is dat het een heel populair en druk punt is met veel toeristen en attracties. Als je er toch heengaat, bijvoorbeeld op de weg naar Alcatraz, bezoek dan ook Pier 39. 

Alcatraz, ook bekend als de 'Rock' is een klein eiland dichtbij San Francisco. Het was een beruchte gevangenis tot 1963 van waaruit het onmogelijk was te ontsnappen. Vandaag de dag is de gevangenis opengesteld voor bezoekers en ingericht als museum. Je kan er geraken via een veerboot bij Pier 33.

De verschillende buurten

Velen denken aan San Francisco bij het horen van hippies en flower power. Het Haigt Ashbury district is dan ook de plaats waar je heen moet, hier begon de 'Summer of Love' in de zomer van 1968. Vandaag de dag is het nog steeds een aangenaam en kleurrijk deel van San Francisco. Hier ontbreekt het zeker niet aan tweedehandswinkels gevuld met retrokledij van die tijd of de mogelijkheid iets van Jimmy Hendrix op de kop te tikken. De buurt heeft een unieke stemming, neem de tijd hier even rond te hangen en het hele in je op te nemen.

Chinatown is altijd een populair icoon van San Francisco geweest.  Het is één van de oudste en grootste van Amerika. Het is ontstaan in 1850 en is een echte must voor alle Azië-liefhebbers. Moest je in San Francisco zijn eind januari, mis dan zeker niet de geweldige parades met typische Chinese draken en vuurwerk op de Grand Avenue.  

Het financiële district is waar alle grote bedrijven zich bevinden. Je krijgt er een beetje een Manhattan gevoel, maar de gebouwen zijn er lang niet zo hoog. Het centrum van San Francisco is ook perfect om te winkelen. Je vindt er grote shoppingmalls, zoals 'Crocker Galleria' en 'Embarcadero Centre'. Verder zijn er ook mooie winkels in de buurt van Union Square. 

Castro is waar de homescène van de stad zich afspeelt. Vroeger in 1920 was het vooral gekend als 'Little Scandinavia', vanwege de vele Zweden, Finnen en Noren die er woonden. Gedurende de 'Summer of Love' kreeg het de bekendheid van de homowijk. Castro is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens de 'Gay Freedom Day Parade' in juni. 

Food en Cultuur

Ga je naar San Francisco voor cultuur, muziek of lekkere eten, dan heb je zo veel keuze dat het bijna onmogelijk is om te kiezen. De meeste bars en clubs liggen in het gebied Mission, Soma en Chinatown.

Drink een cocktail in Aub Zam Zam (1633 Haight St, The Haight) beroemd om zijn jazz muziek en hier heb je het gevoel dat je in een Arabische wereld terecht bent gekomen. Wil je nog meer Jazz muziek horen ga dan ook naar Biscouts & Blues (401 Mason St, Theater District). Eén van de beroemdste clubs is 1015 Folsom in Soma met groovy Dj's. Als je van stand up comedy houdt is The Moch Cafe een aanrader. Gedurende het hele jaar kan je in San Francisco veel festivals en straatfeesten ontdekken. 

Tip

De omliggende steden: Oaklans, Berkley en San Jose, liggen vlakbij San Francisco. Het nabijgelegen wijngebied en Yosemite Park zijn ook de moeite waard om te bezoeken! Mocht je buiten San Francisco willen reizen dan is het een goed idee om een auto te huren.

Een hele leuke route om te rijden is de Highway 1, deze loopt langs de Stille Oceaan. De route gaat van Los Angeles naar San Francisco, of omgekeerd, hier kom je gegarandeerd mooie uitzichten tegen onderweg! Voor deze route reken je best ongeveer een week in.

Wil je studeren in Californië?

Hunker je naar een buitenlandse ervaring en wil je graag studeren in de Californië? Je kunt een bachelor en/of master studeren of kiezen voor een semester of een stage in het buitenland. KILROY kan je hierbij helpen! Wij werken samen met enkele van de grootste en meeste erkende universiteiten. Contacteer één van onze studieraadgevers of lees hier meer over onze opleidingen in Californië.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar San Francisco

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact