Roadtrip: Melbourne naar Sydney Heritage Drive

Roadtrip: Melbourne naar Sydney Heritage Drive
Er zijn vele manieren waarmee je van Melbourne naar Sydney kunt rijden. Deze roadtrip vertrekt vanuit Melbourne, neemt je mee door de provincie Victoria, langs wijngaarden, langs de hoofdstad Canberra, door het prachtige natuurgebied de Southern Highlands en de roadtrip eindigt in de metropool Sydney.

Start: Melbourne
Einde: Sydney
Reistijd: vanaf minimaal 10 dagen - langer is zeer aan te raden.
Route: Melbourne - Ballarat/Kyneton - Bendigo - Echuca-Moama - Albury Wodonga - Canerra - Southern Highlands - Sydney.
Vervoer: huur een autocampervan of ga met de bus.

Dag 1: Van Melbourne naar Ballarat/Kyneton

Melbourne is een bruisende gezellige stad die je gezien moet hebben voordat je aan deze roadtrip begint. Op dag 1 vertrek je van Melbourne naar Ballarat of naar Kyneton. Deze plaatsen zijn echte plattelandsdorpjes en een verblijf op een boerderij is zeker een aanrader. Je kunt zelfs een dagje meedraaien in het boerenleven!

Dag 2: Van Kyneton naar Bendigo

Bendigo is een stad dat in het teken staat van de geschiedenis van de gouddelving. Er waren hier duizenden Chinese gouddelvers, wat voor veel Chinese invloeden zorgt. Je kunt in Bendigo goudmijnen zien - ga hiervoor naar de Deborah goudmijn.

Dag 3: Van Bendigo naar Echuca-Moama

Vandaag ga je naar Echuca Moama - een havenplaats aan de Murray rivier. Verken deze rivier per boot, je vindt er zoveel prachtige natuur, zoals de "red gum-tree". Je kunt ook een tour door de Barmah Wetlands maken.

Dag 4: Van Echuca-Moama naar Albury Wodonga

De route naar Albury Wodonga gaat langs de Murray River en ook langs Rutherglen - een wijndistrict bekend om de heerlijke wijn en port. Even stoppen voor een wijnproeverij dus! Bij Albury Wodonga zie je de bergen en de Murray River samenkomen - een garantie voor avontuur! Albury Wodonga is een moderne stad met dorpse trekjes.

Dag 5: Van Albury Wodonga naar Canberra

Stap de auto in en maak je eerste tussenstop bij het dorpje Yass - je kunt je hier vermaken met allerlei activiteiten en avonturen typerend voor het platteland. Rij daarna door naar de hoofdstad van Australië, waar je een aantal dagen zult verblijven.

Dag 6-7: Canberra

Canberra is de hoofdstad van Australië en je hebt dus een garantie dat je hier volop vermaakt wordt. Shoppen, cultuur en natuur, er is voor ieder wat wils!

Dag 8-9: Van Canberra naar de Southern Highlands

De Southern Highlands bieden dagenlang vermaak. Ga langs het George meer en proef Pinot Gris, Chardonnay, Rose, Shiraz en Merlot. Bezoek een boerderij met Merino schapen, ga naar de Old Goulburn bierbrouwerij en geniet van de Fitzroy watervallen.

Dag 10: Van Southern Highlands naar Sydney

Eenmaal in Sydney aangekomen kun je weer heerlijk stedentrippen. Sydney staat natuurlijk bekend om haar  prachtige haven en de Sydney Opera House. Deze metropool is heerlijk om een paar dagen te verblijven!

De route van de roadtrip door Australië

map-roadtrip-heritage-drive

Roadtrippen in Australië? Vraag het aan onze reisexperts
Contact
Contact