Jordanië

Wadi Rum staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO - het is hier prachtig!
 

Reizen naar Jordanië

Kom je aan in Jordanië, dan is het een kwestie van seconden eer je de woorden: 'Welcome to Jordan!' hoort. Jordaniërs waarderen toeristen en laten hun gastvrijheid dan ook graag zien. Jong en oud, arm en rijk, militairen en politie, iedereen zal je begroeten met een grote lacht op het gezicht. Boek met KILROY je reis naar Jordanië, een klein land met grote hoogtepunten!

Jordanië is een klein Arabisch land in het Midden-Oosten dat zich uitstrekt van het zuiden van de Syrische woestijn tot de Golf van Aqaba. Het grenst aan Syrië, Irak, Israël en Saoedi-Arabië. Jordanië telt zo’n 6,2 miljoen inwoners en wordt geregeerd door de extreem populaire koning Abdullah II.

Amman

De Jordaanse hoofdstad Amman is de grootste stad van Jordanië. Ze ligt aan de voet van zeven heuvels, vandaar de zeven sterren in de Jordaanse vlag. Geniet er van de mooie vormgeving; de ruime buitenwijken en het contrast van de moderne winkelcentra met de bruisende oude stad, de Citadel en het Romeinse Amfitheater. Bezoek je de levendige markten – souks – in de oude stad, dan bieden de winkeliers je zeker chai(thee) aan,  uit gastvrijheid én als deel van de onderhandeling!

Jerash

Een uur rijden ten noorden van Amman vind je de eeuwenoude Romeinse ruïnes van Jerash. Een uitstekende plek voor een daguitstap vanuit Amman. Een taxi brengt je voor 30 US dollar heen en terug, en wacht zelfs op je terwijl je Jerash bezoekt. Geniet er van het spectaculaire gezicht, de Romeinse theaters, de Tempel van Artemis, de Ark van Hadrian en het Forum. Het Forum is de op één na populairste toeristenattractie in Jordanië. De ruïnes van Petra staan op één.

De Dode Zee

Ben je in Jordanië op een heldere, hete dag, trek dan zeker eens naar de Dode Zee. Je vindt er zowel openbare stranden als ontzettend veel dure kuuroorden. Een van de populairste stranden is Amman Beach, waar je een kleine entree betaalt voor toegang tot de zwembaden, een mooi strand, douches, toiletten, restaurants en souvenirs.Zwemmen in de Dode Zee zelf is hilarisch en een ronduit fantastische ervaring. Je snapt pas echt hoe het voelt om te blijven drijven als je het zelf hebt meegemaakt! Zwemmen kan je trouwens wel vergeten; het is gewoon onmogelijk met je benen zo boven water. Dus neem gewoon een biertje, ga je in het water liggen en geniet!

Petra

In juli 2007 werd Petra uitgeroepen tot een van de nieuwe wereldwonderen. Petra wordt wereldwijd met Jordanië geassocieerd en is ongelooflijk indrukwekkend. Het gebied is bij de westerse wereld tot 1812 onbekend gebleven, vanaf toen werd het ontdekt door de Zwitserse Johann Ludwig Burckhardt.

Wadi Rum en Aqaba

Een geweldige woestijn, mooie bergformaties en landschappen, daarvoor moet je in de Wadi Rum zijn. Je kunt er een tochtje maken op een kameel of een 4x4 tour beleven. Slaap er een nachtje bij de Bedoeïenen en luister naar de adembenemende stilte terwijl je onder sterren ligt.
Aqab, op 3 à 4 uur rijden van Amman, is de enige haven van Jordanië. Ze telt veel mooie strandoorden en enkele meters van het strand biedt Aqaba fantastische duik- en snorkelplekken!

Rondreizen in Jordanië

Jordanië is een klein land en transport is er goedkoop. Met een taxi raak je makkelijk overal, maar je kunt ook moeiteloos een auto huren. De wegen in Jordanië zijn goed, de afstanden kort; er zijn genoeg borden en veel controleposten. Jordanië is heel veilig en dus leuk om zelf te ontdekken.

Beste reistijd voor Jordanië

Jordanië kan je het hele jaar door bezoeken. Wel is er een groot contrast tussen het heftige regenseizoen van november tot maart, met en Middellands zeeklimaat, en het halfdroge weer tijdens de rest van het jaar. De zomers zijn droog en heet,  de winters afwisselend koel en koud.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Jordanië

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact