Midden-Oosten

Prachtige architectuur - een mooi plaatje en je kunt er heerlijk relaxen.
 

Reizen naar het Midden-Oosten

Van de stranden en de shoppingcentra, over de golfbanen en de luxehotels in Dubai tot de levendige marktjes van Syrië en Oman: het is moeilijk om te weten waar je moet beginnen. In het Midden-Oosten vind je zowel de oudste als de meest moderne steden in de wereld. Dit deel van de wereld is voor de meeste mensen nog onbekend, dus er is nog meer dan genoeg te ontdekken!

Het Midden-Oosten ligt ingesloten tussen Azië, Europa en Afrika en is een mengeling van verschillende culturen, religies en aparte vormen van transport.

Avontuur en strand

Als je op zoek bent naar een Indiana Jones-ervaring, zoek dan vooral niet verder! Pak je tas en zet koers naar de historische stad Petra in Jordanië. Zelfs een middagje kameelracen is er mogelijk, want deze oude woestijnsport is de laatste jaren weer enorm opgebloeid.
Maar ook voor wie houdt van het relaxen en zonnebaden op het strand, is het Midden-Oosten een prima bestemming. Je vindt er de mooiste, schoonste en meest ongerepte stranden ter wereld. Heerlijk om te ontspannen en om even bij te komen van de stadse chaos. Heb je genoeg van het zonnen, hijs dan gewoon een gasfles op je rug en bereid je voor op een spectaculaire duik in de Rode Zee. De Rode Zee staat immers bekend om zijn prachtige koraal en kleurrijke vissen. Naast duiken is ook snorkelen hier fantastisch. Lekker vanaf het strand de zee inlopen, op je buik liggen en genieten van de onderwaterwereld... Waar wacht je nog op?

Rondreizen in het Midden-Oosten

We raden aan om in groepjes rond te reizen, zo kan je optimaal genieten van alles wat je om je heen ziet. Ook is het handig om een lokale gids te regelen die je de omgeving kan en wil laten zien. Hij/zij kan je veel meer vertellen over de bijzondere plekken van dit bijzondere continent.
Een jeepsafari door de Wadi Rum-woestijn in Jordan is een ervaring die je nooit zult vergeten: je scheurt met een jeep door de enorme zandvlaktes en geniet van de omgeving vanaf een kamelenrug. Bij KILROY kunnen we je hier alles over vertellen en een safari voor je regelen. Van een kameel regelen tot een jeep huren, wij zorgen ervoor.
Er zijn verschillende goedkope manieren om te vliegen tussen (en binnen) de landen in het Midden-Oosten. Zoek je naar een snelle, relaxte manier van reizen, spring dan in een van onze kantoren binnen. We vertellen je met plezier meer en geven je graag advies over de beschikbare opties.

Accommodatie

Goedkope accommodatie is over het algemeen niet moeilijk te vinden in het Midden-Oosten. Uitzonderingen natuurlijk daar gelaten, want in een plaats als Dubai zal je echt geen goedkope slaapplek tegenkomen. Budgetreizigers kunnen dan ook beter niet te lang in deze  hypermoderne stad verblijven.

Kosten

Accommodatie, restaurants en bars; in het Midden-Oosten is alles eigenlijk relatief goedkoop in vergelijking met andere delen van de wereld. In de goedkope landen van het Midden-Oosten kan je met een klein budget makkelijk leven van 30 US dollar per dag. Let wel, er zijn natuurlijk ook landen waar het leven meer kost dan je normaal gesproken gewend bent.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Midden-Oosten

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact