Japan Rail Pass - met de trein door Japan

Treinreizen door Japan
vanaf EUR 252,- voor 7 daagse pas

Highlights

  • Reis met de bullet train (Shinkansen)
  • Kies voor een Japan Rail Pass van 7, 14 of 21 dagen
  • Ook te gebruiken voor bussen van Japan Railways en partners
  • Japan Rail Pass is alleen buiten Japan te verkrijgen
Ben je van plan om op eigen houtje met de trein te gaan reizen door Japan, koop dan een Japan Rail Pass. Hiermee reis je comfortabel en flexibel heel Japan door. De pas is alleen buiten Japan aan te schaffen en is zowel voor trein, boot als bus geldig.

Met de Rail Pass pas op zak kun je in 7, 14 of 21 dagen alle uithoeken van het land gaan verkennen. Naast toegang tot het hypermoderne spoorwegnetwerk heb je tevens je kaartje voor de bus en boot op zak. Een ideale manier dus om je soepel, snel en comfortabel voort te bewegen in Japan. Als je reist met deze pas bespaar je jezelf tevens de moeite om elke keer losse kaartjes te moeten kopen.

Let op: vraag de Japan Rail Pass MINIMAAL een week van tevoren aan. Omdat deze per post wordt verstuurd gaan er een paar dagen overheen voordat de Japan Rail Pass op de deurmat ligt. 

Openbaar vervoer in Japan

Japan is het land van treinen. Er is een heuse "trein-cultuur" ontstaan in de laatste decennia en reizen met het openbaar vervoer door Japan is dan ook geen enkel probleem. Treinen en bussen rijden frequent en ook met de veiligheid is het goed gesteld. Een strakke planning maken en rennen om de bus te halen is dus niet nodig. Mocht je toch zeker willen zijn van een plaats dan is het mogelijk om zonder extra kosten een reservering te maken. Dit kun je doen bij één van de vele loketten van Japan Rail (Japanse NS versie) op de stations tijdens de reis zelf.

Treinreizen in Japan - Japan Rail Pass

Alleen te koop buiten Japan

Een Rail Pass is verkrijgbaar in de kleuren groen en rood, ofwel "comfortabel" en "extra comfortabel" reizen. En let op, want  je kunt hem alleen aanschaffen in het buitenland! Eerst vertrekken en dan pas kopen is dus NIET mogelijk. Je kunt de pas bij ons boeken.

Is je reistijd eenmaal ingegaan dan kan het OV-avontuur door Japan beginnen! Het land bestaat uit vier hoofdeilanden die met een groene of rode pas op zak allemaal te bezoeken zijn. Start bijvoorbeeld na aankomst in het hippe Osaka, slaap in een tempel in Koyasan, ontspan op het strand in Shimoda, trein naar het traditionele Takayama en eindig je reis met een dagje sushi en shoppen in Tokyo! Uitgebreide informatie vind je op de website van de Japan Rail Pass.

Japan Rail Pass boeken

Zoals boven aangegeven kun je de pas alleen buiten Japan kopen. En bij KILROY hebben we 'm.

 

Contact