Stray buspassen Zuidoost-Azië

Backpacken door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja met een Stray buspas

Highlights

  • Reizen van de gebaande paden
  • Flexibel reizen: hop-on hop-off
  • 12 maanden geldig

Inclusief

  • Inclusief excursies
  • Buspas
  • Buschauffeur / gids
  • Reisverzekering is verplicht
De Stray buspas is heel handig en good fun. Ideaal als je bijzondere plekken wilt zien in Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam en off the beaten track wilt reizen.

Je reist met de Stray hop-on hop-off bus bijvoorbeeld van Bangkok naar Chiang Mai in het noorden van Thailand, dan door naar de grens met Thailand + Chiang Kong en dan richting Vang Vieng. Deze plaats staat bekend om de 'tubing'; met rubberen banden de Mekong rivier afdalen en even bijkomen met een biertje in je hand aan de kant van de rivier. Dan op naar Luang Prabang en naar de hoofdstad Vientiane en vervolgens de grens met Thailand weer binnen via Nong Kai.

Busroutes door Zuidoost-Azië

Er zijn diverse busroutes mogelijk; buspassen met routes binnen Thailand, alleen Laos, alleen Cambodja of alleen Vietnam. Leuker is het meepakken van een aantal van deze landen of als je tijd hebt - allemaal! Daarnaast wordt naast de bus ook de boot, trein en tuk tuk gebruikt om van A naar B te komen als je met Stray reist.

Het voordeel van het reizen met de Stray buspas is dat je reist met andere internationale reizigers en als je langer in een bepaalde plaats wilt blijven dan kan dat. Je hebt alle vrijheid om te bepalen hoe lang je ergens blijft. Verder houden velen er vrienden voor het leven aan over. Wat wil je nog meer?!

Geldigheid buspassen

De Stray buspas is 12 maanden geldig. Je kunt het aantal dagen aanhouden dat wordt aangeraden, maar als je ergens een paar dagen langer of een week langer of zelfs maanden langer wil blijven dan kan dat ook. Ideaal als je bijvoorbeeld ook vrijwilligerswerk gaat doen en hierdoor wat langer op 1 plek zit.

Hoe werkt een Stray buspas

Je kiest de buspas voor jouw favariete route. Bijvoorbeeld de 'Tom Yum' buspas. Deze pas start en eindigt in Bangkok. Met deze pas zie je de highlights van het noorden van Thailand en het noorden van Laos. Het minimum aantal dagen dat je nodig hebt voor deze route is 10. Maar wil je relaxed reizen en wel eens een aantal dagen op één plek zijn dan is 17 dagen aan te raden.

De route ziet er als volgt uit; Bangkok - Sukothai - Chiang Mai - Chiang Kong - Huay Xai - Luang Namtha - Nong Khiaw - Luang Prabang - Vang Vieng - Vientiane - NongKai - Bangkok.

Wil je nog langer blijven en meer van Zuidoost-Azië zien, boek dan de meest uitgebreide pas; de 'Lot' buspas. Dit is de kaart:

Reis met Stray door Zuidoost-Azië

 

Onze Travel Specialists kunnen je adviseren welke pas je het beste kan nemen. Veel van onze KILROY Travel Specialists hebben zelf gereisd in Zuidoost-Azië en weten precies waar je moet zijn! Ze kunnen je daarom goed helpen bij het plannen van je reis.

Als je de pas via KILROY hebt aangeschaft, krijg je de voucher en het reserveringsnummer. Om trajecten te reserveren tijdens je reis kan je online via de website van Stray reserveringen maken via je eigen 'login' of telefonisch via het kantoor in Laos. De Stray guide kan reserveringen maken voor hostels, maar je kunt ook zelf je overnachtingen ter plekke regelen. De prijs van de overnachtingen is niet inbegrepen in de reissom.

Populaire buspassen en routes met Stray:

 

Bekijk alle buspassen van Stray in Azië
Alle buspassen

 

Contact