Roadtrip Nieuw-Zeeland: 1 week

Roadtrip route: A Halfling's Ramble
De perfecte manier om het Noordereiland van Nieuw-Zeeland te verkennen is met een roadtrip. Je rijdt door een prachtig berglandschap, langs bruisende steden en kunt relaxen op stranden die je normaal alleen in films ziet. Namelijk in Lord of the Rings, verwacht een flinke dosis Mordor landschap tijdens de roadtrip "A Halfling's Ramble" door Midden-Aarde.

Start: Auckland
Eind: Wellington of andersom
Reistijd: vanaf 1 week
Vervoer: huur een autocampervan of ga met de bus.

Auckland, 1-3 dagen

Geniet van de "City of Sais". Auckland is een bruisende stad tussen de havens, met witte stranden en eilanden zoals Waiheke Island.

Waiheke Island

Vanaf Auckland ben je binnen 30 minuten op het zonnige eiland Waiheke. Geniet van de zon onder het genot van een heerlijk wijntje, die je kunt nuttigen op een van de vele wijngaarden. 

Westkust Auckland

Na een roadtrip van 40 minuten door regenwouden langs de kust, kom je uit bij de zwarte stranden naast Auckland. Je kunt er surfen en hiken in de ruige ongerepte natuur.

Hobbiton Movie Set, 1/2 dag

Je weet pas echt hoe het is een Hobbit te zijn als je in de Hobbiton bent geweest. Je kunt een bezoek aan de Hobbiton goed combineren met de Waitomo Caves en een tour door Rotorua. Bij de Hobbiton kom je alles te weten over de geschiedenis en productie van Lord of the Rings. Herken jij de filmset van Lord of the Rings in het Shire's Rest Café?

Waitomo Caves, ½-1 dag

Vanaf de Hobbiton ben je binnen een uurtje bij de Waitomo Caves. Verken de grotten te voet, of pak een tube. De Waitomo Caves zijn pikdonker, als de lampen uitgaan zie je de glimwormen. Dichtstbijzijnde filmsets van Lord of the Rings: Trollshaw Forest, Troll Hoarde Cave  

Rotorua, 1-2 dagen

Na het avontuur in de grotten van Waitomo rijd je door voor een flinke dosis natuur en cultuur in Rotorua. Je merkt vanzelf dat je in Rotorua bent aangekomen door de intense zwavellucht (lees: rotte eieren) die er hangt. De geothermale activiteit zorgt voor prachtige natuurverschijnselen, zoals geisers en modderbaden. In het Maori dorp Whakarewarewa kun je de actieve Pohutu geiser en de modderbaden bekijken. Als je in Whakarewarewa bent, vergeet dan niet een Maori show te bezoeken. Je leert de bijzondere Maori cultuur kennen door middel van verhalen, dans en zang.

The Coromandel, 1-3 dagen

Ontdek het Coromandel schiereiland met een roadtrip door de hooggelegen bossen. Zet de auto langs de kant en bekijk het uitzicht over baaien met een ruige kustlijn. De wegen zijn al een avontuur op zich met steile hellingen en prachtige uitzichten. Relax op Hot Water Beach of kayak naar Donut Island - dat is een klein eiland aan de kust van Whangamata met een meer in het midden.  

Ruapehu, 1-3 dagen

Hiken, wintersport of paardrijden: het kan hier allemaal! De Tongariro Crossing, één van de beste dagtrekkings in de wereld, mag je niet overslaan. Voor de Lord of the Rings fans: hier vind je de wereldberoemde vulkaan Mount Doom.

Wellington, 2-3 dagen

Op het meest zuidelijke puntje van het Noordereiland vind je 'Windy' Wellington. Wellington heeft ontelbaar veel café's waar ze de ontzettend lekkere koffie schenken. De Lord of the Rings fans kunnen achter de schermen kijken in de Weta Workshop en de Weta Cave. Filmsets van Lord of the Rings: Nazgul, Rivendell, Isengard Gardens  

Wil je meer weten over de roadtrip "A Halfling's Ramble"?

Vraag het aan onze reisexperts
Contact

 

Contact