Japan

De grootste berg van Japan is Mount Fuji.
 

Reizen naar Japan

Japan is voor veel reizigers die ene bestemming die hoog op het verlanglijstje staat, maar waar het nooit van komt. Jammer, want rondreizen in Japan is een unieke ervaring, erg eenvoudig en zelfs goedkoper dan afreizen naar de VS of menig West-Europees land. Al blijft het beste visitekaartje van Japan toch wel de bevolking: vriendelijk, servicegericht en soms een beetje eigenaardig. Boek met KILROY je reis naar Het Land van de Rijzende Zon.

Japan spreekt tot de verbeelding! Het is het land van grote steden, sushi, sumoworstelaars, tempels, religie en heetwaterbronnen. Het eiland heeft door de eeuwen heen z'n eigen cultuur ontwikkeld, vrijwel onaangetast door invloeden van buitenaf. Bezoek je Japan en reis je niet langer dan 3 weken rond, dan wil je natuurlijk van alles wat gezien hebben, inclusief de mooiste bezienswaardigheden.

Tokio en Osaka - het moderne Japan

Steden als Osaka en Tokio geven je een goed beeld van het moderne Japan, met z’n technologische hoogstandjes, winkelstraten, neonverlichte gebouwen en gigantische mensenmassa. Het zijn ook de bestemmingen waar velen hun rondreis door Japan beginnen, aangezien de meeste internationale vliegmaatschappijen op Osaka en Tokio vliegen. Zoek en boek je vliegtickets naar Japan.

De moderne stad Tokyo by night - Reis naar Tokyo

Kyoto en Nara - het oude Japan

In Kyoto en Nara, beide oude hoofdsteden van Japan, vind je vooral het rijke cultureel erfgoed van het land, met o.a. de vele tempels die belangrijk waren én zijn in de geschiedenis van de Japanse bevolking. Beide steden zijn gemakkelijk te bereiken per trein (Japan Rail) vanuit Osaka. Tip: Wil je het leven ervaren in een Japanse tempel, reis dan af naar Mount Koya (een paar uur per trein ten zuiden van Osaka) en overnacht tussen de monniken in een van de vijftig lodge tempels. Koyasan is het centrum van het Shingon boeddhisme en je vindt er meer dan honderd tempels.

Traditionele Japanse tempel in Kyoto

Mount Fuji

Natuurlijk verlaat je het land niet zonder een bezoek aan de berg Fuji, het icoon van Japan. Bezoek de dorpen Hakone en Kawaguchiko aan de voet van Mount Fuji en geniet van een ontspannen bad in één van de 'Onsen' (heetwaterbronnen), met een prachtig uitzicht over de berg. Tip: boek een kamer aan de voorkant in de 'Kawaguchiko Station Inn en je hebt 's ochtends een prachtuitzicht op de berg!

Uitzicht van de stad Yokohama over Mount Fuji

Eten en overnachten in Japan

Eten is in Japan doorgaans niet duurder dan in Europa en wanneer je de hoofdstraten even links laat liggen, heb je al voor 3 euro een grote kom noodles en voor 10 euro een flinke portie sushi. Alcohol kan wat duurder zijn, maar een halve liter Kirin bier uit de straatautomaat kost je maar 2 euro. Japan biedt vele soorten accommodatie: hostels (vanaf 15 euro), traditionele Ryokans (vanaf 30 euro), capsule hotels (vanaf 50 euro) en verschillende klasse hotels in de grotere steden en bekendere hotspots (vanaf 80 euro). Zie onze lijst van actuele prijzen en types hotels en hostels in Japan.

Rondreizen in Japan

Reis je liever niet met de auto door Japan, dan is de Japan Rail Pass een goed alternatief. Er zijn treinpassen van 7, 14 of 21 dagen waarmee je onbeperkt mag rondreizen op het treinnetwerk in Japan. In combinatie met bus- en metrotickets in de steden, kun je overal snel en goedkoop komen. Let op: de Japan Rail Pass is alleen verkrijgbaar buiten Japan, dus koop hem bij KILROY vóór vertrek.

Koop je Japan Rail Pass voor je vertrek

Wil je liever in een groep rondreizen met een lokale gids, kies dan uit één van onze rondreizen in Japan. Je ziet dan in een korte tijd erg veel van het land. De gids neemt je alle lastige, tijdrovende activiteiten uit handen zoals het regelen van treinkaartjes, het vinden van accommodatie en authentieke eetplekjes en het uitstippelen van de beste route langs alle hoogtepunten. De gids spreekt Engels en Japans, wat op plekken waar ze alleen het lokale dialect spreken, zeer handig is.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Japan

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact