Roadtrip: Cowboy Country

Ben jij klaar om het Wilde Westen te ontdekken? Rij met je camper of auto door de meest afgelegen delen van de Verenigde Staten. Voel je als een echte cowboy als je door landschappen, bergen en langs monumenten rijdt.

Hou je van avontuur? Ga dan zeker weten op deze roadtrip door het Wilde Westen. Je rijdt door de mooiste nationale parken, Indianenreservaten en oude steden. Dit is de perfecte roadtrip als je de cowboy lifestyle wilt ervaren.  

Route

Denver - Cheyenne, Wind Cave National Park - Mount Rushmore/Crazy Horse Memorial - Devils Tower - Cody - Yellowstone National Park - Grand Teton National Park - Wind River Indian Reservation - Fort Collins - Denver

Duur: 2-3 weken 
Afstand: 2500 km

Roadtrip Cowboy Country Amerika

Denver, Colorado

Begin de roadtrip in Denver, de hoofdstad van Colorado. De stad ligt aan de rand van de Rocky Mountains. Denver staat bekend als 'the mile high city', omdat de stad 1 mijl boven zeeniveau ligt. De stad is te gek met meer dan 200 parken en geweldige uitzichten.  

Colorado Rivier in Denver

Cheyenne, Wyoming

Cheyenne is een te gekke bestemming om het authentieke Wilde Westen te ervaren... Zet heerlijke countrymuziek op in je auto, ga paardrijden of bezoek grote ranches. Wil je meer weten over de rijke historie van dit gebied? Ga dan naar de musea in Cheyenne. Tip: Zoek de monumenten in de vorm van cowboylaarzen! 

Wind Cave National Park, South Dakota 

Deze tussenstop staat in het teken van een wel heel bijzonder landschap. Onder groene heuvels liggen grotten die je kunt verkennen. Deze grotten staan bekend als grootste netwerk met unieke formaties. Stop hier dus tijdens je roadtrip! 

Mount Rushmore and Crazy Horse Memorial, South Dakota

Rijd weer verder en zoek de meest beroemde highlights ter wereld op zoals Mount Rushmore met oud-presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln. Stop ook even bij de Crazy Horse Memorial! 

Mount Rushmore in South Dakota

Devils Tower, Wyoming

Het is tijd om terug te gaan naar Wyoming om nog een prachtig wonder van moeder aarde te zien. Deze vulkaanformatie is omgeven door wandelpaden. Verken het gebied samen met een gids en spot wildlife. Kun je klimmen? Dan is het leuk de Devils Tower te beklimmen!  

Devils Tower in Wyoming

Cody, Wyoming

Dit kleine dorpje bestaat sinds 1896 en is opgericht door de jager Colonel “Buffalo Bill” Cody. Er zijn superveel leuke restaurants, kunstgallerijen en winkels. De omgeving is perfect voor outdooractiviteiten zoals klimmen, fietsen, kajakken, vissen en paardrijden.  

Yellowstone National Park, Wyoming

Het lijkt wel of deze roadtrip alleen maar uit hoogtepunten bestaat. De natuur in het Yellowstone National Park is bombastisch. In dit eerste nationale park van de wereld liggen vulkanen, thermale baden en geisers. Echt fantastisch mooi hoe de natuur kan zijn: met bergen, bossen, bergrivieren en wildlife. 

Yellowstone National Park

Grand Teton National Park, Wyoming

Het Grand Teton NP heeft superveel dennebos, plus de Snake River van 1735 kilometer lang. Dit zorgt voor een mooi en sereen landschap, waar je dagenlang kunt wandelen. 

Grand Teton National Park

Wind River Indian Reservation, Wyoming

Wil je weten hoe de indianen leven? Ga dan naar het Wind River indianenreservaat! De Eastern Shoshone en de Northern Arapaho Indian stammen wonen hier. Je vindt hier grote grasvlakten en prachtige gebergten.  

Wind River Indian Reservation in Wyoming

Fort Collins, Colorado

Je roadtrip loopt bijna af, maar op de terugweg kun je langs Fort Collins rijden. Dit oude stadje van Colorado heeft een heerlijke vibe. Bezoek een oude boekenwinkel, een kunstgallerij, musea of ga lekker uit eten. Je vindt in Fort Collins veel bierbrouwerijen, waar je een gratis tours en proeverijen hebt.  

Denver, Colorado

Je bent terug in de hoofdstad Colorado. Lever je auto in en geniet nog een paar dagen van deze stad voordat je naar huis gaat... 

Wilde westen van Colorado

Kaart: Cowboy Country roadtrip 

 

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons
Contact