Roadtrip: Southern States

Deze roadtrip heeft het allemaal: geweldige muziek, heerlijk soulfood, een rijke geschiedenis, cowboys en Elvis! De zuidelijke staten van de VS zijn een klasse op zichzelf en compleet anders dan wat je gewend bent. Heb je er altijd al van gedroomd om een echte cowboy te ontmoeten? Tijdens je roadtrip door Georgia, Alabama, Louisiana en Tennessee, kom je er zeker een paar onderweg tegen.

Hou je van muziek en geschiedenis? Dan is deze roadtrip door de zuidelijke staten van de USA op maat voor jou gemaakt! Deze roadtrip brengt je langs de roots van de muziekgeschiedenis en de thuisbasis van Elvis Presley, Hank Williams, Robert Johnson, Dolly Parton en Otis Redding. Onderweg kom je ook restanten van de Amerikaanse burgeroorlog en burgerrechten beweging tegen.

Route

Atlanta - Montgomery - Mobile - New Orleans - Jackson - Memphis - Nashville - Great Smoky Mountains National Park - Atlanta

Duur: 2-3 weken 
Afstand: 2600 km

Roadtrip Southern States Amerika

Atlanta, Georgia

Pik je huurwagen op in het bruisende Atlanta. De meest populaire straatnaam hier is 'Peachtree', 71 verschillende straten hebben deze naam hier -dus even dubbel checken als je hier moet zijn. Daarnaast is Atlanta ook gekend voor z'n wereldbekende CNN toren en als thuisbasis van Coca Cola. 

Atlanta, Georgia, VS

Montgomery, Alabama

Welkom in home sweet home Alabama! In Montgomery vind je veel geschiedenis terug. De stad speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse burgerrechten beweging, met de arrestatie van Rosa Parks nadat zij weigerde om haar plaats in de bus af te staan aan een blank persoon. Daarnaast heeft Martin Luther King ook verschillende vreedzame protesten in de straten van deze stad geleid.

Cityhall Montgomery in Alabama, VS

Mobile, Alabama

Mardi Gras, ook wel bekend als Fat Tuesday, begon hier in Mobile helemaal terug in 1703. Slechts enkele Amerikaanse steden hebben zo een rijke geschiedenis en charme als Mobile. Breng een bezoekje aan enkele van de prachtige musea, snuif de mooie architectuur op en ga lunchen in een van de vele visrestaurants die de stad telt.

Mobile, Alabama

New Orleans, Louisiana

In New Orleans draait alles om Blues, Jazz, voodoo en ... Mardi gras! Ga op een pub-crawl in het gezellige French Quarter, zet de avond nadien verder in Bourbon Street en eet je hangover weg met al het geweldige eten dat deze stad te bieden heeft.

French Quarter Street in New Orleans, Louisiana

Jackson, Mississippi

Je herinnert je deze stad misschien nog wel van de film "The Help" of omwille van zijn muziekscene gaande van Heavy Metal, tot Indie Rock en Blue Grass. Voor je hier vertrekt moet je zeker een restaurant induiken en de lokale specialiteit, genaamd 'peach cobbler', proberen.

Probeer de Peach Cobbler in Jackson, Mississipi

Memphis, Tennessee

Elvis Presley en Graceland - moeten we hier nog meer zeggen? Wel naast het hele Elvis gebeuren staat Memphis ook gekend als de BBQ hoofdstad van de Verenigde Staten. Wandel binnen in één van de vele 'rib joints' en laat je achterover blazen door met de beste BBQ maaltijd van je leven. Soulfoud en rock n roll- dat is de beste combinatie.

Memphis, Tennessee

Nashville, Tennessee

In Nashville is er altijd wel een plek waar je live muziek kan vinden ongeacht het uur van de dag. Geniet van de rytmische tonen van de verschillende honky-tonk bands in Tootsie’s Orchid Lounge, beginnende artiesten in het Bluebird Cafe en country legendes in Grand Ole Opry. Hier weet je nooit wat je tegenkomt!

Nashville, Tennessee

Great Smoky Mountains National Park

We hebben het beste voor het einde gehouden! Het Smoky Mountain National Park staat gekend voor zijn geweldige natuur en dieren, prachtige bergen en indrukwekkende restanten van de zuidelijke Appalachian cultuur. Ga er op uit en ontdek wat deze prachtige omgeving te bieden heeft. 

Het Great Smokey Mountains National Park

Totale afstand: 2600 km 

Ben je nog geen 25 jaar oud?

Ben je nog geen 25 jaar oud?
Wil je roadtrippen door de VS, maar ben je te jong? Normaal gesproken moet je minimaal 25 zijn. Geen probleem bij KILROY. We hebben speciale afspraken met Alamo in de VS, waardoor je al vanaf je 20ste een auto kunt huren. (of al vanaf 18 jaar wanneer je de wagen oppikt in Michigan)
Meer informatie

 

Map: Southern States roadtrip 

 

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons
Contact