Visa

Welk visum heb ik nodig voor mijn reis?
De tickets zijn geregeld en je bent goed verzekerd. Mooi zo! De volgende stap is het uitzoeken van de benodigde visa voor je (wereld)reis. Zonder het juiste visum kom je niet ver.

Sommige landen buiten Europa verplichten je om een visum aan te schaffen voordat je het land in mag. Een visum geeft je de mogelijkheid om een bepaalde tijd in het land in kwestie te verblijven en/of te werken. Een visum is vaak te verkrijgen bij de ambassade of het consulaat van het land in kwestie. Tegenwoordig heb je ook verschillende websites die in één beweging al je visa voor je kunnen regelen. Vaak zijn hier wel vrij hoge kosten aan verbonden. Houd er ook rekening mee dat de aanvraag van een visum soms enkele dagen of zelfs weken kan duren.

Kosten reisvisum

De kosten van een visum liggen gemiddeld tussen de 20 en 50 euro, maar in sommige gevallen kan dit op oplopen tot wel 300 euro. Het verkrijgen van al je visa is ook niet altijd even makkelijk. Zo is het niet altijd mogelijk om je visum al lang op voorhand te regelen. Maar wat als je trip een jaar duurt en eindigt in een land waar een visum op voorhand aanvragen niet mogelijk is? Hier is natuurlijk altijd een oplossing voor te bedenken, afhankelijk van het land waar het om gaat.

Wil je weten voor welke landen je een visum nodig hebt, wat de visa kosten en hoe lang het duurt om ze aan te vragen? Kijk even op de website van Buitenlandse Zaken.

Working Holiday Visum

Wil je gaan werken tijdens je reis, dan heb je in de meeste gevallen een Working Holiday Visum nodig. Onder backpackers zijn vooral Australië, Nieuw-Zeeland en Canada populaire landen om reizen met werken te combineren. Zie voor meer informatie over deze programma's:

  • Working Holiday Visum Australië - website
  • Working Holiday Visum Nieuw-Zeeland - website
  • Working Holiday Visum Canada – website

Visa regelen voor je hele wereldreis kan veel tijd in beslag nemen - begin dus op tijd met aanvragen!

Contact