Los Angeles

Ervaar het surfleven op het strand van Los Angeles
 

Reizen naar Los Angeles

Je zal je zeker niet snel vervelen in Los Angeles! Ga surfen op één van de vele stranden of verken de Hollywood Hills in je cabriolet met de wind door je haren. Dompel je onder in het bruisende culturele leven en bezoek de vele musea en festivals die LA te bieden heeft. Mis zeker de Pride Parade niet; geen straatfeest is flamboyanter dan dit. Boek je reis naar Los Angeles met KILROY.

De stad, gekend voor zijn beroemdheden en rijkdom, telt zo'n 4 miljoen inwoners en in de gehele regio wonen er zo'n 16 miljoen. Het is, gelet op de populatie, de grootste stad na New York. Mensen uit meer dan 140 verschillende landen wonen hier samen en het is een echte smeltkroes van culturen. Er zijn dan ook veel verschillende wijken te ontdekken zoals Chinatown, Koreatown, Little India, ... elk met hun eigen unieke sfeer.

Net als in andere grootsteden is er een heel gevarieerd aanbod van clubs, restaurants en musea. Het Museum of Contemporary Art is met zijn collectie pop-art en fotografie alvast een aanrader. In LA kan je werkelijk shoppen tot je er bij neervalt. Voor het nodige shop plezier moet je op Robertson Blvd en Melrose Ave zijn. Moest je geld te veel hebben en wel wat kan spenderen kun je je bij de rijken der aarden voegen op Rodeo Drive. Kortom: LA is een winkelparadijs!

Ook een bezoekje waard zijn de Huntington Library, Art collections en Botanical Garden. En wat denk je van de Walt Disney Concert Hall? Hier worden de beste concerten ten gehore gebracht. Disneyland in Anaheim is dan weer fantastisch voor de kinderen (en voor al degenen onder ons die zich altijd een klein beetje kind blijven voelen).

Het gebied rond Beverly Hills is zo te herkennen van alle oude tv-series. Sluit je avond af met een diner in het Beverly Hills Hotel. De beroemde Route 66 eindigt dan weer in het Palisades Park in Santa Monica. Hier hoef je niets anders te doen dan te relaxen en mensen kijken vanop de boardwalk, want zelfs de joggers zien er geweldig uit. In Santa Monica vind je ook het Aquarium waar je de haaien zo in de ogen kunt kijken. Daarna kun je rechtstreeks door naar het Pier & Pacific Park voor een dosis amusement.

Hollywood teken

Hollywood

Hollywood is eigenlijk een stad op zichzelf. Het is bekend omwille van de indrukwekkende filmstudio's die er gedurende de vorige eeuw groot zijn geworden. Het is fascinerend om te zien waar de grote filmindustrie is ontstaan. Je kunt beginnen rondom de Hollywood Hills, waar je lekker ongegeneerd de waanzinnige villa's van de filmsterren kan bekijken of even kan stoppen aan het wereldberoemde Hollywood teken voor een foto.

Voor de echte filmfan is een bezoekje aan het legendarische Kodak theater een must. Hier vinden de vele premières en rode loper events plaats waar Hollywood zo gekend voor is. De Hollywood Walk of Fame is ook terug vinden op Hollywood Boulevard. Hier vind je meer dan 2000 sterren op de grond terug met daarin de namen van acteurs en mensen die een grote bijdrage aan de filmindustrie hebben geleverd. Zo vind je er de namen van Kermit de Kikker en Mickey Mouse terug naast die van sterren als Marilyn Monroe.

Universal Studios is een populair themapark. Je kunt hier gemakkelijk de hele dag kijken naar hoe bijvoorbeeld special effects worden gemaakt. In Paramount Studios' en Warner Bros Studio's kun je dan weer zien hoe series worden opgenomen.

Stranden in Los Angeles

Malibu Beach is het grootste strand in LA. Het ziet er precies zo uit zoals in de films, met prachtige palmbomen langs het lange strand. Venice Beachfront is een populaire plek om rond te hangen. Langs de boardwalk zie je de meest vreemde en leuke mensen opduiken. Huur een paar rollerskates of surfboard, train je spieren of zie er gewoon goed uit en snuif de sfeer op die de stranden van LA je te bieden hebben.   

Activiteiten in Los Angeles

Strandliefhebbers kunnen hier heerlijk luieren. Anderen die graag wat zon en surf combineren richten best hun pijlen op Venice, Malibu en Zuma Beach. Hier worden ook jaarlijks verschillende surfkampen georganiseerd. Manhattan Beach staat dan weer volgepakt met volleyballers en zonaanbidders gedurende de zomer. Dit is echt één van de fijnste stranden van LA.

De streek is ook perfect voor de wandelliefhebbers onder ons. Zet koers naar de bergen van Santa Monica, Malibu State Park of Griffith Park. Dit zijn de leukste wandelbestemmingen ter plaatse.

En dan is er nog het skiën! Ook dat kan in deze omgeving. Namelijk in het Bernandino National Forest en het Big Bear Lake. Het seizoen loopt van december tot april.

Transport in Los Angeles

LA is berucht om zijn chaotische en gigantische files. Het gerucht is dat er ongeveer één auto per persoon is in de stad. Toch is het de meest prettige manier om je in LA voort te bewegen, dus je kunt het best een auto huren of je verplaatsen met een taxi. Er is ook voldoende openbaar vervoer, maar dit kan soms ingewikkeld zijn. Daarnaast zijn er ook vijf vliegvelden nabij gelegen, waarvan LAX een van de drukste ter wereld is.

Beste reistijd voor Los Angeles

De zonnige maanden juli en augustus zijn super toeristisch. De prijzen rijzen dan de pan uit. Je kunt dus een hoop geld besparen door in een andere periode naar LA te reizen, bijvoorbeeld van maart tot mei of van september tot november.

Wil je studeren in Los Angeles?

Er zijn verschillende mogelijkheden om te studeren in Los Angeles. Je kunt een bachelor en/of master studeren of kiezen voor een semester of een stage in Los Angeles. Wij werken samen met enkele van de grootste en meeste erkende universiteiten. Lees meer over onze opleidingen in Los Angeles hier.

Tips

Let bij het plannen van je trip op de volgende evenementen; misschien kun je er één meepakken.

  • De Tournament of Roses Parade is op nieuwjaarsdag. Muzikanten, beroemde mensen en prachtig gedecoreerde wagens bewegen zich over de Pasadena's Colorado Blvd.
  • Het Chinese Nieuwjaar in Chinatown wordt gevierd in februari. Het is een straatfeest met enorme drakenparades en live muziek.
  • Het Indio Music festival is ook geweldig. Dit speelt zich eind april of begin mei af in de Coachella Valley. Koop je kaartjes ruim van tevoren!
  • De meest kleurrijke parade is duidelijk de LA Pride, het gay en lesbian festival. Dit wordt gehouden in juni op de Santa Monica Blvd. 
  • In juli is er het Central Avenue Jazz Festival en in augustus het International Surf Festival van Manhattan Beach, Hermosa Beach en Redondo Beach.
  • Het Summer Pops festival in Hollywood Bowl wordt gehouden van juni tot september. Je kunt er naar alle soorten muziek luisteren, van klassiek tot pure hip hop.
  • In november is het tijd voor het gewaardeerde AFI-LA Fest; een filmfestival met enorm veel internationale films.
Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Los Angeles

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact