Verenigde Arabische Emiraten

Reis per kameel door de Verenigde Arabische Emiraten.
 

Reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten

Maak kennis met een grote variëteit aan mensen en culturen in de Verenigde Arabische Emiraten. Reis door een heel andere wereld en ontdek de charme van dit deel van het Arabisch Schiereiland.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) bevinden zich op het Arabisch Schiereiland en bestaan uit zeven Emiraten (staten): Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras Al Khaimah, Umm Al Quwain en Fujairah. Abu Dhabi is de hoofdstad en bovendien de grootste stad van het land. Van nature zijn in dit land vooral de olie- en gasindustrie erg belangrijk. Maar tegenwoordig is toerisme ook erg in opkomst. Onder meer door het grote aantal gastarbeiders (80% van de bevolking is expat) is de balans tussen mannen en vrouwen nogal scheefgetrokken, met een ratio van 2,7 mannen voor 1 vrouw. Deze samenstelling maakt de Verenigde Arabische Emiraten tot een uniek land met een brede variëteit aan culturen, kleuren en eten. Doordat maar een heel klein deel van de bevolking in de kleine woestijndorpen woont, zijn in de steden alle invloeden met elkaar verweven. Dit levert vaak erg interessante combinaties op!

Het uitzicht over Dubai en zandduinen vanuit de woestijn - KILROY

Extreme constructies

De Verenigde Arabische Emiraten is een erg rijk land met bovendien ook nog eens de snelst groeiende economie van de wereld. Dit is goed te zien aan de vele bouwwerken die de laatste jaren gecreëerd en aangelegd zijn. Je kunt dit eigenlijk alleen maar beschrijven als 'het onmogelijke mogelijk maken'. Denk bijvoorbeeld aan de extreme projecten in Dubai, zoals het palmeiland, de Burj Khalifa, enz. Als je een nachtje in het Burj al Arab Hotel wilt doorbrengen betaal je de hoofdprijs. Dat is ook niet gek, als je bedenkt dat de kranen en deurklinken met goud en diamanten zijn afgewerkt! Maar ook in het algemeen zijn de Verenigde Arabische Emiraten geen goedkope bestemming. Maar als je budget groot genoeg is, dan mag je op een heel bijzondere en interessante bestemming rekenen!

Wandel rond in Dubai Marina - KILROY

Dubai en Abu Dhabi

In de steden Dubai en Abu Dhabi gebeurt het allemaal. Hier vind je de fancy hotels en shopping centra. Maar vergis je niet, ook cultureel hebben deze plaatsen aardig wat te bieden. Natuurlijk kun je ook terecht op een van de fijne zandstranden aan de rand van de stad. Fujairah biedt bijvoorbeeld perfecte duik- en snorkelmogelijkheden. Hier kun je in de Golf van Oman zwemmen, wat een stuk koeler is dan de Perzische Golf. Ben je het strand beu? Huur dan een auto om door de zandduinen in het binnenland te crossen of dompel jezelf onder in de Hatta Pools.

Alcohol

Bedenk voordat je vertrekt dat de Verenigde Arabische Emiraten een bizar streng alcoholbeleid hanteert. De Koran verbiedt alcohol, waardoor je niemand aan de fles ziet. Een lekker drankje is eigenlijk alleen verkrijgbaar in de bekende hotels. Het Sharjah emiraat is zelfs helemaal drooggelegd. Onthoud ook dat het niet erg wordt gewaardeerd wanneer je als bezoeker de plaatselijke gebruiken bekritiseert. Dit geldt niet alleen voor de religie, maar ook voor zaken als de houding tegenover vrouwen.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Verenigde Arabische Emiraten

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact