Open tickets

Open tickets - bestaan ze nog?
Open tickets zoals we die vroeger kenden bestaan eigenlijk niet meer. Luchtvaartmaatschappijen en landen willen namelijk graag dat je je data vastlegt om verschillende redenen. Maar dat wil niet zeggen dat een "open" ticket helemaal niet meer mogelijk is - er zijn tegenwoordig nog veel mogelijkheden.

Vroeger boekte je een vliegticket met een vaste vertrekdatum en de rest zag je wel onderweg. Wilde je langer blijven op je bestemming, dan liet je de datum nog even open en wilde je eerder terug, dan zette je snel je datum vast door een belletje naar de vliegmaatschappij of je reisbureau. Tegenwoordig moet je je data ten tijde van je boeking al kiezen voor je gehele reis, maar er zijn manieren om toch nog wat flexibiliteit te hebben.

Flexibele vliegtickets zoeken - KILROY

Flexibele vliegtickets - ze zijn er nog

Veel vliegtickets zijn tegenwoordig al flexibel, wat betekent dat je je datum voor een gering bedrag onderweg kunt verzetten. Wil je je reisschema nog niet helemaal dicht timmeren, dan is het dus erg belangrijk dat je een ticket kiest dat flexibele voorwaarden heeft. Staar je in dat geval niet blind op de goedkoopste deal voor je ticket, want goede kans dat door de lage ticketprijs de voorwaarden alles behalve flexibel zijn en je onderweg dus voor hoge kosten komt te staan wanneer je je data wilt wijzigen.

Flexibele tickets voor studenten

De jongeren- en studententickets van KILROY zijn in regel altijd flexibel. Je kunt ze in de meeste gevallen al voor zo'n 50-150 euro wijzigen van datum wanneer je onderweg bent. Studenten reizen vaak een lange periode aan één stuk of blijven lang weg i.v.m stage of een studie in het buitenland. Ga je langer dan 2 maanden op reis en ben je jonger dan 30 of student, dan kun jij reizen op een KILROY studententicket.

Flexibele wereldtickets

De ultieme reis is natuurlijk een wereldreis met een round-the-world ticket. En wie wil er tijdens zijn of haar wereldreis nu al vast zitten aan een datum die misschien pas aan het einde van je reis ligt? Wereldtickets bestaan over het algemeen uit meer dan 4 tickets of vliegtrajecten. Hierdoor is de kans dat je onderweg één van de reisdata moet verzetten, erg groot. KILROY hanteert daarom de "date change service" waarmee je onderweg de datum van je ticket(s) kunt wijzigen tegen minimale kosten.

Enkele reisjes aan elkaar plakken

Veel reizigers zijn tegenwoordig erg creatief en besluiten om geen retourticket, maar een enkele reis te kopen naar hun bestemming. Hierdoor hoeven ze nog geen terugreisdatum te kiezen. Je dient echter hierbij wel rekening te houden met een aantal zaken:

1. Veel overheden staan niet toe dat reizigers met een enkele reis hun land binnenkomen en zullen je daarom de toegang weigeren. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de regels in het land van aankomst.

2. Omdat airlines er baat bij hebben dat je retour met hen reist, zul je merken dat veel enkeltjes duurder zijn dan de prijs van een retourticket in tweeën te delen. Het is meer regel dan uitzondering dat een enkele reis 70-80% van een retourticket kost.

Studenten en jongeren kunnen met de speciale KILROY studententickets wél voor 50-60% van de retourprijs op een enkeltje reizen. Hierdoor is het ook mogelijk om enkele reizen aan elkaar te plakken tot je een mooie route hebt.

Flexibel zolang de voorraad strekt

Het klinkt misschien allemaal erg aantrekkelijk en makkelijk wanneer we zeggen dat je onderweg de data van je vliegtickets kunt wijzigen wanneer je langer of korter op je bestemming wilt blijven. En dat is het ook, mits je er rekening mee houdt dat vliegtuigen ook vol kunnen zitten. Daarom adviseren we iedereen die van plan is om onderweg de data van zijn/haar ticket te wijzigen, dit zo snel mogelijk te doen. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat er geen stoelen meer beschikbaar zijn op de datum van jouw keuze.

Bij twijfel, laat je adviseren

Tegenwoordig boeken veel jonge mensen online. En heel begrijpelijk, want je kunt veel tickets goed vergelijken op websites. Maar de regels zijn online niet altijd even duidelijk en een kat in de zak is snel gekocht. Of - in dit geval - een goedkoop ticket met niet-flexibele regels of hoge kosten voor datumwijzigingen.

Twijfel je aan je opties of aan de ticketregels, laat je dan adviseren door onze Travel Specialists. Ze zijn er om met jou de opties door te nemen en het beste ticket voor je uit te zoeken, uitgaande van al jouw wensen en voorkeuren.

Meer informatie?
Contacteer ons

 

Contact